Søg i denne blog

lørdag den 30. oktober 2010

Chokolade kys

Små dejlige kys! spis dem alene eller hvis du er en rigtig gris (som mig) kan du komme dem på is eller endnu bedre; bruge dem til en bananasplit de luxe :-)

Du kan se om dine marengs er færdige, ved at tjekke om de løsner sig fra bagepapiret uden problemer. Ellers giv dem lidt længere tid i ovnen.

Opskriften giver 25-30 styk


3 æggehvider
2½ dl sukker
2 spsk. kakao
150 g mørk chokolade, 70 %
100 g smuttede, hakkede mandler
Pisk æggehviderne luftige, men ikke stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Sigt til sidst kakaopulver i og rør massen godt sammen.
Kom marengs-massen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle i og sprøjt små kys på en bageplade beklædt med bagepapir eller en silikonemåtte.
Bag dem ved 100 grader, gerne varmluft i 1 time og 45 minutter. Sluk derefter ovnen og lad dem køle i ovnen med døren på klem i en time.
Dyp de kolde marengs i smeltet chokolade og derefter i hakkede mandler.
Lad chokoladen størkne inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer: