Søg i denne blog

søndag den 3. juni 2012

California inside-out

De fleste steder laver de rullen med crabstick, som oftest er sej med farve og smagstilsætning. Jeg foretrækker at købe et par krabbeben hos fiskehandleren eller endda en dåse med krabbe frem for de industrifremstillede crabsticks. 


Opskriften giver 24 DIY-stykker
4 plader noritang 
1 portion sushiris 
(se opskrift nedenfor) 
150 g plukket krabbekød 
2 spsk. mayonnaise 
salt 
½ agurk i stave 
1 avokado i tynde både 
1 dl sesamfrø, evt. sorte 

Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte, og læg et stykke noritang ovenpå. Kom ¼ af risen på tangen, og vend den om, så risen nu vender ned mod filmen. Rør krabben med mayo, og smag til med salt. Fordel ¼ af avokado, agurk og krabbe på tangen i den ene ende, og rul forsigtigt rullen sammen. Fjern filmen, og rul risene i sesamfrø. Skær rullen i 6 stykker, og gentag. 
Servér California inside out med wasabi, ingefær og soja.

SUSHIRIS


Risene er nærmest det vigtigste, når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris, og jeg beklager på forhånd min amatør-tilgang til processen. Her er det, der virker for mig! 

(1 portion) 
3 dl sushiris 
masser af koldt vand 
3½ dl koldt vand 
2½ spsk. riseddike 
1½ spsk. sukker 
½ tsk. salt 

Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her. 
Lad risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver helt opløst. 
Køl risene ned, og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann


Find flere af mine sushi opskrifter på FEMINA.DK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar