Søg i denne blog

tirsdag den 1. november 2011

Hvid bønnesalat med feta


Bønnesalaten kan spises lun eller ved stuetemperatur. Husk at sæt bønner i blød aftenen inden. 

Opskriften er til 5-6 personer som tilbehør



250 g hvide bønner
2 gulerødder
1 laurbærblad
evt. lidt persillestængler, timian stængler eller andet
ENDVIDERE
2-3 squash
lidt olivenolie
flagesalt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 ½ bundt forårsløg
1 lille bundt koriander
2 håndfulde mynte
250 g fetaost
salt

Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over i koldt vand.
Dræn vandet fra bønnerne og kog dem i nyt, koldt vand sammen med gulerødder i grove stykker, laurbærblad og gerne lidt urtestilke hvis du har. Kog bønnerne i ca. 40-45 minutter, eller til de er møre.  Dræn vandet fra dem og lad dem køle af.
Skær imens squashen i skiver. Dryp den med lidt olie og grill dem på en varm grill eller grillpande. Du kan alternativt grille dem i en top varm ovn, under grillen – læg dem på en bageplade i et la og vend dem undervejs.
Krydr squashene med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olivenolie sammen. Snit forårsløgene fint og hak koriander og  mynte. Vend bønnerne med dressing, squash, mynte, forårsløg og smuldr til sidst fetaen i. Smag til med salt og servér ved stuetemperatur.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck (se mere Line her: linefalck.blogspot.com)

søndag den 30. oktober 2011

Lammekølle med lun kartoffelsalat



Lam var klart den steg min mor serverede mest i 90'erne. Så det er ren nostalgi for mig at lave.
Jeg køber det oftest hos min halalslagter. Han har friskslagtet dansk lam, der er billigere og meget bedre end det frosne eller vakuumpakkede du finder i de fleste supermarkeder. 
Har du en øko gårdbutik som nabo, er det selvfølgelig endnu federe.

 Opskriften er til 6-8 personer


1 lammekølle, ca. 2,2 kg
6 fed hvidløg
groft salt
ENDVIDERE
1,2 kg små, nye kartofler
salt
3 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk. fintrevet citronskal
½ dl citronsaft
150 g gode kapers
150 g små sorte oliven (med eller uden sten, efter temperament)
1 dl god olivenolie
salt
TILBEHØR
salat
Skær små lommer i lammekøllen ved at stikke en skarp kniv ind i den. Del hvidløgsfedene i 2 og kom dem ind i lommerne i lammekøllen. Gnid køllen med groft salt, læg den på en rist og brun den i 20 minutter, ved 230 grader i en varm ovn. Skru ovnen ned på 165 grader og steg lammekøllen i yderligere 60-80 minutter, eller til den har en centrumstemperatur på 65-70 grader. Tag køllen ud og lad den trække i 20 minutter, inden du skærer den.
Skrub imens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra dem og lad dem køle lidt af.
Skær løget i tynde både. Hak persillen og vend de lune kartofler med løg, persille, citronskal og saft, kapers, oliven og olivenolie. Smag til med salt og servér straks lammekøllen med kartoffelsalat og en stor, frisk salat ved siden af.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 29. oktober 2011

Vodka lemonade


Vanedannende voksen-lemonade.
  
2 dl citronsaft
2 håndfulde mynte
1- 1 ½  dl agavesirup (efter smag)
6-8 dl iskoldt vand
2 dl vodka - eller efter smag
isterninger

Blend citronsaft med mynte, agavesirup og vand. Smag til Fyld lemonaden i glas med vodka og is og servér straks.



Brug lys agavesirup. Køb det i helsekosten. Har du det ikke laver du bare en sukkerlage af sukker/vand 1:1 og bruger den kold og efter smag.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
testet af begge! Og vi gør det gerne igen.......

fredag den 28. oktober 2011

Spicy cashews


Servér cashewnødderne som snack til en dejlig drink, brug dem i en salat eller kom dem i lommen – til når du går sukkerkold. 


200 g cashewnødder
1 spsk. groft salt
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. sød, gerne røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning

Vend cashewnødderne med salt, cayenne, paprika, oregano, citronsaft og honning og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Rist dem ved 200 grader i en varm ovn i 15-20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Vend i dem undervejs, så de alle sammen får lige meget varme. Ladd em køle helt af og servér dem som snacks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Tak til Maria H. for lån af lækre fødder og smukke stiletter.

torsdag den 27. oktober 2011

Fiskefilet med æble/løgsalat

Jep! Det er klart bedst at bruge panko til din panering. Læs aldrig på pakken. Men spis det bare en gang i mellem og lev i uvidenhed. For det er godt.....
Desværre også svært at opdrive. Med sikkerhed har de det i Inco, Torvehallerne og China Town (bag Hovedbanegården). Uhmmmmm....panko........


Opskriften er til 2 personer.




¼ dl citronsaft 
2 tsk. sukker 
1 lille bundt bredbladet persille 
1 løg i tynde skiver 
1 æble i tynde skiver
 ENDVIDERE: 
4 rødspættefileter 
mel 
2 æg, piskede 
grov rasp, gerne pankorasp 
olie og smør til stegning 
salt
TILBEHØR: 
ristede kartofler 
dampede grøntsager

 
Rør citronsaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skyl persillen (grundigt), og pluk den. Vend persille, løg og æble med dressingen. Lad salaten trække indtil servering. 
Vend fiskefileterne i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem i olie og smør, til de er gyldne og sprøde. 
Anret fiskefileterne med æble-løg-salaten, og servér straks med ristede kartofler og dampede grøntsager.


Opskrift: Louisa Lorang 
Foto: Anders Schønnemann