Spis müsli med mælk eller på yoghurt med frisk frugt.
Brug ekstra rosiner eller tranebær, hvis du ikke kan få fat på soltørrede blåbær.
½ dl mandler
½ dl græskarkerner
½ dl hasselnødder
2 tsk. kanel
1 dl flydende honning
2 spsk. hørfrøkerner
½ dl soltørrede tranebær
½ dl sultana rosiner
½ dl soltørrede blåbær
Rist mandler, græskarkerner og hasselnødder i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle helt af.
Gnid de værste skaller af hasselnødderne og hak dem groft sammen med mandlerne.
Vend havregryn og kanel sammen og hæld det ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Dryp honning over og sæt pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag i ca. 15 minutter, vend jævnligt. Skru ovnen ned til 100 grader og lad havregrynene riste videre i yderligere 10 minutter, rør stadig et par gange. Lad havregrynene køle af på pladen.
Vend alle ingredienserne sammen og opbevar müslien i en lufttæt beholder.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhm, hjemmelavet müsli er bare det bedste :-) Jeg ynder at bruge ahornsirup (helst min Papa's hjemmelavede) og så tilsætte kokosflager, når jeg kan finde dem.....
SvarSletJeg har aldrig prøvet med kanel, det må jeg gøre næste gang :-)
KH
Birthe