Servér spyddene som en del af en middag med mange små retter, eller servér dem med kogte ris og gerne sprød salat af kål til, hvis du vil bruge dem som hovedret.
½ dl miso (gerne bygmiso, f.eks. fra Clearspring - tjek din helsekost)
½ dl soja
3 spsk. sukker
1 spsk. limesaft
ENDVIDERE
4 kyllingebryster
12 træspyd (sat i vand i mindst 30 minutter)
lidt olie til stegning
hakket forårsløg
sesamfrø
Kom miso, mirin, soja og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Lad det simre i 6-7 minutter og træk kasserollen af varmen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Steg dem i lidt olie på en varm pande. Kom misosaucen over dem og lad den glaserer. Servér straks med forårsløg og sesamfrø.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
jeg er totalt vild med kyllingespyd, måske fordi jeg synes det er ekstra lækkert at få dem serveret på et lille spyd? Jeg må prøve disse - og blive gode venner med miso'en :-)
SvarSletKh
Birthe
uhhhh...ja. Du skal endelig give miso en chance!
SvarSletDet er virkelig helt fantastisk at bruge. Også i f.eks. supper, i stedet for bouillon. Det giver samme dybde og kødfornemmelse (umami). Og så er det jo simpelthen så sundt!
Hav den smukkeste weekend
Kh L
Tjek f.eks. misosuppen under supper ;-)
SvarSlet