Lav suppen uden kammuslinger, hvis du vil have den vegetarisk. Vil du spise den til aftensmad kan du lave portionen til 2 personer.
Opskriften her er til 6 personer som forret.
2
porrer i skiver
3
fed hvidløg i skiver
olie
1
blomkål, i mindre stykker
1
dl hvidvin
1,2
l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt
ENDVIDERE:
6
store kammuslinger
lidt
olie til stegning
salt
citron
½
bundt oregano, groftplukket
TILBEHØR:
Groft
brød
Skær
porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med
hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt,
stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt
bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om
grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med
salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk.
Fjerne
imens den lille muskel på siden af muslingerne og kassér den. Steg mudlingerne
i lidt olie på en brandvarm pande. De skal bare have 1 minuts tid i alt. Krydr
dem emd salt og en smule citronsaft.
Anret
suppen i dybe tallerkner og sæt kammuslingen i midten. Top med oregano og
servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Uhmmm, blomkål og kammuslinger er bare godt :-)
SvarSletKH
B
Du er altid en favorit-madøre!
SvarSlet