Søg i denne blog

tirsdag den 9. november 2010

Thunderball

Uhhhhmmmmmm....drinks.


Denne drink er meget simpel. jeg bruger en sukkersirup som laves af lige dele sukker og vand, der koges til sukkeret er smeltet og afkøles helt i køleskabet. Du kan anvende agavesirup i stedet for, hvis du synes det er nemmere.


Opskriften giver 2-4 drinks afhængig af tørst!



16-20 brombær
2 dl knust is
12 cl gin
6 cl sukkersirup
3 dl danskvand
brombær til pynt
evt. sugerør
Kom brombærrene i et højt glas og mos dem med en drinkspind eller en grydeske.
Fyld knust is, gin og sukkersirup i glasset og top med danskvand.
Pynt med brombær og evt. sugerør og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Styling: Tine Berg / Louisa Lorang

Klar til Mortens aften?

er du klar til Mortens aften i morgen?
Klik her og lær at lave confiterede andelår med rødbedeslaw! (how to and!)

Eller klik i ind i morgen og få en super overskuelig andeopskrift ;-)

søndag den 7. november 2010

Indianstyle lam

Hold igen med cayennepeberen hvis du ikke er til det helt stærke. Prøv dig stille og roligt frem, for der er stor forskel på hvor meget smæk der er på.
Det smager også super dejligt med mangochutney til.

Opskriften er til 4 personer som hovedret


600 g lam i terninger
olie til stegning
3 løg, i både
3 fed hvidløg, i tynde skiver
3 spsk. hakket ingefær
2 spsk. garam masala
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. cayennepeber
2 dåser hakkede tomater (á 400 g)
3-4 dl vand
salt
300 g drænet yoghurt 10%
400 g kogte kikærter
TILBEHØR
2 spsk. ingefær i tynde strimler
koriander, plukket
yoghurt
citronbåde
lune fladbrød
Sautér lammet i olie i en varm gryde. Kom løg og hvidløg ved, når lammet har godt med farve. Tilsæt ingefær, garam masala, spidskommen, koriander, cayennepeber, tomater og vand. Lad retten simre i 50 minutter, under låg. Krydr med salt og tilsæt yoghurt og lad retten simre i yderligere 10 minutter uden låg, eller til kødet er mørt. Kom kikærterne i gryden. Lad dem simre med i 5 minutter. Smag til med salt og anret lammegryden med ingefær, koriander, yoghurt, lune fladbrød og citron. Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Yoghurt De Luxe

Dejlig søndags-morgen-yoghurt!

Nok til 4



1 dl grove havregryn
½ dl græskarkerner
1 knsp. salt
3 spsk. flydende honning
ENDVIDERE
400 g drænet yoghurt 10%
125 g brombær
ahornsirup
Vend havregryn, græskarkerner og salt og hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom honning på og rist det i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Lad det køle helt af på pladen
Kom yoghurten i en frysepose eller en sprøjtepose og fordel den i 4 glas. Top med knas og brombær og hæld ahornsirup over. Servér straks med ekstra ahornsirup til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 5. november 2010

Østers med pico de gallo

Pico de gallo er en frisk hotsauce der passer perfekt til østers. Servér den evt. ved siden af, så dine eventuelle gæster selv kan justerer.

Opskriften her passer til mellem 1-2 eller 4 personer. Alt efter hvor stor en østers fan du er.





2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
2 tomater
1 lille salatløg
1 grøn chili (med eller uden kerner)
1 lille bundt koriander
salt
ENDVIDERE
16 østers
salt eller knust is (Vælg is hvis de ikke bliver spist med det samme)
limebåde
Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små bitte terninger. Hak løg, chili og koriander fint og bland det med tomater og limesaft. Smag til med salt.
Åbn østersene med en østerskniv. Anret dem på et stort fad med knust is og kom en smule pico de gallo på hver østers. Servér straks med limebåde til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 3. november 2010

Kyllingespyd med miso

Servér spyddene som en del af en middag med mange små retter, eller servér dem med kogte ris og gerne sprød salat af kål til, hvis du vil bruge dem som hovedret.

Opskriften giver 12 spyd 
(nok til 4 personer som hovedret)


½ dl miso (gerne bygmiso, f.eks. fra Clearspring - tjek din helsekost)
1 dl mirin
½ dl soja
3 spsk. sukker
1 spsk. limesaft
ENDVIDERE
4 kyllingebryster
12 træspyd (sat i vand i mindst 30 minutter)
lidt olie til stegning
hakket forårsløg
sesamfrø
Kom miso, mirin, soja og sukker i en kasserolle og lad det koge op. Lad det simre i 6-7 minutter og træk kasserollen af varmen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Steg dem i lidt olie på en varm pande. Kom misosaucen over dem og lad den glaserer. Servér straks med forårsløg og sesamfrø.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 2. november 2010

Müsli

Spis müsli med mælk eller på yoghurt med frisk frugt. 
Brug ekstra rosiner eller tranebær, hvis du ikke kan få fat på soltørrede blåbær.


½ dl mandler
½ dl græskarkerner
½ dl hasselnødder
8 dl havregryn
2 tsk. kanel
1 dl flydende honning
2 spsk. hørfrøkerner
½ dl soltørrede tranebær
½ dl sultana rosiner
½ dl soltørrede blåbær
Rist mandler, græskarkerner og hasselnødder i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle helt af.
Gnid de værste skaller af hasselnødderne og hak dem groft sammen med mandlerne.
Vend havregryn og kanel sammen og hæld det ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Dryp honning over og sæt pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Bag i ca. 15 minutter, vend jævnligt. Skru ovnen ned til 100 grader og lad havregrynene riste videre i yderligere 10 minutter, rør stadig et par gange. Lad havregrynene køle af på pladen.
Vend alle ingredienserne sammen og opbevar müslien i en lufttæt beholder.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann