Søg i denne blog

søndag den 26. september 2010

Deep pan pizza med aubergine

Så er det søndag! 
Uhmmmmm..........pizza.


Opskriften er til 2-3 personer.




25 g gær
3 dl lunet vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. ekstrajomfru-olivenolie
4 dl hvedemel
ENDVIDERE:
1 stor aubergine i skiver
lidt ekstrajomfruolivenolie
salt
3 fed hvidløg, hakkede
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
½ bundt oregano, plukket
salt
1 mozzarella (125 g), i skiver
½ bundt oregano, plukket
revet parmesan
Opløs gæren i vandet, og kom salt, sukker, olie og mel i. Ælt dejen glat, og stil den til hævning i 30 minutter. Smør en ca. 23 x 30 cm stor form med lidt olivenolie. Rul dejen ud, og fyld den i formen. Lad den efterhæve i 10-15 minutter.
Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 220° i 10-15 minutter.
Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne på, og lad det koge i 5-10 minutter. Kom oregano i, og smag til med salt. Fordel tomatsaucen på pizzabunden. Kom auberginer og mozzarella på, og bag pizzaen ved 220° i 25 minutter, eller til dejen er gennembagt og sprød i kanten. Drys med oregano og parmesan, og servér straks.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

2 kommentarer:

  1. Hej Louisa
    Denne opskrift ser jo fuldstændig lækker ud og jeg tænkte "den må jeg da prøve". Jeg kom dog allerede i problemer ved dejen, jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke men efter de 4 dl mel var dejen dog som grød så jeg måtte komme dobbelt så meget eller mere mel i for at få det til at ligne en rigtig dej.
    Er der en fejl i opskriften, skal dejen bare ligne grød eller mener du at det må være mine hænder der sidder forkert på?
    Venligst din flittige læser
    Nanna

    SvarSlet
  2. Hej Nanna
    Jeg håber at din pizza blev god, trods ballade!
    Umiddelbart ser forholdet ok ud, men jeg tester den lige igennem en af dagene.
    Dejen skal være meget blød, nærmest som havregrød (det er en slags foccacia opskrift), men den skal selvfølgelig kunne bages.
    Mel opfører sig ofte meget forskelligt. Jeg bruger stenkværnet mel, der optager lidt mere vand. Så det er skønt, at du selv bare tilsætter mere mel, for at få den rigtige konsistens......
    .....vender tilbage når jeg har haft tid til at lave den.
    Kh Louisa

    SvarSlet