Opskriften er til 2.
½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike
Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Vi lader som om der ikke er pasta i retten, og så er den da bare top-sund:-) Og jeg har kammuslinger i fryseren, så måske... det ser dejligt ud i hvert fald.
SvarSletKH Marianne
Hey, ballade er da ellers GODT - ligesom kammuslinger - æææælsker kammuslinger. Sidst vi var i USA fik vi sådan nogle kæmpe store fine nogen, med den lækreste mangosauce til, jeg drømmer stadig om det :-D
SvarSletKH
B
- sejlede lige igennem dit "hood" i lørdags og jeg vinkede.....
Det ligner fantastisk sommermad. Skal helt klart prøves. Tak for tippet :)
SvarSletKarsten
http://italienskrestaurantkøbenhavn.dk/
Fedt, alle ingredienserne findes i mit køleskab (kammuslinerne dog i fryseren), jeg mangler bare gammel brød, det må kunne fremskaffes i morgen så det kan testes til aftensmaden. Tak :)
SvarSletGlæder mig ril at høre hvad I synes. Er selv ret glad for crunchy brød, sprøde asparges og bløde kammuslinger.....
SvarSlet(og for ballade ;-))
Kh L