På torsdag udkommer kødbogen Lokal Kærlighed af drengene fra Nose2Tail
Jeg har fået lov til at kigge forbi til receptionen og "smage på bogen". Men jeg har også fået lov til at inviterer en læser+ledsager med.
Har du lyst til lidt kød og muligheden for at hænge med Martin og Teitur, der har lavet bogen - så skriv kort om dit favorit kød, så trækker jeg lod onsdag aften.
Og så LOVER jeg at udlodde bogen her på bloggen rigtig snart :-) Glæd dig!!!!
Søg i denne blog
mandag den 11. juni 2012
Syltet ingefær
Sylt din egen ingefær til sushi, sandwich, salater eller måske til en god gammel hakkebøf?
Ingefæren kan farves med rødbede. Det er smukt og nemt.
Opskriften giver et lille glas syltet ingefær.
2 dl sukker
2 dl lagereddike
200 g ingefær
2-3 skiver rødbede
Kog sukker og eddike op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Skræl ingefæren, og skær den i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skold et glas, og kom ingefær og rødbede i glasset. Hæld den varme lage over, og lad ingefæren trække i mindst 1 døgn
inden brug. Opbevar den uåbnet i køleskab i op til 1 måned.
TIP: Giv gerne et glas syltet ingefær som værtindegave. Få flere ideer på Femina.dk
Foto: Anders Schønnemann
søndag den 10. juni 2012
Dagens Dejlige
Kalles Kaviar!
Jep.....jeg elsker det. Og nu når øko-versionen er kommet, indrømmer jeg det også.
Kalle på æg, Kalle på knækbrød, Kalle på kartofler, Kalle på fisk, Kalle i dressinger. Jeg æder det hele ;)
Flere pinlige følger en af dagene!
Jep.....jeg elsker det. Og nu når øko-versionen er kommet, indrømmer jeg det også.
Kalle på æg, Kalle på knækbrød, Kalle på kartofler, Kalle på fisk, Kalle i dressinger. Jeg æder det hele ;)
Flere pinlige følger en af dagene!
lørdag den 9. juni 2012
Let sprængt kalvebryst med asparges
Jeg spiser gerne kalvebrystet til frokost med rugbrød
til. Men vil du bruge det som aftensmåltid, så servér den med kogte kartofler.
Og selvfølgelig sammen med sprøde asparges og fed flødepeberrod.........
Spræng selv dit kalvebryst, eller andet kød for den sags skyld. Så kan du selv vælge dit kød (og hvor det kommer fra) + undgå nitrit.
Find flere af mine opskrifter på FEMINA.DK
Opskriften passer til 4-6 personer, som frokostret eller aftensmåltid.
1 kg kalvebryst
100 g groft salt
30 g sukker
2 laurbærblade
1 spsk. sorte peberkorn
FLØDEPEBERROD:
1 dl piskefløde
revet peberrod
1 spsk. flydende honning
3 spsk. citronsaft
2 spsk. koldpresset rapsolie
salt
400 g asparges
TILBEHØR:
rugbrød eller kogte kartofler
Puds brystet helt fri for fedt og gnid det med salt og sukker.
Læg det i et tildækket fad i køleskabet i 1-2 døgn. Vend det jævnligt
undervejs. Børst overskydende salt og sukker af brystet og kom det i en gryde
med koldt vand, der dække, samt 2 laurbærblade og 1 spsk. sorte peberkorn.
Kog brystet i ca. 1 time- 1 ½ time, eller til brystet er mørt.
Skum undervejs. Lad kalvebrystet tække i yderligere en halv time i lagen og
servér det i tynde skiver, lunt eller koldt.
Pisk imens fløden og smag den til med peberrod. Rør honning,
citron og rapsolie sammen og knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær
aspargesene i tynde skiver på et mandolinjern, eller med en tyndskræller. Vend
aspargesene med dressingen lige indne servering og krydr med salt.
Servér straks kalvebryst med asparges, flødepeberrod og rugbrød
eller kartofler.
Etiketter:
Kalv,
Old school
fredag den 8. juni 2012
onsdag den 6. juni 2012
Dagens Dejlige
Med smukke E på Nyu Sakura på HC Ørstedsvej.
Masser af sushi, rejechips, gyosa, forårsruller, maki og ballade!
Masser af sushi, rejechips, gyosa, forårsruller, maki og ballade!
tirsdag den 5. juni 2012
Dagens Dejlige
Pepitas
.....i dag til morgenmad på kogte æg.
Græskarkerner
Spidskommen
Chipotle
Lime
Salt
= hot love!
.....i dag til morgenmad på kogte æg.
Græskarkerner
Spidskommen
Chipotle
Lime
Salt
= hot love!
Abonner på:
Opslag (Atom)