Søg i denne blog

onsdag den 19. oktober 2011

Nudelsuppe med oksekød

Nem supper, der giver varmen!
Smag altid til når du bruger karrypastaer. De varierer meget i styrke. Men husk at suppen skal være godt stærk!


Opskriften er til 3-4 personer.





3 liter vand
1-3 spsk. rød karrypasta, efter smag
½ dl limesaft (ca. 2 lime)
2 spsk. sukker
5-6 spsk. fiskesauce
40 g ingefær i skiver
125 g nudler, gerne udonnudler
ENDVIDERE:
300-400 g oksemørbrad 
eller oksefilet i tynde skiver
5-6 portobellosvampe i skiver
en smule olie
salt
2 forårsløg i skiver
100 g bønnespirer
3 gulerødder i julienne
1 håndfuld plukket koriander
TILBEHØR:
koriander
1 rød chili i skiver (til dem, der er ekstra hotte)
1 lime i både
evt. groft brød
Kom vand, karrypasta, limesaft, sukker, fiskesauce og ingefær i en gryde, og lad det koge i 10 minutter, under låg.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe af i en si,
Pensl kød og svampe med lidt olie, og steg begge dele på en varm grillpande eller pande, de skal bare have et øjeblik – eller lige akkurat længe nok til at få grillstriber eller farve. Krydr med salt.
Fordel nudlerne (skyl dem hurtigt i koldt vand, hvis de klumper), kød, svampe, forårsløg, bønnespirer, gulerødder og koriander i 4 store skåle, si suppen, smag den til, og hæld den varme suppe over. Servér straks med koriander, chili, lime og evt. groft brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 18. oktober 2011

Græskarsuppe

Mere suppe! Fordi det stadig tyder på at det bliver vinter i år, fordi det smager godt og fordi græskarsuppe er en favorit!




1 lille græskar, ca. 900 g, f.eks. butternut- eller hokkaido- 
1 lille løg, hakket 
3 fed hvidløg i skiver 
10 g skrællet ingefær, hakket 
olie til stegning 
½ bundt koriander 
1 dl hvidvin 
1 l urtebouillon, gerne Herbamare
salt 
1 rød chilipeber i tynde 
skiver, efter smag 
limesaft 
TILBEHØR: 
groft brød 
limebåde 

Del græskarret i to. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af. Skær kødet i terninger. Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom græskarkødet ved, og lad det hele sautere under omrøring, uden at det tager farve. Hak korianderstænglerne fint (gem korianderbladene til serveringen), og kom dem i gryden. 
Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Hæld derefter bouillonen på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til græskarret er mørt. Blend suppen, og smag den til. 
Vend korianderbladene med hakket chili og lidt limesaft. 
Servér den varme suppe toppet med koriandersalat. Giv groft brød og limebåde til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 17. oktober 2011

Hot suppe med kylling og ananas

Nem, sund og super lækker suppe. 
,Selvom jeg slet ikke føler mig overbevist om at det skal til at være vinter snart, siger frosten på bilruderne om morgnen og det faktum, at jeg har fyret op for samtlige varmeapparater i huset noget andet....
....så tænd op for supperne siger jeg bare!


Opskriften er til 2 personer






1 stilk citrongræs 
1 lille løg i både 
20 g ingefær i skiver 
2 limeblade 
1 l hønsefond 
1 spsk. rød karry 
1 tsk. sukker 
saft af 1-2 limefrugter 
2 tsk. fiskesauce 
ENDVIDERE: 
2 kyllingebryster 
75 g brede nudler 
2 tomater i både 
¼ ananas i terninger 
½ bundt forårsløg i tynde skiver 
1 bundt koriander, plukket 
1 potte thaibasilikum, plukket 

Knus bunden af citrongræsset, og skær det i grove stykker. Kom citrongræs, løg, ingefær, limeblade, fond og rød karry i en gryde, og lad det koge op. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med sukker, limesaft og fiskesauce. Skær kyllingekødet i skiver, og kom det i suppen. Lad det simre i 4 minutters tid. Kom nudlerne i, og lad dem koge med. Smag suppen til, når kyllingen er gennemtilberedt og nudlerne møre. 
Anret tomater, ananas, forårsløg, koriander og thaibasilikum i to store (gerne varme) skåle, og hæld suppen over. Servér straks.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 16. oktober 2011

Chokoladecreme med estragon og brombær

Estragon, brombær og chokolade er en super kombi. Agavesiruppen gør det bliver super nemt at marinerer brombær….men en sukkerlage kan bruges, hvis du ikke har noget agave.
Vær opmærksom på at chokoladecremen helst skal laves dagen i forvejen.

Opskriften er til 6 personer. 4 hvis I er fans.

  



2 dl piskefløde
200 g mælkechokolade
2 dl piskefløde
ENDVIDERE
3 stilke estragon, plukket
125 g brombær
½  dl agavesirup

Kom 2 dl piskefløde i en kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet. Tag den af varmen. Hak chokoladen fint og smelt den i den varm fløde.
Pisk 2 dl fløde til blødt skum. Vend chokoladecremen med flødeskummet og fordel massen i 6 små glas eller kopper. Sæt cremen kold, helst til næste dag eller mindst 3-4 timer.
Vend estragon og brombær i agavesiruppen.
Anret chokoladecremen toppet med brombær og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

tirsdag den 11. oktober 2011

Pinky Russian


Lige det jeg har brug for, inden jeg får 24 (!) børn i aldren 3-6 år til fødselsdag i morgen.....
....sov sødt! Jeg skal tidligt op og lave frugtspyd!

Opskriften giver 1 drink



2 cl vodka
2 cl kaluaha
1 spsk. hindbærsaft
½ dl stærk espresso (kold)
4-5 frosne hindbær

Ryst vodka, kaluaha, hindbærsaft og espresso sammen. Kom hindbær i et martini glas og top med drinken. Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Se flere drinks jeg elsker i MAD&Venners oktober nummer 

lørdag den 8. oktober 2011

Bøf bearnaise


Helt igennem klassisk bøf og bearnaise. Dog med lidt sprøde urter i saucen. De giver lidt tekstur og bid og smager skønt. Udelader du dem, er bearnaisen også dejlig og lidt hurtigere at lave. 
Og husk: Bearnaise er ret nemt at lave, men pas på, den ikke bliver for varm, så er der nemlig risiko for, at den skiller.
 


Opskriften er til 6 personer 




6 super flotte bøffer
lidt olie til stegning 
salt og peber 
BØNNESALAT: 
600 g grønne bønner 
1 bananskalotteløg, hakket 
lidt æbleeddike 
lidt olivenolie 
salt 
URTE-BEARNAISE: 
1 gulerod 
1 persillerod 
1 pastinak 
kogende vand 
1 dl hvidvin 
¼ dl æbleeddike 
2 spsk. finthakkede løg 
1 lille bundt estragon, stilkene 
4 pasteuriserede æggeblommer 
1 spsk. vand 
250 g smør, smeltet 
estragon-bladene, hakkede 
salt 
TILBEHØR: 
små kogte kartofler 

Nip enderne af bønnerne, og blanchér dem i 3-4 minutter i kogende saltet vand. Lad bønnerne dryppe af, og vend de varme bønner med skalotteløg, eddike og olie. 
Skræl gulerod, persillerod og pastinak, og skær dem i bittesmå terninger. Kom dem i en skål, og hæld kogende vand over dem. 
Kom hvidvin, eddike, løg og estragonstilke i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Pisk æggeblommerne i en kasserolle med 1 spsk. vand over svag varme. Kom lidt af eddikelagen i, og pisk, til æggeblommerne tykner en smule. Tag kasserollen af og på varmen, så æggeblommerne ikke får for meget varme. Hæld forsigtigt det smeltede smør i, uden at vallen kommer med (det hvide bundfald). Pisk, til saucen tykner, og tilsæt hakkede estragonblade og urter. Smag saucen til, og servér straks bøffer, bønner, bearnaise og kartofler. 




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Femina messe 2011

Så er der livsstilsmesse med femina i Forum.
Jeg kigger forbi i dag og taler om mandelmælk, miso og mascarpone.
Kom og smag, få en snak eller lav ballade.

Opskrifterne kan du få her:


Jeg håber vi ses!

Kh Louisa

















Louisa er vild med herdagen og ”Vild med hverdagen” er præcis titlen på Louisa Lorangs seneste kogebog, som er opfølgeren til bestsellerne ”Vild med vegetar” og ”Vild med salater”. Louisa Lorang er uddannet kok og fast madskribent på FEMINA, hvor hun i flere år har leveret den faste ugentlige madplan ”Værsgo – mad til hele ugen”, som er inspiration til sund og lækker hverdagsmad for læserne. At det er hverdagsmaden, Louisa har kastet sin kærlighed på, kan vi alle være rigtig glade for – der ER jo flest hverdage i livet, og hvorfor ikke lave tirsdagen om til en lille kulinarisk fest? Du kender måske også Louisa fra ”Go’morgen Danmark”, hvor hun optræder jævnligt, og nu har du chancen for at møde hende i Demokøkkenet lørdag, hvor hun sikkert gi’r en smagsprøve. 

Lørdagens program