Søg i denne blog

onsdag den 8. juni 2011

Perlebygsalat med grillet hallumi og grønt

Jeg er ret glad for måltids-salater - Især med fed, salt hallumiost på. 
Spis salaten som hovedret eller som brug den som tilbehør.


Opskriften er til 2-4 personer




1½ dl perlebyg 
salt 
1 spsk. smør 
1 squash, skåret i skiver 
1 rød peberfrugt i både 
1 rødløg i tykke skiver 
1 pakke hallumiost, 250 g, i skiver 
olivenolie 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
3 spsk. balsamicoeddike 
4 spsk. olivenolie 
1 håndfuld plukket oregano 
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør; dræn overskydende vand fra, og vend lidt smør i. 
Dryp imens squash, peberfrugt, løg og hallumi med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr grøntsagerne med lidt salt. Rør honning, eddike og olivenolie sammen, og vend de varme grøntsager med dressingen. Vend perlebyggen med oregano, og anret den toppet med hallumi og grillede grøntsager. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 6. juni 2011

Salatruller med bøf og misomayo

Super enkel og let sommermad. Er I sultne, kan du servere ris eller nudler til. Jeg synes at de er skønne helt solo.


Og, ja....jeg ved det. I har fået salatruller før. Men jeg ELSKER dem og nu med misomayo!


Opskriften er til 2




2 bøffer 
lidt olie til stegning 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
4 spsk. mayonnaise 
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2 spsk. limesaft 
2 spsk. soja 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. sesamfrø 
2 gulerødder i stave 
1 agurk, i stave 
1 hovedsalat, plukket 
2 avokadoer skåret i skiver 
1 rød chilipeber, hakket 
1 lille bundt koriander 
1 lille bundt mynte 
1 limefrugt i både 
Steg bøfferne i olie på en varm pande, eller gril dem på en grillpande. Krydr med salt og peber, og lad dem trække 5 minutter og skær dem derefter i strimler. 
Rør imens mayonnaise med miso, limesaft, soja, honning og sesamfrø. 
Anret kød, gulerødder, agurk, salat, avokado, chili, koriander, mynte og limebåde på et stort fad. Servér straks, og lad hver især omkring bordet selv fylde salatbladene med grønt og kød. Dyp i mayo, og nyd. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 2. juni 2011

Kylling med mormorsalat de luxe

Simpelt og med tanker til mormor....

...opskriften er til 2 personer.

2 kyllingebryster 
2 tsk. dijonsennep 
4 skiver parmaskinke 
olie til stegning 
peber
ENDVIDERE: 
1 dl piskefløde 
3-4 spsk. sukker 
¼ dl citronsaft 
1 salathoved 
1 bundt grønne asparges, 250 g 
TILBEHØR: 
500 g kogte kartofler 

Smør kyllingebrysterne med sennep på den ene side, og pak dem ind i parmaskinke. Steg dem i en smule olie på en varm pande, til kyllingen er gennemstegt, og parmaskinken er sprød. Krydr med peber. 
Rør imens fløde, sukker og citronsaft sammen. Pluk salaten, knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Lav tynde strimler af aspargesene med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend salat og asparges med dressingen. 
Servér straks kylling med mormorsalat og kartofler.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 30. maj 2011

Pasta med kammuslinger

Okay - det her er lissom kun gode ting i en dyb tallerken. Ingen slankekur, men heller ikke FOR meget ballade.


Opskriften er til 2.





½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike

Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 28. maj 2011

Kyllingesalat med ranchdressing

Ranchdressing er en klassisk amerikansk dressing. Justér selv tabascoen - jeg kan godt lide at dressingen får lidt bid....


Opskriften er til 2 personer




2 kyllingebryster 
olie til stegning 
salt½ godt, sejt flute 
olivenolie 
1 fed hvidløg 

ENDVIDERE: 
1 dl kærnemælk 
1 spsk. mayonnaise, 
gerne Hellmann’s 
1 tsk. æbleeddike 
1 tsk. tabasco 
½ dl finthakket purløg 
salt og peber 
1 lille bundt grønne asparges, ca. 250 g 
2 hjertesalater 
1 bundt radiser i skiver 
TILBEHØR: 
evt. ekstra brød 

Rist kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr dem med salt. 
Skær fluten i skiver, og dryp med olivenolie og salt. Rist dem på en varm pande eller grillpande, og gnid de varme, sprøde brød med hvidløg. 
Pisk imens kærnemælk, mayonnaise, eddike, tabasco og purløg sammen, og smag til med salt og peber. 
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i tynde, skrå skiver, og skær salaten i grove både. Anret salat, asparges, radiser og skiver af kyllingebryst på to store tallerkener. Top med croutoner, og ranchdressing, og servér straks, evt. med ekstra brød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 24. maj 2011

GRILLET SALAT A LA CÆSAR

Det her kommer jeg til at spise HELE sommeren!

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer. - se den også HER

1 fed hvidløg
6 hjertesalater
flagesalt
god olivenolie
lidt citronsaft
rigeligt, revet parmesan
Del salaten i halve. Skær det allernederste af stokken, men kun lidt, så salaten stadigvæk sidder sammen. Dryp salaterne med lidt olivenolie og lidt hakket hvidløg og grill og dem på den varme grill. Krydr dem med salt, anret dem på et fad og dryp dem med olivenolie og en smule citronsaft. Top med rigeligt parmesan og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang 

PORTOBELLO BURGER



Seriøst! Det er sgu lisså godt som med kød. Giv det en chanche. Måske opdager du slet ikke at bøffen er blevet erstattet af en svamp?!


Opskriften giver 4 burgere

50 g blødt smør
1 fed hvidløg, hakket
1-2 tsk. chipotle i adobe, hakket (eller god chilisauce efter smag)
2 tsk. flydende honning
4 meget store portobellosvampe
lidt olivenolie
salt
4 platte burgerboller
1 romainesalater, i strimler
1 rødløg, i tynde skiver
2 tomater i skiver
TILBEHØR
Evt. ketchup
Rør smør med hvidløg, chipotle og honning. Pensl svampene med lidt olivenolie og grill dem på en grill ved middelvarme. Krydr svampene med salt og kom smør på de varme svampe.
Lun bollerne og fordel salat, løg, tomat og svampe i burgerne. Servér straks, evt. med ketchup til.

Opskrift: Louisa Lorang