Hold igen med cayennepeberen hvis du ikke er til det helt stærke. Prøv dig stille og roligt frem, for der er stor forskel på hvor meget smæk der er på.
Det smager også super dejligt med mangochutney til.
olie til stegning
3 løg, i både
3 fed hvidløg, i tynde skiver
3 spsk. hakket ingefær
2 spsk. garam masala
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. cayennepeber
2 dåser hakkede tomater (á 400 g )
3-4 dl vand
salt
TILBEHØR
2 spsk. ingefær i tynde strimler
koriander, plukket
yoghurt
citronbåde
lune fladbrød
Sautér lammet i olie i en varm gryde. Kom løg og hvidløg ved, når lammet har godt med farve. Tilsæt ingefær, garam masala, spidskommen, koriander, cayennepeber, tomater og vand. Lad retten simre i 50 minutter, under låg. Krydr med salt og tilsæt yoghurt og lad retten simre i yderligere 10 minutter uden låg, eller til kødet er mørt. Kom kikærterne i gryden. Lad dem simre med i 5 minutter. Smag til med salt og anret lammegryden med ingefær, koriander, yoghurt, lune fladbrød og citron. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hvor ser det bare godt ud, Louisa! Jeg er ikke god nok til at bruge lam, det må jeg gøre noget mere i. Smukt billed som altid - er så inspirerende :-)
SvarSletKH
Birthe
Ihhhh, altså B. Du er den sødeste jyde jeg kender :-)
SvarSletJeg elsker lam - især i gryderetter som her. Bruger det meget, men ved også at mange ikke er så vilde med det. Tror mange stadig tænker "gammel uldfår".
Hav en smuk dag,
KH L