Sprød pizzadej fra Aarstiderne
Olivenolie
Hvidløg
Salt
Gedeost
Parmesan
Basilikum
Snyd? Maybe.....
.....men skøn!
Og husk at man skal drikke bobler når solen skinner........
Søg i denne blog
onsdag den 20. juni 2012
Ribs med Bar B Q sauce
Snaskede og gode!
Disse lavede jeg på Weber Grill & Music Festival i Horsens. En dame hev fat i mig bagefter og sagde hvor modig hun syntes jeg var, at lave ribs foran alle de store grill-mænd. Det havde jeg nu ikke tænkt over, og mon ikke de vil spise med?
Opskriften er til 4 personer
1
½ kg svineribben
1
dl muscovadosukker (eller farin)
2
spsk. løgpulver
1
½ spsk. salt
2
spsk. tørret oregano
1-2
tsk. cayennepeber
BAR
B Q SAUCE
300
g tomatketchup (helst Heinz)
2
fed hvidløg, fint hakkede
½
dl æbleeddike
1-2
spsk. chipotle i adobe, eller efter smag
2
dl brun farin
salt
Del
ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og
cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen
godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).
Grill
benene på grillen under låg, læg dem et sted hvor der ikke er for varmt og vend
dem jævnligt. Eller læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg
dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre.(1 ½ -
2 timer) Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke.
I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.
Kom
ketchup, hvidløg, eddike, chipotle og farin i en kasserolle og lad det koge op.
Smag til med salt og køl saucen af.
Pensl
de færdige, møre ribben med en smule sauce lige inden servering og servér med
ekstra sauce til.
Servér gerne en sprød slaw til dine ribs og måske en bagt kartoffel?
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Chipotle-mayo
Her kommer lige en opskrift på chipotle-mayo.
Chipotle kan være svært at skaffe i DK. Sørg for at fylde lommerne hvis du er i USA, Mexico, Sverige, Norge eller andre civiliserede steder, der har forstået hvor fantastisk det er!
Jeg bruger mayoen i burgers, til fritter eller ristede grøntsager, i wraps, sandwich eller i det hel taget; ofte!
1 dl mayonnaise, gerne Hellmanns
1 spsk. chipotle i adobe, hakket
1 spsk. limesaft
evt. 1 tsk. flydende honning
salt
Rør det hele sammen og smag til med salt
Opskrift: Louisa Lorang
Chipotle kan være svært at skaffe i DK. Sørg for at fylde lommerne hvis du er i USA, Mexico, Sverige, Norge eller andre civiliserede steder, der har forstået hvor fantastisk det er!
Er du ikke det, kan du købe det hos Chili House
Jeg er vild med al chipotle - men mest chipotle i adobe.
Jeg bruger mayoen i burgers, til fritter eller ristede grøntsager, i wraps, sandwich eller i det hel taget; ofte!
1 dl mayonnaise, gerne Hellmanns
1 spsk. chipotle i adobe, hakket
1 spsk. limesaft
evt. 1 tsk. flydende honning
salt
Rør det hele sammen og smag til med salt
Opskrift: Louisa Lorang
Grillede østers med pico de gallo
Det er ingen skam at grille sine østers - faktisk er det en rigtigt god måde at blive introduceret til østers på- De bliver nemlig fastere af en kort tud på grillen.
Behøver jeg at sige at pico de gallo også funker fint på rå østers?
400 g modne tomater
1 lille løg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 bundt koriander
saft af 1-2 lime
salt
ENDVIDERE:
12-24 østers
Blend tomater, løg, chili og koriander i en
foodprocessor (eller hak det hele i hånden – det er også dejligt!). Smag til
med lime og salt.
Skyl østersene. Læg hele østers på
den varme grill og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen
er). Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af.
Åben østersene med en østers kniv, løsn dem og server dem straks med pico de
gallo.
Opskrift: Louisa Lorang
mandag den 18. juni 2012
søndag den 17. juni 2012
Grillet grapefrugt-margarita
I går var jeg på Weber Grill & Food Festival.
Det var en super fed oplevelse at grille foran folk, der kan finde på at grille hvad som helst.
Jeg grillede denne margarita til dem, for jeg tænkte at en grillet drink, måske alligevel var en af de ting der ku give streetpoints, selv i en så sej crowd.
Jeg håber de ku li min drink i Horsens Statsfængsel. Jeg bliver i alt fald ved med at grille min margarita :-)
Opskriften her er på 2-4 drinks, alt efter tørst og selskab.
3
pink grapefrugter
isterninger
5
cl cointreau
1
dl tequila
3-4
spsk. agavesirup
Skær
grapefrugterne over og grill dem på en varm grill på skærefladen, til de har
grillstriber.
Pres
saften (igennem en si) i en stor skål eller kande med isterninger og bland cointreau
og tequila i.
Smag
til med agavesirup og servér straks.
Etiketter:
Cowgirl,
Drinks,
Go Morgen Danmark,
Grill
fredag den 15. juni 2012
VIND! Lokal Kærlighed
I går udkom Nose2Tails nye kødbog "Lokal Kærlighed"
Jeg var forbi restauranten til lidt vin, en bunke kød og masser af kærlighed.
Bogen er smukt fotograferet af Stine Christensen fra Skovdal & Skovdal
- og opskrifterne har Martin og Teitur fra Nose2Tail lavet.
Og skønt ser det ud! Selv en grøntsags-elsker som mig, bliver sulten efter lammetunge, svinekøber, hjerter i flødesauce, flæskesvær og måske til slut lidt kiksekage?
Bogen koster 250 kr. og kan købes direkte hos forlaget MADWORK salg@madwork.dk
Du kan også deltage i min give away - måske er du den heldige vinder der får dit eget, signerede eksemplar?
Det eneste du skal gøre for at deltage med 1 lod i konkurrencen - er at skrive om den mest "mærkelige" udskæring eller det mest eksotiske dyr du har spist. Deler du desuden dette link på Facebook smider jeg et ekstra lod med dit navn på i hatten :-)
Jeg trækker en vinder fredag den 22. klokken 18:00 dut. hep hep & held og lykke :-)
Tekst: Louisa Lorang
Foto: Stine Christensen
Jeg var forbi restauranten til lidt vin, en bunke kød og masser af kærlighed.
Bogen er smukt fotograferet af Stine Christensen fra Skovdal & Skovdal
- og opskrifterne har Martin og Teitur fra Nose2Tail lavet.
Og skønt ser det ud! Selv en grøntsags-elsker som mig, bliver sulten efter lammetunge, svinekøber, hjerter i flødesauce, flæskesvær og måske til slut lidt kiksekage?
Bogen koster 250 kr. og kan købes direkte hos forlaget MADWORK salg@madwork.dk
Du kan også deltage i min give away - måske er du den heldige vinder der får dit eget, signerede eksemplar?
Det eneste du skal gøre for at deltage med 1 lod i konkurrencen - er at skrive om den mest "mærkelige" udskæring eller det mest eksotiske dyr du har spist. Deler du desuden dette link på Facebook smider jeg et ekstra lod med dit navn på i hatten :-)
Jeg trækker en vinder fredag den 22. klokken 18:00 dut. hep hep & held og lykke :-)
Tekst: Louisa Lorang
Foto: Stine Christensen
Abonner på:
Opslag (Atom)