Søg i denne blog

tirsdag den 25. oktober 2011

Blomkålssuppe med ristede kammuslinger


Lav suppen uden kammuslinger, hvis du vil have den vegetarisk. Vil du spise den til aftensmad kan du lave portionen til 2 personer.

Opskriften her er til 6 personer som forret.

2 porrer i skiver 
3 fed hvidløg i skiver 
olie 
1 blomkål, i mindre stykker 
1 dl hvidvin 
1,2 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt 
ENDVIDERE: 
6 store kammuslinger
lidt olie til stegning
salt
citron
½ bundt oregano, groftplukket 
TILBEHØR: 
Groft brød
Skær porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt, stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk. 
Fjerne imens den lille muskel på siden af muslingerne og kassér den. Steg mudlingerne i lidt olie på en brandvarm pande. De skal bare have 1 minuts tid i alt. Krydr dem emd salt og en smule citronsaft.
Anret suppen i dybe tallerkner og sæt kammuslingen i midten. Top med oregano og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang

2 kommentarer:

  1. Uhmmm, blomkål og kammuslinger er bare godt :-)

    KH
    B

    SvarSlet