Søg i denne blog

fredag den 5. august 2011

Vind Vild Med Hverdagen

Lige nu kan du vinde Vild Med Hverdagen her


Deltag inden 10. august 

Held og lykke.

Kh L

torsdag den 4. august 2011

Chokolade-crème brûlée med hindbær

Crème brûlée er altid en sikker vinder – og giver du den oven i købet et skud chokolade, er der ikke et øje tørt. Denne er lavet med mælkechokolade, så den er sød og dejlig. De syrlige bær og de let bitre kakaobønner er derfor perfekte til crème brûléen. Kan du ikke få fat i kakaobønner (prøv din helsekost), kan du bruge lidt revet, meget mørk chokolade i stedet


1 dl sukker 
1 dl pasteuriserede 
æggeblommer 
½ vaniljestang, gerne polynesisk 
2½ dl piskefløde 
2 dl sødmælk 
100 g mælkechokolade, hakket 
sukker til at brænde 
ENDVIDERE: 
250 g hindbær 
knuste kakaobønner 

Sæt en bradepande med 2-3 cm vand i ovnen, og tænd på 140°. 
Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra en halv vaniljestang. 
Varm fløde og mælk med vaniljebælgen i til lige underkogepunktet. Kassér vaniljebælgen, og pisk halvdelen af den varme fløde over i æggeblommerne. Pisk så æggemassen over i resten af fløden, til temperaturen når 70°. Tag gryden af varmen, og rør stadig. Kom hakket chokolade i, og lad den smelte. 
Fordel crème brûlée-massen i 6 små ovnfaste skåle eller små dybe tallerkener. Sæt dem forsigtigt i vandbadet, og bag dem ved 140° i 50-55 minutter, til cremen føles halvfast. Tag vandbadet ud af ovnen, og lad cremerne stå i 15 minutter og køle af. Tag dem op af vandbadet, overdæk dem, og sæt dem i køleskab til dagen efter – eller minimum 8 timer. 
Drys cremerne med et tyndt lag sukker, og brænd dem med en brænder, gentag evt. for at få en ekstra tyk sukkerskorpe. 
Servér straks toppet med hindbær og drysset med kakaobønner. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 31. juli 2011

Go Green Smoothie


Den lyder sund og det ER den. Men det gode er at den smager skønt og giver en super start på dagen. 
- det er den grønne smoothie på billedet, hvis du er i tvivl :-)

Opskriften er til 2 personer


2 kugler frossen spinat (ca. 60 gram)
3 kiwi, skrællede
1 grønt æble, uden kernehus
3 dl friskpresset æblemost
Blend det hele og servér straks med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 30. juli 2011

Sukkersaltet laks med ribsvinaigrette


Sukkersaltet laks er meget nemt at lave. Jeg vælger helst en økologisk laks eller en vild laks. Uanset hvilken du vælger anbefales det, at din laks har været frosset i minimum 24 timer inden du kaster dig ud i opskriften. 

Ribsene til denne laks give den syre som man normalt ville hente fra citron eller limesaft.- jeg synes det fungerer rigtig godt – og især med det ekstra pift vaniljen giver.

Opskriften er til 4 personer som forret eller som en del af en frokostanretning.



500 g lakseside, uden ben
40 g fint havsalt
40 g sukker
skal af 1 økologisk citron
RIBSVINAIGRETTE
1 spsk. fint hakket bananskalotteløg
½ stang vanilje, kornene
2 spsk. citronsaft
1 spsk. æblevineddike
1 spsk. flydende honning
1 spsk. koldpresset rapsolie
salt
100 g ribs, ribbede
ENDVIDERE
100 g blandede salater
lidt citronsaft
salt
TILBEHØR
groft brød
Tjek at laksen er helt fri for ben. Fjern eventuelle ben med en laksetang eller en pincet.
Læg laksen med skindsiden nedad i et lille fad og fordel sukker, salt og citronskal over den. Dæk den med film og sæt den på køl i 24-48 timer.
Børst overskydende sukker og salt forsigtigt af laksen og skær den fri fra skindet. Skær den i tynde skiver og anret dem på en tallerken med salat og ribsvinaigrette. Servér straks med groft brød til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 21. juli 2011

RABARBERTRIFLI MED VANILJECREME




Det her vil jeg spise så tit som muligt!
Jeg bruger også rabarberkompotten på min yoghurt til morgenmad eller som dessert  en flad tirsdag.

Opskriften er til 6 personer.



800 g rabarber
500 g sukker
1 stjerneanis
ENDVIDERE
4 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 fed stang vanilje
125 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
200 g biscotti med mandler
lidt hakkede, ristede mandler
Skær rabarberene i mindre stykker og kom dem i en kasserolle sammen med sukker og stjerneanis. Kog stille og roligt rabarberne op og lad dem simre i ca. 10 minutter. Sæt rabarberkompotten kold indtil servering.
Kom fløde, mælk, vaniljekorn, vaniljestang og halvdelen af sukker i en kasserolle og varm det stille og roligt op. Pisk i det undervejs, så det ikke brænder i bunden.
Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål.
Pisk ca. Halvdelen af den varme mælk i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker. Sæt kasserollen tilbage over svag varmen og pisk nu æggemassen over i den varme mælk i kasserollen. Stadig imens du pisker. Pisk til cremen er tyknet. Det tager ca.8-10 minutter. Hæld straks cremen over i en kold skål, så æggeblommerne ikke koagulerer. Sæt cremen koldt indtil servering. Fjern vaniljestangen inden servering.
Anret rabarberkompotten i 6 glas eller skåle. Knus biscottierne og kom dem på kompotten. Top med vaniljecreme og pynt med hakkede mandler. Servér straks.

TIP: en super god dessert til gæster, da både kompot og vaniljecreme kan klargøres op til 2 dage i forvejen og opbevares på køl. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 18. juli 2011

Ærtehummus



Denne hummus er dejlig frisk og er måske en slags sommer-hummus? 
Brug den som forret, snack, dip eller sandwichfyld.

Jeg bruger (optøede) ærter fra frost til selve hummussen, men kan godt lide de knasende friske ærter til at pynte med.
Ærteskud kan købes i enkelte, velassorterede grønthandlere, men kan du ikke skaffe det, kan det sagtens undværes.

Opskriften er til ca. 6 personer som snack


200 g kikærter
1 laurbærblad
150 g ærter, blancherede
1 lille fed hvidløg
1 håndfuld mynteblade
2 spsk. tahini
½ dl citronsaft
¼ dl olivenolie
salt
ENDVIDERE
4-6 pitabrød, gerne grove
lidt olivenolie
flagesalt
lidt plukket mynte
lidt ærtespirer (kan undlades)
2-3 dl friskbælgede ærter
citronbåde
Skyl kikærterne og sæt dem i blød natten over.
Kog kikærterne sammen med laurbærbladet i ca. 45 minutter, eller til de er helt møre. Dræn vandet fra, men gem lidt.  Kassér laurbærbladet.
Blend kikærter, ærter, hvidløg, mynte, tahini, citronsaft og olivenolie til en grov hummus. Smag til med salt.
Skær pitabrødene i 8 stykker hver og pensl dem med olivenolie. Grill dem på en varm grill eller grillpande og krydr dem med salt.
Anret hummussen pyntet med mynte, ærtespirer og friskbælgede ærter og giv citronbåde til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
         

fredag den 15. juli 2011

Bærsalat med vaniljesirup

Nem og super dejlig bærsalat. Spis den med vaniljeis eller flødeskum til. eller bare som den er.

Opskriften rækker til 6 personer.



             1 stang vanilje
 2 dl sukker
 1 dl vand
ENDVIDERE
400 g jordbær
125 g hindbær
125 g blåbær
125 g brombær
125 g ribs
100 g hakket mørk chokolade
100 g hakket hvid chokolade
evt. flødeskum eller vaniljeis
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, vaniljestang, sukker og vand i en kasserolle og kog det op i 3-5 minutter. Tag siruppen af varmen og køl den helt ned inden brug.
Skær evt. jordbærrene i mindre stykker og vend forsigtigt bærrene med vaniljesirup og den hakkede chokolade. Anret bærrene i skåle eller høje glas og servér dem evt. med flødeskum eller vaniljeis til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann