Søg i denne blog

onsdag den 28. marts 2012

Søde kartofler med chilisauce


Top-syndige, sprøde kartofler. Spis dem som snack, som forret eller som et del af et stort måltid med masser af småretter.
Den hjemmelavede chilisauce kan holde sig i et par uger i køleskabet. Lav gerne ekstra og brug den til forårsruller, risretter, nudelsalater eller i en burger måske?

Opskriften er til 2 personer som snack eller forret.


CHILISAUCE:
1 rød chili, hakket
1 dl sukker
1 dl risvineddike
SPRØDE KARTOFLER:
2-3 søde kartofler
1 æg, pisket
2-3 dl rasp, helst panko
olie til stegning
plukket koriander
lidt salat
kom chili, sukker og eddike i en kasserolle og lad det lige koge op, til sukkeret er smeltet. Køl det dippen helt af.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend dem i æg og rasp og steg dem ved svag varme i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemtilberedte. Det tager et par minutter eller 4 i alt.
Servér kartoflerne varme med salat og sød chilisauce.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

2 kommentarer:

  1. Hej Louisa

    Kan kartoffelskiverne (hvor tykke??) nå at blive møre med kun et par min på hver side - eller skal de være forkogte?

    mange hilsner

    Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Skær dem ca. 1 cm tykke. De bliver hurtigt møre - især søde kartofler, men tjek gerne med en spids kniv :-)
      Det er i alt fald ikke nødvendigt at forkoge dem.

      Kh L

      Slet