Søg i denne blog

lørdag den 9. juni 2012

Let sprængt kalvebryst med asparges


Jeg spiser gerne kalvebrystet til frokost med rugbrød til. Men vil du bruge det som aftensmåltid, så servér den med kogte kartofler.
Og selvfølgelig sammen med sprøde asparges og fed flødepeberrod.........

Spræng selv dit kalvebryst, eller andet kød for den sags skyld. Så kan du selv vælge dit kød (og hvor det kommer fra) + undgå nitrit.

Find flere af mine opskrifter på FEMINA.DK

Opskriften passer til 4-6 personer, som frokostret eller aftensmåltid.




1 kg kalvebryst
100 g groft salt
30 g sukker
2 laurbærblade
1 spsk. sorte peberkorn
FLØDEPEBERROD:
1 dl piskefløde
revet peberrod
1 spsk. flydende honning
3 spsk. citronsaft
2 spsk. koldpresset rapsolie
salt
400 g asparges
TILBEHØR:
rugbrød eller kogte kartofler

Puds brystet helt fri for fedt og gnid det med salt og sukker. Læg det i et tildækket fad i køleskabet i 1-2 døgn. Vend det jævnligt undervejs. Børst overskydende salt og sukker af brystet og kom det i en gryde med koldt vand, der dække, samt 2 laurbærblade og 1 spsk. sorte peberkorn.
Kog brystet i ca. 1 time- 1 ½ time, eller til brystet er mørt. Skum undervejs. Lad kalvebrystet tække i yderligere en halv time i lagen og servér det i tynde skiver, lunt eller koldt.
Pisk imens fløden og smag den til med peberrod. Rør honning, citron og rapsolie sammen og knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i tynde skiver på et mandolinjern, eller med en tyndskræller. Vend aspargesene med dressingen lige indne servering og krydr med salt.
Servér straks kalvebryst med asparges, flødepeberrod og rugbrød eller kartofler.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann


fredag den 8. juni 2012

onsdag den 6. juni 2012

Dagens Dejlige

Med smukke E på Nyu Sakura på HC Ørstedsvej.
Masser af sushi, rejechips, gyosa, forårsruller, maki og ballade!

tirsdag den 5. juni 2012

Dagens Dejlige

Pepitas
.....i dag til morgenmad på kogte æg.

Græskarkerner
Spidskommen
Chipotle
Lime
Salt
= hot love!

mandag den 4. juni 2012

Dagens Dejlige

Pesto på grillede grøntsager, ristede kartofler og grillet svin.


Her dagens pesto:
Basilikum
Persille
Hvidløg
Pinjekerner
Olivenolie
Sherryeddike
Salt

søndag den 3. juni 2012

California inside-out

De fleste steder laver de rullen med crabstick, som oftest er sej med farve og smagstilsætning. Jeg foretrækker at købe et par krabbeben hos fiskehandleren eller endda en dåse med krabbe frem for de industrifremstillede crabsticks. 


Opskriften giver 24 DIY-stykker




4 plader noritang 
1 portion sushiris 
(se opskrift nedenfor) 
150 g plukket krabbekød 
2 spsk. mayonnaise 
salt 
½ agurk i stave 
1 avokado i tynde både 
1 dl sesamfrø, evt. sorte 

Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte, og læg et stykke noritang ovenpå. Kom ¼ af risen på tangen, og vend den om, så risen nu vender ned mod filmen. Rør krabben med mayo, og smag til med salt. Fordel ¼ af avokado, agurk og krabbe på tangen i den ene ende, og rul forsigtigt rullen sammen. Fjern filmen, og rul risene i sesamfrø. Skær rullen i 6 stykker, og gentag. 
Servér California inside out med wasabi, ingefær og soja.

SUSHIRIS


Risene er nærmest det vigtigste, når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris, og jeg beklager på forhånd min amatør-tilgang til processen. Her er det, der virker for mig! 

(1 portion) 
3 dl sushiris 
masser af koldt vand 
3½ dl koldt vand 
2½ spsk. riseddike 
1½ spsk. sukker 
½ tsk. salt 

Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her. 
Lad risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver helt opløst. 
Køl risene ned, og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann


Find flere af mine sushi opskrifter på FEMINA.DK

lørdag den 2. juni 2012

Dagens Dejlige

10 gulerødder
4 æbler
1/2 citron
1 squash
Lidt ingefær

= Morgenjuice til mig og to skønne snotunger.