Søg i denne blog

tirsdag den 13. december 2011

Popcakes

Popcakes = kager på pind. Og i dette tilfælde fyldt med dejlig rom. Overvej lige at lave dem uden rom, hvis der er børn i nærheden.....for de er jo ret tillokkende - også for børn ;-)Vil du lave helt ”rigtige”, fjollede og mere kreative popcakes, kan du overtrække dem med candymelt. Jeg er helt klart mest til mørk chokolade.400 g fugtig chokoladekage (se opskrift her)
75 g smeltet, mørk chokolade
2-3 spsk. mørk rom eller appelsinsaft
ENDVIDERE
200 g smeltet, mørk chokolade
slikkepinde pinde eller træspyd
PYNT, F.EKS:
krymmel
spiseligt glimmer
blomster
frysetørrede hindbær
hakkede nødder
smeltet hvid chokolade
Bræk kagen i stykker og rør den sammen med chokolade og rom med elpisker. Sæt massen koldt i 30 minutter. Form små kugler på størrelse med 2-kroner.
Dyp en pind i smeltet chokolade og stik den derefter ind i en kagekugle. Fortsæt med alle kagerne. Sæt dem koldt igen i mindst 20 minutter.
Overtræk popcakesene med chokolade og pynt dem som du bedst kan lide. Her med krymmel. Lad chokoladen sætte sig inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann


4 kommentarer:

 1. Mm, de lyder lækre! Især rommen;) (fornemmer man mon den her dag ikke kører heeeelt som man kunne ønske sig?)

  SvarSlet
 2. Århh, jeg synes det er sådan en fed måde at servere kager på - jeg MÅ altså lave nogen :-D

  KH
  B

  SvarSlet
 3. Jeg elsker altså din blog og alle dine dejlige tips! Fedt at du vil dele både popcakeopskrift og chokokageopskriften - nu er det jo næsten nemt... eller noget.

  Jeg ville så gerne prøve at lave popcakes, men jeg er sikker på at de bare rutcher af pinden og ligner noget der er uspiseligt når jeg kaster mig ud i det.

  Men, upcoming 1-års fødselsdag til februar giver mig en mulig anledning til afprøvning. Jeg overvejer, tak :)

  SvarSlet
 4. Håber at dagen blev bedre, Tine. Med eller uden rom ;-)
  Og håber at du bliver glad B!
  Og ja. Det er det største problem; At de fine kugler vil hoppe af pinden. Det er derfor at jeg dypper pinden i chokolade. Lad den sætte sig lidt, så den støtter "kagekuglen" (klart ikke det mest feminine ord jeg har brugt!).
  Jeg har pakket oasis fra blomsterhandleren ind i silkepapir, så jeg havde et sted at sætte slikpindene. Både mens de sætter sig og til servering.

  Kh L

  SvarSlet