Du kan købe grøn papaja hos asiatiske grønthandlere. De har det i deres faste sortiment, men har du ingen asiatisk grønthandler i nærheden, kan du slippe af sted med at købe to umodne mangoer og bruge dem. Det giver en anderledes, men bestemt også dejlig salat.
Opskriften er til 5-6 personer som forret. Eller servér ris til og brug den som hovedret til 3-4 personer.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Andes Schønnemann
Søg i denne blog
søndag den 25. marts 2012
søndag den 18. marts 2012
Wonton med krabbe og kylling
Disse små wontoner er fyldt med en fars af kylling og krabbekød. Jeg har købt kogte krabbekløer hos fiskehandleren og brugt kødet til farsen. Men du kan også bruge krabbe fra frost eller fra dåse. Eller erstat krabben med blæksprutte!
Køb wontondej fra frost i dit asiatiske supermarked. Jeg handler ofte i China Town bag Hovedbanegården, men de fleste har det.
Opskriften er god som snack. Beregn 3-5 wontoner per person
¼ dl fiskesauce
½ dl limesaft
2 spsk. sukker
1 rød chilipeber, hakket
lidt plukket koriander
WONTON:
1 lille kyllingebryst
1 gavmild håndfuld koriander, med stilke
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
1 spsk. revet ingefær
1 lille æg
1-2 spsk. mel
150 g krabbekød
ENDVIDERE:
1 spsk. mel
1 spsk. vand
24 stykker wontondej
rigeligt olie til stegning
Rør fiskesauce, limesaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Rør chili og koriander i.
Blend kylling, koriander, fiskesauce, limesaft, ingefær, æg og mel sammen i en foodprocessor. Farsen skal være som lind fiskefars. Tilsæt evt. en smule mere mel. Pluk krabbekødet fra hinanden, og vend det i farsen.
Rør mel og vand sammen til klister, og kom 1-1½ tsk. fars på hver wonton. Fold dem først over på midten, så du får en trekant. Fold derefter begge sider ind på midten, og luk dem sammen med lidt klister, så de ligner små, åbne kuverter. Steg wontonerne i rigeligt olie i en varm wok, til de er gyldne og gennemstegte, det tager 1-3 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med chilisauce.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Det er en fordel at smage farsen til. Kom en smule af farsen på en varm pande, og smag, om den mangler krydring, inden du fylder den i wontonerne.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Køb wontondej fra frost i dit asiatiske supermarked. Jeg handler ofte i China Town bag Hovedbanegården, men de fleste har det.
Opskriften er god som snack. Beregn 3-5 wontoner per person
¼ dl fiskesauce
½ dl limesaft
2 spsk. sukker
1 rød chilipeber, hakket
lidt plukket koriander
WONTON:
1 lille kyllingebryst
1 gavmild håndfuld koriander, med stilke
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
1 spsk. revet ingefær
1 lille æg
1-2 spsk. mel
150 g krabbekød
ENDVIDERE:
1 spsk. mel
1 spsk. vand
24 stykker wontondej
rigeligt olie til stegning
Rør fiskesauce, limesaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Rør chili og koriander i.
Blend kylling, koriander, fiskesauce, limesaft, ingefær, æg og mel sammen i en foodprocessor. Farsen skal være som lind fiskefars. Tilsæt evt. en smule mere mel. Pluk krabbekødet fra hinanden, og vend det i farsen.
Rør mel og vand sammen til klister, og kom 1-1½ tsk. fars på hver wonton. Fold dem først over på midten, så du får en trekant. Fold derefter begge sider ind på midten, og luk dem sammen med lidt klister, så de ligner små, åbne kuverter. Steg wontonerne i rigeligt olie i en varm wok, til de er gyldne og gennemstegte, det tager 1-3 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med chilisauce.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Det er en fordel at smage farsen til. Kom en smule af farsen på en varm pande, og smag, om den mangler krydring, inden du fylder den i wontonerne.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
onsdag den 14. marts 2012
Endnu en maddag
Jeg er ikke stukket af til Texas eller andre steder. Jeg er bare ved at lave en ny bog - og den tager al min opmærksomhed, både fra blogging, FB, pinterest - ja, selv Wordfeud er lagt lidt på is.
Vi gør os pokkers umage.
Kig med her til endnu en maddag i mit køkken......
Vi gør os pokkers umage.
Kig med her til endnu en maddag i mit køkken......
Aurea hjælper til i køkkenet....Det er VIRKELIG alvorlige sager kan man se :)
Jeg smager på det hele - gerne to gange.....
....Også selvom det er ret ufotogent!
Anretning af pasta = pincetten er et must
Stine fotograferer og jeg piller mere ved maden
Til september kan du se resultatet. Jeg glæder mig allerede! Og så tilbage til køkkenet. Mere madfoto i morgen..........
FOTO: Line Ranis
søndag den 4. marts 2012
Tamarind svin
Jeg har Danmarks sødeste slagter, som altid kan lave alle mulige slags udskæringer efter ønske. Jeg ønskede mig en svinesteg med lange ben, for det er noget af det sejeste i min bog. Har du ikke en sød slagter, kan du sagtens lave retten af kamsteg (uden svær).
Opskriften er til 6 personer
150 g tamarind-pasta
½ dl rørsukker
1 rød chili
2 fed hvidløg
1½-2 kg kamsteg uden svær (gerne med lange ben)
KOKOSRIS:
6 dl ris
1½ dåse kokosmælk, i alt 600 ml
4½ dl vand (måske en smule mere)
salt
saft af 1 limefrugt
hakkede peanuts
KÅLSALAT:
¼ dl limesaft
½ dl soja
1 spsk. revet ingefær
½ rødkål
¼ hvidkål
1 bundt koriander, plukket
1 rød chili, i skiver
Rør tamarind-pastaen med sukkeret. Skær hvidløg og chili i grove stykker, og mós begge dele i en morter. Vend tamarind-massen med chili og hvidløg, og smør det meste af det på stegen. Sæt stegen på en rist, og steg den ved 170° i 2-2½ time, eller til den har en gennemsnitstemperatur på 75-80°. Kom resten af marinaden på stegen undervejs. Dæk stegen til med sølvpapir undervejs, så den ikke bliver for mørk (det går ret hurtigt, så vær opmærksom). Skyl imens risene, og kom dem i en gryde med kokosmælk, vand, salt og limesaft. Kog dem under låg ved lav varme, til de er møre, ca. 20 minutter i alt. Servér dem med et drys hakkede peanuts. Kom imens limesaft, soja og revet ingefær i en kasserolle, og lad det simre i ca. 10 minutter. Si dressingen, og stil den koldt. Snit de to slags kål fint, og vend dem med koriander, chili og dressing lige inden servering. Servér tamarind-stegen med kålsalat og kokosris.
TIP: Tamarind kan købes som en pasta i glas, men kan du få en blok med tamarind, brækker du et stykke af og hælder kogende vand på (ikke for meget). Lad det trække i 10 minutter, og si derefter skallerne fra.
Der er i øvrigt mange der spørger mig om vi smider alt maden ud efter fotografering. De tror at den er fyldt med hårlak eller farve. Men vi snyder ikke når vi madbilleder. Alt maden er ægte og vi æder det hele rub og stub bagefter.
Her er Anders Schønnemann, der har fotograferet, ved at snuppe sig en snack.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann & Louisa Lorang
Etiketter:
Svin
fredag den 2. marts 2012
Cannelloni med svampe
Brug de svampe du kan lide og skaffe. Her har jeg brugt en blanding af østershatte og champignon, som altid er til at skaffe.
Opskriften er til 2 personer
400 g svampe i mindre stykker
olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
150 g babyspinat
250 g ricotta
salt og peber
6 friske lasagneplader
lidt olivenolie til fadet
TOMATSAUCE:
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, hakket
olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 håndfuld basilikum, hakket
1 nip sukker
ENDVIDERE:
1 mozzarella, 125 g
½-1 dl hvidvin
½-1 dl vand
1 håndfuld plukket basilikum
100 g blandet salat
olie og eddike
Rist svampene fint gyldne i olie på en varm pande. Kom hvidløgene ved, og lad det stege i yderligere 1 minut. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Lad væden koge væk, og tilsæt ricotta. Lad det hele varme op kort, og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt af, og fordel det på 6 lasagneplader. Rul dem sammen, og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Sautér imens løg og hvidløg i olivenolie i en varm gryde. Kom tomaterne i, og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med basilikum, salt, peber og sukker, og fordel tomatsaucen på cannellonierne. Top med mozzarella, og hæld ½ dl vin og ½ dl vand i fadet. Dæk til med folie, og sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Tjek, om du skal bruge mere vin undervejs. Fjern folien og lad cannellonien brune i ca. 10 minutter. Afslut evt. med grill. Servér straks toppet med basilikum og med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
400 g svampe i mindre stykker
olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
150 g babyspinat
250 g ricotta
salt og peber
6 friske lasagneplader
lidt olivenolie til fadet
TOMATSAUCE:
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, hakket
olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 håndfuld basilikum, hakket
1 nip sukker
ENDVIDERE:
1 mozzarella, 125 g
½-1 dl hvidvin
½-1 dl vand
1 håndfuld plukket basilikum
100 g blandet salat
olie og eddike
Rist svampene fint gyldne i olie på en varm pande. Kom hvidløgene ved, og lad det stege i yderligere 1 minut. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Lad væden koge væk, og tilsæt ricotta. Lad det hele varme op kort, og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt af, og fordel det på 6 lasagneplader. Rul dem sammen, og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Sautér imens løg og hvidløg i olivenolie i en varm gryde. Kom tomaterne i, og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med basilikum, salt, peber og sukker, og fordel tomatsaucen på cannellonierne. Top med mozzarella, og hæld ½ dl vin og ½ dl vand i fadet. Dæk til med folie, og sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Tjek, om du skal bruge mere vin undervejs. Fjern folien og lad cannellonien brune i ca. 10 minutter. Afslut evt. med grill. Servér straks toppet med basilikum og med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
lørdag den 25. februar 2012
Kylling i garam masala
Elsker simpelthen simreretter.
Og her er der ingen undskyldning for ikke at købe en øko kylling! De fås efterhånden for ca. 100 kr. og her er altså mad til 4 mennesker........
1
kylling
olie
og smør til stegning
2
løg, i både
4
fed hvidløg, i tynde skiver
2
spsk. garam masala
2
tsk. knust spidskommen
2
tsk. stødt koriander
4
knuste, grønne kardemommekapsler
1
dåse kokosmælk (400 ml)
1
dåse hakkede tomater (400 ml)
2
spsk. hakket ingefær
salt
ENDVIDERE
plukket
koriander
ingefær, i julienne
naanbrød
evt. chutney
Del
kyllingen i 8 stykker og brun den i smør og olie i en stor, varm
gryde. Kom løg og hvidløg ved når kyllingen har taget godt med farve og lad dem
sauterer med, uden at tage farve.
Tilsæt
garam masala, spidskommen, koriander, kardemomme og ingefær på og lad det
sauterer med kort. Kom kokosmælk og tomater på og lad kyllingen boble i ca. 40 minutter,
eller til kyllingen er helt mør. Krydr med salt og servér straks toppet med koriander og ingefær og med lune naanbrød og evt. chutney til.
Etiketter:
Kylling
onsdag den 22. februar 2012
Kyllinge-satay
Nem hverdags mad og hurtigere end en tur i takeawaen......
Der er rigeligt af peanutsaucen – brug resten som dip til grøntsagsstænger.
2 kyllingebryster
3 dl kokosmælk
¼ dl limesaft
3 spsk. rød karry
2 fed hvidløg, revet
træspyd
olie til stegning
PEANUTSAUCE:
1½ dl grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. rød karry el. efter smag
1 tsk. sukker
saft af 1-2 limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
SALAT:
2 hjertesalater, plukkede
2 gulerødder i julienne eller revne
½ bundt koriander, groft plukket
limesaft
salt
TILBEHØR:
kogte fuldkornsris
Skær kyllingebrysterne i hver tre aflange stykker. Rør kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen, og lad kyllingen trække i marinaden i 25-30 minutter ved stuetemperatur. Rør imens peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker og limesaft sammen. Smag til med fiskesauce. Vend salater, gulerødder og koriander sammen med lidt limesaft og salt.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en stor, varm pande. Servér straks kyllingespyd, sataysauce, sprød salat og kogte ris.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du koger dine ris uden salt, er kogetiden kortere. Salt inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Der er rigeligt af peanutsaucen – brug resten som dip til grøntsagsstænger.
Opskriften er til 2 personer
3 dl kokosmælk
¼ dl limesaft
3 spsk. rød karry
2 fed hvidløg, revet
træspyd
olie til stegning
PEANUTSAUCE:
1½ dl grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. rød karry el. efter smag
1 tsk. sukker
saft af 1-2 limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
SALAT:
2 hjertesalater, plukkede
2 gulerødder i julienne eller revne
½ bundt koriander, groft plukket
limesaft
salt
TILBEHØR:
kogte fuldkornsris
Skær kyllingebrysterne i hver tre aflange stykker. Rør kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen, og lad kyllingen trække i marinaden i 25-30 minutter ved stuetemperatur. Rør imens peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker og limesaft sammen. Smag til med fiskesauce. Vend salater, gulerødder og koriander sammen med lidt limesaft og salt.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en stor, varm pande. Servér straks kyllingespyd, sataysauce, sprød salat og kogte ris.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du koger dine ris uden salt, er kogetiden kortere. Salt inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)