Søg i denne blog

fredag den 5. november 2010

Østers med pico de gallo

Pico de gallo er en frisk hotsauce der passer perfekt til østers. Servér den evt. ved siden af, så dine eventuelle gæster selv kan justerer.

Opskriften her passer til mellem 1-2 eller 4 personer. Alt efter hvor stor en østers fan du er.





2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
2 tomater
1 lille salatløg
1 grøn chili (med eller uden kerner)
1 lille bundt koriander
salt
ENDVIDERE
16 østers
salt eller knust is (Vælg is hvis de ikke bliver spist med det samme)
limebåde
Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små bitte terninger. Hak løg, chili og koriander fint og bland det med tomater og limesaft. Smag til med salt.
Åbn østersene med en østerskniv. Anret dem på et stort fad med knust is og kom en smule pico de gallo på hver østers. Servér straks med limebåde til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 3. november 2010

Kyllingespyd med miso

Servér spyddene som en del af en middag med mange små retter, eller servér dem med kogte ris og gerne sprød salat af kål til, hvis du vil bruge dem som hovedret.

Opskriften giver 12 spyd 
(nok til 4 personer som hovedret)


½ dl miso (gerne bygmiso, f.eks. fra Clearspring - tjek din helsekost)
1 dl mirin
½ dl soja
3 spsk. sukker
1 spsk. limesaft
ENDVIDERE
4 kyllingebryster
12 træspyd (sat i vand i mindst 30 minutter)
lidt olie til stegning
hakket forårsløg
sesamfrø
Kom miso, mirin, soja og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Lad det simre i 6-7 minutter og træk kasserollen af varmen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Steg dem i lidt olie på en varm pande. Kom misosaucen over dem og lad den glaserer. Servér straks med forårsløg og sesamfrø.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 2. november 2010

Müsli

Spis müsli med mælk eller på yoghurt med frisk frugt. 
Brug ekstra rosiner eller tranebær, hvis du ikke kan få fat på soltørrede blåbær.


½ dl mandler
½ dl græskarkerner
½ dl hasselnødder
8 dl havregryn
2 tsk. kanel
1 dl flydende honning
2 spsk. hørfrøkerner
½ dl soltørrede tranebær
½ dl sultana rosiner
½ dl soltørrede blåbær
Rist mandler, græskarkerner og hasselnødder i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle helt af.
Gnid de værste skaller af hasselnødderne og hak dem groft sammen med mandlerne.
Vend havregryn og kanel sammen og hæld det ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Dryp honning over og sæt pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag i ca. 15 minutter, vend jævnligt. Skru ovnen ned til 100 grader og lad havregrynene riste videre i yderligere 10 minutter, rør stadig et par gange. Lad havregrynene køle af på pladen.
Vend alle ingredienserne sammen og opbevar müslien i en lufttæt beholder.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 1. november 2010

Tropejuice

Super frisk og sund juice, der ikke kræver en saftpresser, men kan klares i en blender. 
drik den om morgenen, som mellemmåltid, som dessert eller bare når du vil have lidt ny energi.

Opskriften er til 2-4 personer.



½ ananas, uden skræl og stok
2 passionsfrugter
1 mango, uden skræl og sten
3 dl isterninger
Kom det hele i en blender og blend i ½-1 minut. Servér straks med sugerør.

TIP: Spæd med lidt appelsin eller æblejuice, hvis din juice er lidt for tyk. Det afhænger af både din frugt og din blender.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 30. oktober 2010

Chokolade kys

Små dejlige kys! spis dem alene eller hvis du er en rigtig gris (som mig) kan du komme dem på is eller endnu bedre; bruge dem til en bananasplit de luxe :-)

Du kan se om dine marengs er færdige, ved at tjekke om de løsner sig fra bagepapiret uden problemer. Ellers giv dem lidt længere tid i ovnen.

Opskriften giver 25-30 styk


3 æggehvider
2½ dl sukker
2 spsk. kakao
150 g mørk chokolade, 70 %
100 g smuttede, hakkede mandler
Pisk æggehviderne luftige, men ikke stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Sigt til sidst kakaopulver i og rør massen godt sammen.
Kom marengs-massen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle i og sprøjt små kys på en bageplade beklædt med bagepapir eller en silikonemåtte.
Bag dem ved 100 grader, gerne varmluft i 1 time og 45 minutter. Sluk derefter ovnen og lad dem køle i ovnen med døren på klem i en time.
Dyp de kolde marengs i smeltet chokolade og derefter i hakkede mandler.
Lad chokoladen størkne inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 29. oktober 2010

Salat med ranchdressing


Ranchdressing er et must hos enhver cowboy eller cowgirl. Men køb den endelig ikke færdiglavet, det er ligesom færdiglavet thousand island dressing; ganske forfærdeligt! Lav din egen....det er toppen.

Salaten er god som forret eller som tilbehør til burger, kylling eller koteletter. 

Dressingen er også super god til en hel simpelt romainesalat uden ballade.




Opskriften er til 2-4 personer 

½ dl kærnemælk
1 spsk. mayonnaise, gerne hellmans
1 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. hvidvinseddike
½ bundt purløg, finthakket
¼ fed hvidløg, presset
10 dråber tabasco
salt og peber
ENDVIDERE
100 g bacon, i skiver
1 romainesalat, strimlet
2 majskolber, kogte
2 avokado, i terninger
200 g små tomater, i halve
½ bundt purløg, hakket
Rør kærnemælk, mayonnaise, cremefraiche, eddike, purløg og hvidløg. Smag dressingen til med tabasco, salt og peber.
Rist baconen i ovnen eller på en pande til den er sprød. Lad den dryppe af på køkkenrulle. Vend salaten med dressing og skær majsene af kolberne. Anret salaten med majs, avokado, tomater og purløg. Top med bacon og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 28. oktober 2010

Hjemmelavet pasta med tomat


Næsten som lige da jeg flyttede hjemmefra....og så alligevel ikke. Denne helt simple pasta er helt fantastisk, når du altså husker at vælge toppen af poppen af råvarer. Og så er pastaopskriften indrettet, så du IKKE behøver at hive din pastamaskine frem. Og det passer mig ganske glimrende!



Opskriften er til 2


PS. dette er min absolut favorit foto-tallerken....LOVE IT!






250 g durummel
ca. 50 g hvedemel (tipo 00)
½ spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
¼ dl vand
2 æg
durum til udrulning
ENDVIDERE: 

3 tomater
1 dåse hele tomater
4-5 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, pressede
salt og peber
1 stort bundt basilikum, plukket og hakket
1 bøffelmozzarella, grofthakket
Sæt en stor gryde med vand over. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne, og kom dem i kogende vand i 15 sekunder. Tag dem op, og kom dem i en skål med koldt vand. Træk forsigtigt skindet af. Hak tomatkødet. Dræn væden fra dåsetomaterne, og hak også dem. Varm olien i en stor gryde. Kom hvidløg ved, men lad det ikke få farve. Tilsæt begge slags tomater, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber, og vend hakket basilikum i. 

Kog imens pastaen i rigeligt, meget saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den i tomatsaucen.
Anret pastaen med rigeligt mozzarella, og servér straks. 




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann