Det er klart fedest at købe spegesild, rense dem, udvande dem og lægge dem i lagen i mindst 1 uge. Meeeen.....er du ikke så heldig at have en fiskehandler der er leveringsdygtig i sådanne sataner - så prøv den her easy-version.
Husk at købe gammeldags modnede sild!
½ l eddike
4 dl sukker
1 spsk. salt
1 spsk. knuste peberkorn
10 nelliker
1 stang kanel
2 spsk. sandeltræ
1 tsk. allehånde
1 tsk. korianderfrø
1 rødløg i skiver
ENDVIDERE:
8 marinerede sildefileter
Kom eddike, sukker og salt og peber, nelliker, kanel, sandeltræ, allehånde, korianderfrø og rødløg i en gryde, og lad det småkoge i 5-10 minutter. Tag lagen af varmen, og lad den køle helt af.
Lad sildefileterne dryppe af, og skær dem i mindre stykker. Skold et sylteglas, og kom sildene i glasset. Hæld lagen på, og sæt sildene i køleskabet i mindst 2 dage, så de kan trække smag. Sildene kan holde sig i op til 14 dage i uåbnet glas.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Columbus Leth
Søg i denne blog
lørdag den 3. december 2011
fredag den 2. december 2011
Finskbrød
Helt igennem mormor-agtige finskbrød. Bedre bliver det bare ikke.
opskriften giver 40-50 stk.
200 g smør
250 g hvedemel
50 g sukker
ENDVIDERE:
1 æg
1 spsk. koldt vand
50 g mandler, hakkede
50 g perlesukker
Skær smørret i terninger, og bland det med mel og sukker, til dejen er samlet. Du kan gøre det i hånden eller komme det hele i en foodprocessor og lade den gøre arbejdet for dig. Pak dejen i film, og læg den i køleskabet i ½ time.
Tag dejen ud, tril den til fingertykke pølser, og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pisk æg og vand sammen, og pensl finskbrødene med æggestrygelsen. Bland mandler og sukker sammen, og drys det på kagerne.
Bag dine finskbrød ved 200° i 8-10 minutter. Lad dem køle af på rist.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
opskriften giver 40-50 stk.
200 g smør
250 g hvedemel
50 g sukker
ENDVIDERE:
1 æg
1 spsk. koldt vand
50 g mandler, hakkede
50 g perlesukker
Bag dine finskbrød ved 200° i 8-10 minutter. Lad dem køle af på rist.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
torsdag den 1. december 2011
Blåbærdrømme
Super nem konfekt - der ser smuk ud.
Opskriften giver 20 stykker konfekt.
30 g tørrede blåbær
150 g god marcipan
125 g mørk chokolade
15 kandiserede violer
lidt guldstøv
Hak blåbærrene fint og bland dem i marcipanen, Tril massen til 20 kugler.
Smelt chokoladen over vandbad. Overtræk kuglerne med chokolade, og sæt dem til at tørre på bagepapir i køleskabet.
Varm resten af chokoladen op igen, og kom den i en lille sprøjtepose. Sprøjt striber af chokolade på kuglerne, og sæt en viol på hver. Drys med lidt guldstøv, og opbevar dem i køleskab indtil brug.
Opskriften giver 20 stykker konfekt.
30 g tørrede blåbær
150 g god marcipan
125 g mørk chokolade
15 kandiserede violer
lidt guldstøv
Hak blåbærrene fint og bland dem i marcipanen, Tril massen til 20 kugler.
Smelt chokoladen over vandbad. Overtræk kuglerne med chokolade, og sæt dem til at tørre på bagepapir i køleskabet.
Varm resten af chokoladen op igen, og kom den i en lille sprøjtepose. Sprøjt striber af chokolade på kuglerne, og sæt en viol på hver. Drys med lidt guldstøv, og opbevar dem i køleskab indtil brug.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lynstegt and med nudler og broccoli
Lavet i min nye cataplana. Der er super smart, når jeg både skal stege og dampe.
Se i øvrigt tidligere indlæg - måske kan du stadig nå at vinde en?
Og i øvrigt nok verdens nemmeste og hurtigste and!!?!
Opskriften er til 2 personer
1 andebryst, i skiver
lidt olie til stegning
2 fed hvidløg i skiver
100 g nudler, gerne udon
1 dl østerssauce
1/2 - 1 dl vand
400 g broccoli, i buketter
Steg andebrystet i lidt olie i en varm (cataplana) wok. Lad den tage lidt farve. Tilsæt hvidløg og steg i 1-2 minutter mere.
Kog imens nudlerne møre i saltet vand og dræn vandet fra dem.
Tilsæt østerssauce til anden, lidt vand og broccoli. Læg låg på og lad broccolien dampe i et minut eller 3. Kom nudlerne med det sidste minut.
Servér straks!
Opskrift og ubehjælpelige fotos: Louisa Lorang
Se i øvrigt tidligere indlæg - måske kan du stadig nå at vinde en?
Og i øvrigt nok verdens nemmeste og hurtigste and!!?!
Opskriften er til 2 personer
1 andebryst, i skiver
lidt olie til stegning
2 fed hvidløg i skiver
100 g nudler, gerne udon
1 dl østerssauce
1/2 - 1 dl vand
400 g broccoli, i buketter
Kog imens nudlerne møre i saltet vand og dræn vandet fra dem.
Tilsæt østerssauce til anden, lidt vand og broccoli. Læg låg på og lad broccolien dampe i et minut eller 3. Kom nudlerne med det sidste minut.
Servér straks!
Opskrift og ubehjælpelige fotos: Louisa Lorang
Etiketter:
And
Vind en cataplana wok
Det er 1. december - så mon ikke en julekonkurrence kan få gang i stemningen?
Jeg har netop testet denne cataplana wok (se indlæg herover) og er super glad!
Cataplanaen er hurtig, har et ret tætsluttende låg og kan bruges på alle varmekilder + kan smides i opvaskemaskinen.
Vind en cataplana magen til min, blot ved at skrive hvor den stammer fra.
(Tjek dette link, hvis du har brug for hjælp http://vinport.dk/ - det er dem der importerer den...wok OG vin...win/win)
Her kan du også se hvor fin den er - uden min spejling!
Jeg trækker lod blandt alle rigtige besvarelser 2. søndag i advent.
Dit svar bliver først udgivet på søndag....for ellers kan du jo "kigge efter" :-)
Husk navn og adresse, så Vinport kan sende dig præmien, hvis du er den heldige vinder.
Glædelig jul for pokker!
Kh Louisa
Jeg har netop testet denne cataplana wok (se indlæg herover) og er super glad!
Cataplanaen er hurtig, har et ret tætsluttende låg og kan bruges på alle varmekilder + kan smides i opvaskemaskinen.
Vind en cataplana magen til min, blot ved at skrive hvor den stammer fra.
(Tjek dette link, hvis du har brug for hjælp http://vinport.dk/ - det er dem der importerer den...wok OG vin...win/win)
Her kan du også se hvor fin den er - uden min spejling!
Jeg trækker lod blandt alle rigtige besvarelser 2. søndag i advent.
Dit svar bliver først udgivet på søndag....for ellers kan du jo "kigge efter" :-)
Husk navn og adresse, så Vinport kan sende dig præmien, hvis du er den heldige vinder.
Glædelig jul for pokker!
Kh Louisa
Etiketter:
Vind
mandag den 28. november 2011
Grønkålssuppe med smørristede hasselnødder
Fordi grønkål er TOPPEN!
Her med ristede hasselnødder. Men ristet chorizo eller god bacon kan også gøre lykke.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
1 bagekartoffel i små terninger (ca. 300 g)
300 g grønkål, ribbet og hakket (ca. 250 g ordnet vægt)
1 l grøntsagsbouillon
salt
ENDVIDERE:
50 g hasselnødder
1 spsk. smør
salt
TILBEHØR:
groft brød
Sautér løget i lidt olie i en stor gryde. Kom hvidløg og kartoffel ved, og lad det hele varme godt igennem, uden at det tager farve.
Kom grønkålen på, og giv det 1 minut. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre i ca. 20 minutter under låg, eller indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt evt. en smule kogende vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
Rist imens hasselnødderne i smør på en varm pande. Krydr dem med salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret suppen med sprøde nødder, og servér straks med groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Her med ristede hasselnødder. Men ristet chorizo eller god bacon kan også gøre lykke.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
1 bagekartoffel i små terninger (ca. 300 g)
300 g grønkål, ribbet og hakket (ca. 250 g ordnet vægt)
1 l grøntsagsbouillon
salt
ENDVIDERE:
50 g hasselnødder
1 spsk. smør
salt
TILBEHØR:
groft brød
Sautér løget i lidt olie i en stor gryde. Kom hvidløg og kartoffel ved, og lad det hele varme godt igennem, uden at det tager farve.
Kom grønkålen på, og giv det 1 minut. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre i ca. 20 minutter under låg, eller indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt evt. en smule kogende vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
Rist imens hasselnødderne i smør på en varm pande. Krydr dem med salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret suppen med sprøde nødder, og servér straks med groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
fredag den 25. november 2011
Labskovs med selleri
Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump.
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!
Opskriften er til 2 personer
300 g kalvekød i terninger
vand
1 stort løg, hakket
20 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 tepose el. gaze
300 g kartofler i terninger
½ knoldselleri i terninger
1-2 spsk. koldt smør
salt
ENDVIDERE:
masser af hakket purløg
syltede rødbeder
rugbrød
Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget.
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden.
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre.
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt.
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!
Opskriften er til 2 personer
300 g kalvekød i terninger
vand
1 stort løg, hakket
20 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 tepose el. gaze
300 g kartofler i terninger
½ knoldselleri i terninger
1-2 spsk. koldt smør
salt
ENDVIDERE:
masser af hakket purløg
syltede rødbeder
rugbrød
Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget.
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden.
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre.
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt.
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Okse,
Old school
Abonner på:
Opslag (Atom)