Jeg elsker cheesecake. Ikke
mindst fordi den er bedst når den er 2 dage gammel – så kan jeg lave den uden
stres og være totalt overskuds agtig når mine gæster kommer. Jeg bruger den
helst som dessert, for den slår ret hårdt.
BUND:
175 g digestive
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
50 g fint hakket mandler
100 g smeltet smør
FYLD:
400 g flødeost
3 tsk. vaniljesukker
1½ dl sukker
2 æg
TOPPING:
200 g creme fraiche 38%
korn af ½ stang vanilje
2 tsk. sukker
TOPPING
200 g (optøede) tranebær
50 g sukker
Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel, kardemomme
og finthakkede mandler. Smelt smørret og bland det i kikse blandingen. Tryk
kikse blandingen ned i bunden af en springform og smør. Tryk godt fast i bunden
at en springform (ca. 22 cm). Tænd for ovnen på 175 grader og sæt formen i
køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flødeost med vaniljekorn og sukker. Tilsæt
æggene et af gangen. Hæld massen i formen og bag i den forvarmede ovn i ca. 60
minutter, eller til den er 75 grader i midten. Tag kagen ud, lad den køle lidt
på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Pisk cremefraiche med vaniljesukker og sukker. Hæld
massen over den kolde kage og bag 5-10 minutter ved 280 grader i en forvarmet
ovn.
Sæt kagen på køl til næste dag eller næste dag
igen.
Dup tranebærrene tørre på køkkenrulle og vend dem i
sukker. Pynt kagen med tranebær lige inden servering.
Hej Louisa
SvarSletSikke en inspirerende blog du har :-) og hvor lyder denne her kage bare super lækker!!