Der er rigeligt af peanutsaucen – brug resten som dip til grøntsagsstænger.
Opskriften er til 2 personer
3 dl kokosmælk
¼ dl limesaft
3 spsk. rød karry
2 fed hvidløg, revet
træspyd
olie til stegning
PEANUTSAUCE:
1½ dl grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. rød karry el. efter smag
1 tsk. sukker
saft af 1-2 limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
SALAT:
2 hjertesalater, plukkede
2 gulerødder i julienne eller revne
½ bundt koriander, groft plukket
limesaft
salt
TILBEHØR:
kogte fuldkornsris
Skær kyllingebrysterne i hver tre aflange stykker. Rør kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen, og lad kyllingen trække i marinaden i 25-30 minutter ved stuetemperatur. Rør imens peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker og limesaft sammen. Smag til med fiskesauce. Vend salater, gulerødder og koriander sammen med lidt limesaft og salt.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en stor, varm pande. Servér straks kyllingespyd, sataysauce, sprød salat og kogte ris.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du koger dine ris uden salt, er kogetiden kortere. Salt inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar