Søg i denne blog

mandag den 2. juli 2012

Pulled pork sandwich

Der er mange regler, når man laver pulled pork. Én af reglerne i Texas (i modsætning til andre barbecue-stater) er imidlertid, at man aldrig blander kødet i bbq-saucen, men serverer begge dele for sig. Den vildeste pulled pork, jeg nogensinde har fået, fik jeg hos Franklins i Austin. Jeg siger det bare: Gå aldrig forbi det sted, hvis du er i nærheden. Det er bbq-lykke! 


Find flere af mine texas favoritter hos FEMINA


Opskriften er til 8 personer




2 kg kamsteg, uden svær og ben 
RUB: 
1 dl muscovadosukker eller brun farin 
1 spsk. sød paprika 
2 tsk. chipotlepulver eller røget paprika 
1 spsk. tørret oregano 
1½ spsk. salt 
1 spsk. fintmalede espressobønner 
1 spsk. stødt koriander 
2 tsk. frisk kværnet peber 
lidt olie 
BBQ-SAUCE: 
4 spsk. finthakkede løg 
5 fed hvidløg, finthakkede 
lidt olie til stegning 
6 dl ketchup 
2 dl muscovadosukker eller brun farin 
6 spsk. æbleeddike 
2-3 spsk. chipotle i adobesauce 
½ dl espressokaffe 
salt 
ENDVIDERE: 
¼ rødkål 
1 spsk. sukker 
¼ dl limesaft 
2 håndfulde koriander 
gode burgerboller 
syltede agurker 

Fjern det værste fedt fra stegen. 
Bland sukker, paprika, chipotlepulver, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose. Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet. 
Tag stegen ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter. 
Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt. Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så det bliver saftigt og snasket. 
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en lille varm gryde eller kasserolle, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, eddike, chipotle og kaffe i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt. Stil bbq-saucen koldt indtil brug. 
Snit kålen fint, og rør sukker og limesaft sammen, til sukkeret er opløst. Vend kålen i dressingen, og ”massér” den sammen med dressingen (det farver, så tag en frysepose eller handske på hånden), og vend koriander i salaten. 
Saml sandwicherne med mayo, kål, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle selv. 
Servér straks, gerne med en stor, sprød salat til.

TIP: Udskift evt. rødkål med c
oleslaw i din pulled pork-sandwich - det er en klassiker. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk

lørdag den 30. juni 2012

Dagens Dejlige taco

Skøn taco af:

Bløde majstortillas
Avokado
Hvidkål
Røræg
Pico del gallo

Uhmmmm....og jordbær til dessert.

fredag den 29. juni 2012

Dagens Dejlige islagkage

I dag havde E sidste dag i børnehaven. Snif, snif.... Vi åd en masse islagkage med rigelige mængder skumfiduser og er nu skoleklar, både mor og datter ;-)

Pastramisandwich med agurkerelish


Der er ikke noget som en skøn pastrami. Desværre er den ikke så nem at opdrive i Danmark, der mest byder på industrifremstillet pastrami, fyldt med tilsætningsstoffer og smagsaromaer.
Men bor du i nærheden af en kosher deli, kan du være heldig at finde skøn, hjemmelavet pastrami. 
Jeg shopper min hos Copenhagen Kosher & deli på Lyngbyvej. Han laver 2 slags pastrami - en af bov og en af bryst. Jeg vælger naturligvis bryst! - og i ultra tynde skiver.
Pastramien er hjemmelavet og helt uden konserveringsmidler. Og koster i øvrigt ikke meget mere end den dårlige slags fra supermarkedet. 
Har du ikke en kosher deli i nærheden, kan du erstatte pastrami med bresaola eller roastbeef.

Opskriften giver 6 sandwich.


AGURKERELISH
2 agurker, revet
1 løg, revet
1 spsk. salt
1 dl eddike
1 dl sukker
1  ½ spsk. maizena
1 spsk. eddike
1 rød chili, hakket
ENDVIDERE
1 – 2 gode flutes
100 g rucola
2-300 g cheddar
3-400 g pastrami
salt og peber

Kom agurk og løg i en sigte og drys med salt. Lad det dryppe af i 30 minutter. Kog eddike og sukker op og lad det simre til sukkeret er smeltet. Klem så meget væde som muligt fra agurk og løg og kom dem i eddikelagen. Lad det simre i 2 minutter. Rør maizena med 1 spsk. eddike og kom det i gryden. Lad det hele koge under omrøring i 1 minut. Tilsæt hakket chili og lad relishen køle helt af i køleskab.Flæk flutesne og fyld salat, ost, pastrami og relish i. Krydr med salt og peber, del dem i 6 stykker i alt. Servér straks, eller pak sandwichene i madpapir og brug dem til skovtur eller madpakke.

TIP: Kom relishen i et skoldet sylteglas i køleskabet. Bruger du ikke det hele i din sandwich, er den fantastisk at komme på en ristet hotdog! Den holder sig i ugevis.....

Opskrift & foto: Louisa Lorang

torsdag den 28. juni 2012

Dagens Dejlige fish & chips

Fish, chips og sol!!!! Endelig tid til at tage havnebussen til Toldboden for at spise og kigge på pææææne København.

Yoga, mad & Malta


Det er faktisk ikke engang min idé - underligt nok. For yoga, mad og Malta er jo en super sammensætning.




Folkeferie.dk sørger for rejse og naturskønne rammer. Yogalærer Stine Ruge underviser og giver deltagerne et pusterum fra hverdagen med mulighed for fordybelse.
Og den sidste dag laver jeg mad, der forhåbentlig gør deltagerne glade, mætte og giver dem lyst til meget mere af alt det dejlige - også når de kommer tilbage til hverdagen.



Jeg glæder mig!


Vil du vide mere?
www.folkeferie.dk/yoga







Citron-pannacotta med hindbær


Måske verdens nemmeste dessert. Og så smager den som en mellemting af rødgrød med fløde, citronfromage og fløderand.....Kun gode ting!
Lav den dagen i forvejen og servér den til de sødeste du kender.

Opskriften er til 6 personer.


4 blade husblas
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
1 ½  dl sukker
2 tsk. økologisk citronskal
½ dl citronsaft
ENDVIDERE
200 g hindbær
evt. citronmelisse

Læg husblassen i blød i kold vand i 5-10 minutter.
Flæk imens vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang, fløde, sukker, citronsskal og citronsaft i en kasserolle og lad det koge op. Tag kasserollen af varmen. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme fløde.  Sigt massen og fordel den i 6 glas. Husk der skal være plads til bær.
Sæt dem i køleskab i mindst 4 timer eller natten over.
Pynt pannacottaen med hindbær og evt. lidt citronmelisse.

 Opskrift & foto: Louisa Lorang