Jeg er ret glad for måltids-salater - Især med fed, salt hallumiost på.
Spis salaten som hovedret eller som brug den som tilbehør.
Opskriften er til 2-4 personer
1½ dl perlebyg
salt
1 spsk. smør
1 squash, skåret i skiver
1 rød peberfrugt i både
1 rødløg i tykke skiver
1 pakke hallumiost, 250 g, i skiver
olivenolie
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
3 spsk. balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
1 håndfuld plukket oregano
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør; dræn overskydende vand fra, og vend lidt smør i.
Dryp imens squash, peberfrugt, løg og hallumi med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr grøntsagerne med lidt salt. Rør honning, eddike og olivenolie sammen, og vend de varme grøntsager med dressingen. Vend perlebyggen med oregano, og anret den toppet med hallumi og grillede grøntsager. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
onsdag den 8. juni 2011
mandag den 6. juni 2011
Salatruller med bøf og misomayo
Super enkel og let sommermad. Er I sultne, kan du servere ris eller nudler til. Jeg synes at de er skønne helt solo.
Og, ja....jeg ved det. I har fået salatruller før. Men jeg ELSKER dem og nu med misomayo!
Opskriften er til 2
2 bøffer
lidt olie til stegning
salt og peber
ENDVIDERE:
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2 spsk. limesaft
2 spsk. soja
1 spsk. flydende honning
2 spsk. sesamfrø
2 gulerødder i stave
1 agurk, i stave
1 hovedsalat, plukket
2 avokadoer skåret i skiver
1 rød chilipeber, hakket
1 lille bundt koriander
1 lille bundt mynte
1 limefrugt i både
Steg bøfferne i olie på en varm pande, eller gril dem på en grillpande. Krydr med salt og peber, og lad dem trække 5 minutter og skær dem derefter i strimler.
Rør imens mayonnaise med miso, limesaft, soja, honning og sesamfrø.
Anret kød, gulerødder, agurk, salat, avokado, chili, koriander, mynte og limebåde på et stort fad. Servér straks, og lad hver især omkring bordet selv fylde salatbladene med grønt og kød. Dyp i mayo, og nyd.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Og, ja....jeg ved det. I har fået salatruller før. Men jeg ELSKER dem og nu med misomayo!
Opskriften er til 2
2 bøffer
lidt olie til stegning
salt og peber
ENDVIDERE:
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2 spsk. limesaft
2 spsk. soja
1 spsk. flydende honning
2 spsk. sesamfrø
2 gulerødder i stave
1 agurk, i stave
1 hovedsalat, plukket
2 avokadoer skåret i skiver
1 rød chilipeber, hakket
1 lille bundt koriander
1 lille bundt mynte
1 limefrugt i både
Steg bøfferne i olie på en varm pande, eller gril dem på en grillpande. Krydr med salt og peber, og lad dem trække 5 minutter og skær dem derefter i strimler.
Rør imens mayonnaise med miso, limesaft, soja, honning og sesamfrø.
Anret kød, gulerødder, agurk, salat, avokado, chili, koriander, mynte og limebåde på et stort fad. Servér straks, og lad hver især omkring bordet selv fylde salatbladene med grønt og kød. Dyp i mayo, og nyd.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Okse
torsdag den 2. juni 2011
Kylling med mormorsalat de luxe
Simpelt og med tanker til mormor....
...opskriften er til 2 personer.
2 tsk. dijonsennep
4 skiver parmaskinke
olie til stegning
peber
ENDVIDERE:
1 dl piskefløde
3-4 spsk. sukker
¼ dl citronsaft
1 salathoved
1 bundt grønne asparges, 250 g
TILBEHØR:
500 g kogte kartofler
Smør kyllingebrysterne med sennep på den ene side, og pak dem ind i parmaskinke. Steg dem i en smule olie på en varm pande, til kyllingen er gennemstegt, og parmaskinken er sprød. Krydr med peber.
Rør imens fløde, sukker og citronsaft sammen. Pluk salaten, knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Lav tynde strimler af aspargesene med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend salat og asparges med dressingen.
Servér straks kylling med mormorsalat og kartofler.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Kylling,
Old school
mandag den 30. maj 2011
Pasta med kammuslinger
Okay - det her er lissom kun gode ting i en dyb tallerken. Ingen slankekur, men heller ikke FOR meget ballade.
Opskriften er til 2.
½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike
Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2.
½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike
Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
lørdag den 28. maj 2011
Kyllingesalat med ranchdressing
Ranchdressing er en klassisk amerikansk dressing. Justér selv tabascoen - jeg kan godt lide at dressingen får lidt bid....
Opskriften er til 2 personer
2 kyllingebryster
olie til stegning
salt½ godt, sejt flute
olivenolie
1 fed hvidløg
ENDVIDERE:
1 dl kærnemælk
1 spsk. mayonnaise,
gerne Hellmann’s
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. tabasco
½ dl finthakket purløg
salt og peber
1 lille bundt grønne asparges, ca. 250 g
2 hjertesalater
1 bundt radiser i skiver
TILBEHØR:
evt. ekstra brød
Rist kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt.
Skær fluten i skiver, og dryp med olivenolie og salt. Rist dem på en varm pande eller grillpande, og gnid de varme, sprøde brød med hvidløg.
Pisk imens kærnemælk, mayonnaise, eddike, tabasco og purløg sammen, og smag til med salt og peber.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i tynde, skrå skiver, og skær salaten i grove både. Anret salat, asparges, radiser og skiver af kyllingebryst på to store tallerkener. Top med croutoner, og ranchdressing, og servér straks, evt. med ekstra brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
2 kyllingebryster
olie til stegning
salt½ godt, sejt flute
olivenolie
1 fed hvidløg
ENDVIDERE:
1 dl kærnemælk
1 spsk. mayonnaise,
gerne Hellmann’s
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. tabasco
½ dl finthakket purløg
salt og peber
1 lille bundt grønne asparges, ca. 250 g
2 hjertesalater
1 bundt radiser i skiver
TILBEHØR:
evt. ekstra brød
Rist kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt.
Skær fluten i skiver, og dryp med olivenolie og salt. Rist dem på en varm pande eller grillpande, og gnid de varme, sprøde brød med hvidløg.
Pisk imens kærnemælk, mayonnaise, eddike, tabasco og purløg sammen, og smag til med salt og peber.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i tynde, skrå skiver, og skær salaten i grove både. Anret salat, asparges, radiser og skiver af kyllingebryst på to store tallerkener. Top med croutoner, og ranchdressing, og servér straks, evt. med ekstra brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 24. maj 2011
GRILLET SALAT A LA CÆSAR
Det her kommer jeg til at spise HELE sommeren!
Opskriften er tilbehør til 3-4 personer. - se den også HER
1 fed hvidløg
6 hjertesalater
flagesalt
god olivenolie
lidt citronsaft
rigeligt, revet parmesan
Del salaten i halve. Skær det allernederste af stokken, men kun lidt, så salaten stadigvæk sidder sammen. Dryp salaterne med lidt olivenolie og lidt hakket hvidløg og grill og dem på den varme grill. Krydr dem med salt, anret dem på et fad og dryp dem med olivenolie og en smule citronsaft. Top med rigeligt parmesan og servér straks.
PORTOBELLO BURGER
Seriøst! Det er sgu lisså godt som med kød. Giv det en chanche. Måske opdager du slet ikke at bøffen er blevet erstattet af en svamp?!
Opskriften giver 4 burgere
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, hakket
1-2 tsk. chipotle i adobe, hakket (eller god chilisauce efter smag)
2 tsk. flydende honning
4 meget store portobellosvampe
lidt olivenolie
salt
4 platte burgerboller
1 romainesalater, i strimler
1 rødløg, i tynde skiver
2 tomater i skiver
TILBEHØR
Evt. ketchup
Rør smør med hvidløg, chipotle og honning. Pensl svampene med lidt olivenolie og grill dem på en grill ved middelvarme. Krydr svampene med salt og kom smør på de varme svampe.
Lun bollerne og fordel salat, løg, tomat og svampe i burgerne. Servér straks, evt. med ketchup til.
Abonner på:
Opslag (Atom)