Top klassiker med ny frakke.....ÆÆÆÆÆÆÆÆLSKER snitsel. Og kan du få fingrene i den japanske pankorasp, bliver oplevelsen helt i top.....
Opskriften er til 2 personer.
saft og skal af 1 økologisk citron
100 g flydende honning
2 spsk. hvidvinseddike
2 store bananskalotteløg i skiver
ENDVIDERE:
2 skinkesnitsler
salt og peber
1 dl hvedemel
1 æg, pisket
2 dl groft rasp (gerne panko)
olie til stegning
høvlet peberrod
kapersbær
TILBEHØR:
100 g rucola (vendt med en smule af de syltede løg)
400 g ristede kartofler
Skræl det yderste gule af citronen med en tyndskræller eller en kartoffelskræller, og skær skrællen i tynde strimler. Kom citronskal, citronsaft, honning, eddike og løg i en kasserolle, og lad det simre uden låg i 10-15 minutter. Lad løgene køle i lagen.
Krydr snitslerne med salt og peber, og vend dem i mel og derefter æg og rasp. Steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Anret snitslerne med syltede løg, kapersbær og peberrod. Servér straks med rucolasalat og ristede kartofler til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
onsdag den 6. oktober 2010
mandag den 4. oktober 2010
Chili sin carne
Chili con carne uden kød = chili sin carne.
Her i top-snyde-version med dåsebønner....Det er altid en fordel at koge sine egne bønner og evt. fryse dem, så man hurtigt kan trylle en dejlig ret frem. Har du det, får du en lille stjerne....har du det ikke, bruger du dem fra dåsen.....
Opskriften er til 2 personer
2 løg, hakkede
2 fed hvidløg, hakkede
2 gulerødder, revne
olie til stegning
3 stængler bladselleri, hakkede
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret oregano
1 rød chili med alle eller lidt kerner
1-2 tsk. tabasco (gerne røget)
½ bundt koriander, hakket
1 dåse hakkede tomater
20 g mørk chokolade (ca. 80 %)
1 dl vand
salt og peber
1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g)
1 rød peberfrugt i strimler
2 dl majskerner
TILBEHØR:
cremefraiche
½ bundt koriander, plukket
1 lille rødløg, hakket
groft brød
tabasco
Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter.
Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Her i top-snyde-version med dåsebønner....Det er altid en fordel at koge sine egne bønner og evt. fryse dem, så man hurtigt kan trylle en dejlig ret frem. Har du det, får du en lille stjerne....har du det ikke, bruger du dem fra dåsen.....
Opskriften er til 2 personer
2 fed hvidløg, hakkede
2 gulerødder, revne
olie til stegning
3 stængler bladselleri, hakkede
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret oregano
1 rød chili med alle eller lidt kerner
1-2 tsk. tabasco (gerne røget)
½ bundt koriander, hakket
1 dåse hakkede tomater
20 g mørk chokolade (ca. 80 %)
1 dl vand
salt og peber
1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g)
1 rød peberfrugt i strimler
2 dl majskerner
TILBEHØR:
cremefraiche
½ bundt koriander, plukket
1 lille rødløg, hakket
groft brød
tabasco
Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter.
Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
lørdag den 2. oktober 2010
Kylling i ingefær og tomat
Du kan sagtens erstatte hønsefonden i denne opskrift med hvidvin og vand 50/50, hvis du ikke har hønsefond.
Brug gerne lår fra en dejlig økokylling - køber du en hel kylling kan du bruge lår og vinger og gemme brysterne til næste dag, så er den pludselig ikke så dyr (og der er ingen undskyldning!)
Opskriften er til 2 personer
3-4 hele kyllingelår
lidt olie til stegning
2 løg i både
1 stang kanel
2 spsk. hakket ingefær
2 tsk. fennikelfrø, knuste
1 spsk. smør
1 dåse hakkede tomater
3 dl hønsefond
salt
ENDVIDERE:
1 spsk. ingefær i strimler
lidt plukket koriander
lune naanbrød
Servér kyllingen toppet med ingefær og koriander, og giv naanbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
torsdag den 30. september 2010
Burger med gedeost
Jeg elsker burger.....
....og især i platte burgerboller.
Jeg skal nok smide en opskrift på hjemmebagte burgerboller på bloggen på et tidspunkt, så jeg ikke skal mobbes med denne skamfulde last....
.......Indtil da: Sesamboller med luft og tomme kalorier. HEP!
Opskriften er til 2 personer
2 røde peberfrugter i kvarter
lidt olie til stegning
salt
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
salt og peber
100 g gedeost i skiver
ENDVIDERE:
2 burgerboller
lidt mayonnaise (gerne Hellmann’s)
50 g rucolasalat
1 lille rødløg i skiver
ketchup
Rist peberfrugterne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Form kødet til bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Læg et stykke gedeost på hver, og gril dem i en varm ovn, til osten er blød. Flæk bollerne, og lun dem. Smør dem med lidt mayonnaise, og fyld dem med salat, peberfrugt, løg og bøf. Servér straks med ketchup til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
2 røde peberfrugter i kvarter
lidt olie til stegning
salt
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
salt og peber
100 g gedeost i skiver
ENDVIDERE:
2 burgerboller
lidt mayonnaise (gerne Hellmann’s)
50 g rucolasalat
1 lille rødløg i skiver
ketchup
Rist peberfrugterne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Form kødet til bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Læg et stykke gedeost på hver, og gril dem i en varm ovn, til osten er blød. Flæk bollerne, og lun dem. Smør dem med lidt mayonnaise, og fyld dem med salat, peberfrugt, løg og bøf. Servér straks med ketchup til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
mandag den 27. september 2010
Grov blomkålsrisotto
Okay! Det tager 100 år at lave denne risotto, fordi jeg bruger grove ris.
Til gengæld smager den rigtig godt og er en del sundere end dens polerede fætter (som jeg også elsker højt). Så giv den en chance.
Køb risene i b.la. Irma.
Opskriften er til 2 personer.
1 lille løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
lidt olie og smør til stegning
2 dl grove risottoris
1 dl hvidvin
12-13 dl grøntsagsbouillon
½ blomkål i mindre buketter
1½ dl revet parmesan
salt og peber
½ bundt bredbladet persille, hakket
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande. Det må ikke tage farve. Kom risene på, og tilsæt hvidvinen. Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand). Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber. Servér straks, gerne med ekstra parmesan.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Til gengæld smager den rigtig godt og er en del sundere end dens polerede fætter (som jeg også elsker højt). Så giv den en chance.
Køb risene i b.la. Irma.
Opskriften er til 2 personer.
1 lille løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
lidt olie og smør til stegning
2 dl grove risottoris
1 dl hvidvin
12-13 dl grøntsagsbouillon
½ blomkål i mindre buketter
1½ dl revet parmesan
salt og peber
½ bundt bredbladet
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande. Det må ikke tage farve. Kom risene på, og tilsæt hvidvinen. Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand). Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber. Servér straks, gerne med ekstra parmesan.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
søndag den 26. september 2010
Deep pan pizza med aubergine
Så er det søndag!
Uhmmmmm..........pizza.
Opskriften er til 2-3 personer.
25 g gær
3 dl lunet vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. ekstrajomfru- olivenolie
4 dl hvedemel
ENDVIDERE:
1 stor aubergine i skiver
lidt ekstrajomfruolivenolie
salt
3 fed hvidløg, hakkede
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
½ bundt oregano, plukket
salt
1 mozzarella (125 g), i skiver
½ bundt oregano, plukket
revet parmesan
Opløs gæren i vandet, og kom salt, sukker, olie og mel i. Ælt dejen glat, og stil den til hævning i 30 minutter. Smør en ca. 23 x 30 cm stor form med lidt olivenolie. Rul dejen ud, og fyld den i formen. Lad den efterhæve i 10-15 minutter.
Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 22 0 ° i 10-15 minutter.
Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne på, og lad det koge i 5-10 minutter. Kom oregano i, og smag til med salt. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Kom auberginer og mozzarella på, og bag pizzaen ved 22 0 ° i 25 minutter, eller til dejen er gennembagt og sprød i kanten. Drys med oregano og parmesan, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhmmmmm..........pizza.
Opskriften er til 2-3 personer.
25 g gær
3 dl lunet vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. ekstrajomfru-
4 dl hvedemel
ENDVIDERE:
1 stor aubergine i skiver
lidt ekstrajomfruolivenolie
salt
3 fed hvidløg, hakkede
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
½ bundt oregano, plukket
salt
1 mozzarella (125 g), i skiver
½ bundt oregano, plukket
revet parmesan
Opløs gæren i vandet, og kom salt, sukker, olie og mel i. Ælt dejen glat, og stil den til hævning i 30 minutter. Smør en ca. 23 x 30 cm stor form med lidt olivenolie. Rul dejen ud, og fyld den i formen. Lad den efterhæve i 10-15 minutter.
Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 22
Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne på, og lad det koge i 5-10 minutter. Kom oregano i, og smag til med salt. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Kom auberginer og mozzarella på, og bag pizzaen ved 22
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
fredag den 24. september 2010
LINSESALAT
Jeg elsker linser!
Og selvom du ikke lige er fan, så prøv alligevel denne salat, hvor de får selskab af syre og friskhed. Måske kan du overbevises.
Salaten er i hvert fald en der gør dig stærk.
Opskriften er til 4 personer.
2 dl grønne linser fra Le Puy
2 æbler
3 stilke bladselleri
100 g let ristede hasselnødder
Salt og peber
Dressing:
1 ½ spsk. dijonsennep
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Salt
Kog linserne i ca.15 minutter, til de er lige akkurat møre (endelig ikke udkogte). Lad dem dryppe af i en sigte. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til med salt. Skær æblerne i små terninger. Skær bladsellerien i tynde skiver og hak nødderne groft. Bland alle ingredienserne med dressingen og smag til med salt og peber. Server straks eller opbevar køligt i et par timer. Smag til lige inden serveringen, da linserne suger meget smag.
Salaten kan spises som den del af et vegetarisk hovedmåltid, som frokost eller som tilbehør til fisk eller kød.
Opskrift: Louisa Lorang, fra bogen Vild med Salater
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)






