Søg i denne blog

søndag den 17. oktober 2010

Nudelsalat Vietnam-style

Uhmmmmm....friskt og enkelt!
Opskriften er til 2 personer

1 dl risvineddike
½ dl sukker
2 gulerødder
200 g daikon (kinaradise)
2 kyllingebryster
olie til stegning
salt og peber
150 g tynde risnudler
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
½ agurk
1 lille iceberg, snittet
½ bundt mynte, plukket
½ bundt koriander, plukket
1 rød chili i tynde skiver
1 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
Lime
Kom eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge, til sukkeret er smeltet. Skræl gulerødder og daikon, og skær begge dele i julienne (tynde stave). Tag eddikelagen af varmen, og lad den køle en smule. Vend gulerødder og daikon i, og sæt det i køleskabet indtil brug (kan sagtens holde sig i 1-2 døgn). Steg kyllingebrysterne i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Skær kødet i mindre stykker.
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem under koldt vand. Vend dem med en smule fiskesauce og lime. Flæk agurken, fjern kernerne i midten med en teske, og skær den i skiver. Anret salaten med kylling, syltede grøntsager, nudler, agurk, krydderurter og chili. Drys med sesam, og servér straks med lime og lidt af syltelagen til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 16. oktober 2010

Rustik tomatsuppe

Hurtig og effektiv! Sund og smagfuld! = My kinda food.......

Opskriften er til 2 personer.



4 tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
7 dl tomatjuice
½ bundt basilikum, hakket
salt og peber
ENDVIDERE:
1 bøffelmozzarella
lidt ekstrajomfruolivenolie
strimlet basilikum
groft brød
Fjern blomsten på tomaterne med en lille kniv. Læg tomater, peberfrugt og hvidløgsfed i et ovnfast fad, og gril dem i en 200° varm ovn. Tag tomaterne ud, når skindet er begyndt at løsne sig, og hvidløget, når det er blødt – det tager ca. 10 minutter. Tag peberfrugten ud efter ca. 15 minutter, eller når den har mange sorte pletter. Kom peberfrugten i en frysepose, og luk den tæt. Klem hvidløgsfeddene ud af skallerne, og hak dem groft. Tag skindet af tomaterne, og hak kødet groft.
Sautér løget i lidt olie i en varm gryde, og kom tomatjuice på. Tag peberfrugten ud af posen, når den er kølet lidt af, og pil skindet af den. Flæk den, og skrab kernerne ud. Hak kødet groft. Kom tomat, peberfrugt, hvidløg og basilikum i suppen, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks med grove stykker af mozzarella, lidt olivenolie, basilikum og groft brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 13. oktober 2010

Misosuppe med grillet oksekød

Dette er instant mad på seriøst kun 11 minutter. Brug 12 minutter, kom nudler i og servér suppen som aftensmad inden du kan nå at sige "takeout".
Miso er helt fantastisk. Både til suppe, men også i dressinger eller i stedet for fond. Køb den i helsekosten hvor de har mange varianter. Jeg har brugt en miso basseret på byg til denne suppe, men find din favorit. den hvide miso er dog bedst til dressinger efter min mening. Mere miso snart!


Opskriften er til 2 personer.




1 god bøf 
en smule olie
salt og peber
3 spsk. mørk misopasta
1 liter kogende vand
2 spsk. soja
1 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
100 g bønnespirer
1 lille bundt koriander, plukket
1 spsk. ingefær i tynde strimler
1 rød chili i tynde skiver
lidt sesamfrø
Pensl bøffen med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande, til den er rød eller medium stegt. Krydr med salt og peber, og lad bøffen trække i 10 minutter.
Kom miso i en grydel med 1 liter kogende vand. Pisk det sammen til misoen er opløst og smag til med soja, sukker og lime. Varm evt. suppen en smule, men lad den ikke komme op at koge.
Skær bøffen i tynde skiver, og fordel kød, bønnespirer, koriander, ingefær og chili i to store skåle. Hæld den varme misosuppe over, og drys med sesamfrø. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 9. oktober 2010

Lasagne

Top klassisk!
....og altid en favorit hos mig og mine.


Opskriften er til 2-3 personer




1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
2 stængler bladselleri, hakkede4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g magert hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber
ENDVIDERE:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader, gerne grove
100 g revet ost
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olie og eddike
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.
Smør lidt bechamelsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader på, og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér med salat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 8. oktober 2010

Tøseslaw

Denne opskrift er fra bogen Vild med Salater. 
Brug slawen til kylling, vildt, hakkebøffer eller til ristet and.

2 dl drænet yoghurt 10%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. revet peberrod
1 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
salt og peber
FYLD
2 rødbeder
1 persillerod, skrællet
1 pastinak, skrællet
½ dl estragon, plukket og hakket
75 g valnødder, hakkede
salt og peber
DESUDEN
lidt hakkede valnødder
lidt plukket estragon
 - Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Kog rødbederne i 10 minutter – de skal ikke være færdige, men stadig være rå.
- Skræl rødbeder, pastinak og persillerod, og skær alle grøntsagerne i julienne (tynde strimler). Bland dem i dressingen med valnødder og estragon, og smag salaten til igen.
- Anret salaten, og pynt med valnødder og estragon. Servér straks.

Tip: I stedet for yoghurt kan du også bruge skyr – til tøse-tøserne. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Henrik Freek

onsdag den 6. oktober 2010

Syndig snitsel

Top klassiker med ny frakke.....ÆÆÆÆÆÆÆÆLSKER snitsel. Og kan du få fingrene i den japanske pankorasp, bliver oplevelsen helt i top.....


Opskriften er til 2 personer.




saft og skal af 1 økologisk citron
100 g flydende honning
2 spsk. hvidvinseddike
2 store bananskalotteløg i skiver
ENDVIDERE:
2 skinkesnitsler
salt og peber
1 dl hvedemel
1 æg, pisket
2 dl groft rasp (gerne panko)
olie til stegning
høvlet peberrod
kapersbær
TILBEHØR:
100 g rucola (vendt med en smule af de syltede løg)
400 g ristede kartofler
Skræl det yderste gule af citronen med en tyndskræller eller en kartoffelskræller, og skær skrællen i tynde strimler. Kom citronskal, citronsaft, honning, eddike og løg i en kasserolle, og lad det simre uden låg i 10-15 minutter. Lad løgene køle i lagen.
Krydr snitslerne med salt og peber, og vend dem i mel og derefter æg og rasp. Steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Anret snitslerne med syltede løg, kapersbær og peberrod. Servér straks med rucolasalat og ristede kartofler til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 4. oktober 2010

Chili sin carne

Chili con carne uden kød = chili sin carne.
Her i top-snyde-version med dåsebønner....Det er altid en fordel at koge sine egne bønner og evt. fryse dem, så man hurtigt kan trylle en dejlig ret frem. Har du det, får du en lille stjerne....har du det ikke, bruger du dem fra dåsen.....


Opskriften er til 2 personer



2 løg, hakkede 
2 fed hvidløg, hakkede 
2 gulerødder, revne 
olie til stegning 
3 stængler bladselleri, hakkede 
2 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
1 tsk. tørret oregano 
1 rød chili med alle eller lidt kerner 
1-2 tsk. tabasco (gerne røget) 
½ bundt koriander, hakket 
1 dåse hakkede tomater 
20 g mørk chokolade (ca. 80 %) 
1 dl vand 
salt og peber 
1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g) 
1 rød peberfrugt i strimler 
2 dl majskerner
TILBEHØR: 
cremefraiche 
½ bundt koriander, plukket 
1 lille rødløg, hakket 
groft brød 
tabasco 
Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. 
Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter. 
Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann