Pepitas
.....i dag til morgenmad på kogte æg.
Græskarkerner
Spidskommen
Chipotle
Lime
Salt
= hot love!
Søg i denne blog
tirsdag den 5. juni 2012
mandag den 4. juni 2012
Dagens Dejlige
Pesto på grillede grøntsager, ristede kartofler og grillet svin.
Her dagens pesto:
Basilikum
Persille
Hvidløg
Pinjekerner
Olivenolie
Sherryeddike
Salt
Her dagens pesto:
Basilikum
Persille
Hvidløg
Pinjekerner
Olivenolie
Sherryeddike
Salt
søndag den 3. juni 2012
California inside-out
De fleste steder laver de rullen med crabstick, som oftest er sej med farve og smagstilsætning. Jeg foretrækker at købe et par krabbeben hos fiskehandleren eller endda en dåse med krabbe frem for de industrifremstillede crabsticks.
Opskriften giver 24 DIY-stykker
4 plader noritang
1 portion sushiris
(se opskrift nedenfor)
150 g plukket krabbekød
2 spsk. mayonnaise
salt
½ agurk i stave
1 avokado i tynde både
1 dl sesamfrø, evt. sorte
Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte, og læg et stykke noritang ovenpå. Kom ¼ af risen på tangen, og vend den om, så risen nu vender ned mod filmen. Rør krabben med mayo, og smag til med salt. Fordel ¼ af avokado, agurk og krabbe på tangen i den ene ende, og rul forsigtigt rullen sammen. Fjern filmen, og rul risene i sesamfrø. Skær rullen i 6 stykker, og gentag.
Servér California inside out med wasabi, ingefær og soja.
SUSHIRIS
Risene er nærmest det vigtigste, når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris, og jeg beklager på forhånd min amatør-tilgang til processen. Her er det, der virker for mig!
(1 portion)
3 dl sushiris
masser af koldt vand
3½ dl koldt vand
2½ spsk. riseddike
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her.
Lad risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver helt opløst.
Køl risene ned, og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine sushi opskrifter på FEMINA.DK
Opskriften giver 24 DIY-stykker
4 plader noritang
1 portion sushiris
(se opskrift nedenfor)
150 g plukket krabbekød
2 spsk. mayonnaise
salt
½ agurk i stave
1 avokado i tynde både
1 dl sesamfrø, evt. sorte
Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte, og læg et stykke noritang ovenpå. Kom ¼ af risen på tangen, og vend den om, så risen nu vender ned mod filmen. Rør krabben med mayo, og smag til med salt. Fordel ¼ af avokado, agurk og krabbe på tangen i den ene ende, og rul forsigtigt rullen sammen. Fjern filmen, og rul risene i sesamfrø. Skær rullen i 6 stykker, og gentag.
Servér California inside out med wasabi, ingefær og soja.
SUSHIRIS
Risene er nærmest det vigtigste, når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris, og jeg beklager på forhånd min amatør-tilgang til processen. Her er det, der virker for mig!
(1 portion)
3 dl sushiris
masser af koldt vand
3½ dl koldt vand
2½ spsk. riseddike
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her.
Lad risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver helt opløst.
Køl risene ned, og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine sushi opskrifter på FEMINA.DK
lørdag den 2. juni 2012
Dagens Dejlige
10 gulerødder
4 æbler
1/2 citron
1 squash
Lidt ingefær
= Morgenjuice til mig og to skønne snotunger.
4 æbler
1/2 citron
1 squash
Lidt ingefær
= Morgenjuice til mig og to skønne snotunger.
fredag den 1. juni 2012
Mazarin med rabarber og vaniljecreme
Rabarber + mazarin + fed, syrlig creme.......
.....what´s not to like?!?!?!
Opskriften giver 6 kager
125 g sukker
125 g blødt smør (+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
smør til formen
200 g rabarber
50 g rørsukker
korn af ½ stang vanilje
flormelis
CREME:
2 ½ dl piskefløde
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 ½ dl ymer
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den
grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt
æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i 6 små forme eller muffinforme.
Skær
rabarberne i skiver og vend dem med rørsukker og vaniljekorn. Kom rabarberne oveni kagedejen og
bag kagerne ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag
kagerne ud af ovnen og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen og lad dem
køle helt af på rist. Drys
kagerne med en smule flormelis inden servering.
Pisk fløden blød og vend den med vanilje,
flormelis og ymer.
Servér mazarinerne kolde eller ved stuetemperatur
og giv vaniljecreme til.
TIP:
Mazarinmassen kan laves dagen i forvejen. Bag den samme dag du skal bruge dem
for optimalt resultat.
Se mere "mormormad" på FEMINA.DK
torsdag den 31. maj 2012
onsdag den 30. maj 2012
Abonner på:
Opslag (Atom)