Ja, det lyder måske mærkeligt. Men i dag var den dejlige, påskens sidste solæg med et glas crémant. Uhhh....det MÅ gå hen og blive en klassiker :-)
Søg i denne blog
mandag den 9. april 2012
søndag den 8. april 2012
Dagens Dejlige
....var lammeryg hos svigerfamilien. Skøn hjemmeavl med hele balladen.
Her kan du se den nærmeste familie ( lammeryggens altså!)
Her kan du se den nærmeste familie ( lammeryggens altså!)
lørdag den 7. april 2012
Dagens Dejlige
En pause fra påskemaden! Og en enkel hummus lavet på røde linser. Opskriften kommer til et morgentv nær dig om ikke så længe :)
Hot nudelsuppe med rejer
Når du får fat i galangarod
(tjek dit asiatiske supermarked), så køb rigeligt. Det du ikke bruger med det
samme, kan nemlig fryses. Og det er virkelig dejligt at have i nærheden når du
leger med det asiatiske køkken.
1-2 spsk. rød karrypasta, efter
smag
20 g ingefær i skiver
10 g galangarod, i skiver
1 lille bundt korianderstængler
3 limeblade
1 spsk. sukker
1 tsk. rejepasta – kan undlades
2-3 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft
1 liter vand eller hønsefond
ENDVIDERE
100 g nudler, gerne udon
125 g rå rejer, bæredygtige
1 håndfuld plukket koriander
2 forårsløg, i tynde skrå
skiver
50 g enokisvampe
Kom rød karry, ingefær,
galanga, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og
vand eller hønsefond i en stor gryde og lad det småkoge i 20 minutter.
Sigt suppen og sæt den over
blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen
på pakken og dræn vandet af dem.
Kom rejerne i suppen og lad dem
koge med i 1-2 minutter, eller til de er lyserøde.
Fordel nudler, koriander,
forårsløg og enoki i 2 store skåle og hæld suppen og rejer over.
Servér straks.
fredag den 6. april 2012
Dagens Dejlige
Ja, så sprang jeg vist en dag over!?! Så her kommer to grunde til at det skete. Begge fra Maria H' årlige påskefrokost. Den første og helt igennem skønne grund til pjæk fra bloggen i går var ribssnaps. En af 6 hjemmelavede snaps.
Og så et smukt påskelam. Her med squash, mandler og gedeost! Haps og god påske!
Og så et smukt påskelam. Her med squash, mandler og gedeost! Haps og god påske!
onsdag den 4. april 2012
Grød med rug og æbler
Totalt oldschool og så
holder det bare så meget at spise grød til morgenmad. Denne grød har en længere
tilberedningstid end f.eks. havregrød, så lav den klar dagen i forvejen og varm
den, eller sæt den over mens du er i bad.
Opskriften er til 2 personer
½ dl perlerug
1 dl vand
3 dl mælk (evt. sojamælk)
1 dl havregryn
1 æble, revet
2 tsk. kanel
1 nip salt
sprøde æblechips
Skyl perlerugen grundigtog
kom den i en gryde med 1 dl vand. Lad det koge under låg i 10 minutter, tjek
undervejs at der ikke mangler vand. Tilsæt 3 dl mælk og kog i yderligere 5
minutter. Kom havregryn, et revet æble (med skræl), kanel og salt i og kog i
yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Smag til og servér straks med sprøde
æblechips.
Jeg kan lide min grød tyk og rustik. Tilsæt mere mælk hvis du vil have den blødere.
TIP: denne opskrift
indeholder ikke sukker, men mælk og æble gør den sødlig. Vil du have den endnu
sødere kan du dryppe flydende honning på grøden inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Dagens Dejlige
.........er faktisk fra i går. Der spiste jeg hos Grønbech & Churchill.
Desværre var det ikke så dejligt som jeg havde forventet. Jeg er f. eks. ikke gammel nok til rå champignon - her på min vagtel.
Øv.
Desværre var det ikke så dejligt som jeg havde forventet. Jeg er f. eks. ikke gammel nok til rå champignon - her på min vagtel.
Øv.
Abonner på:
Opslag (Atom)