Søg i denne blog

torsdag den 30. juni 2011

Pasta a la saltimbocca

Saltimbocca er en italiensk klassiker af kalveinderlår, parmaskinke og salvie, rullet sammen, brunet og stegt færdig med masala.....Top dollar mad - her i en lynhurtig pasta-version!
Opskriften er til 2 personer.


150 g tørret pasta (jeg har brugt tripoline)
vand + salt
ENDVIDERE:
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g
olivenolie
250 g kalvekød i strimler
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille håndfuld salvieblade
½ dl masala, sherry el. hvidvin
salt og peber
revet parmesan
TILBEHØR:
100 g blandet salat
200 g små tomater, halverede
1 rødløg i tynde skiver
salt og peber
olivenolie og balsamico
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Dræn kogevandet fra, men gem lidt.
Klip imens skinken i stykker, og rist den i en stor, varm gryde i en smule olivenolie. Kom kalvekødet ved, og steg det ved meget høj varme, så skinken bliver sprød, og kødet brunes. Tilsæt hvidløg og salvie, og derefter vin. Lad det lige koge op. Kom pastaen i, og vend det hele sammen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, og smag til med salt og peber. Anret med parmesan, og servér straks med en stor salat af salat, tomater, løg og olie-eddike. 



Opskrift af Louisa Lorang, fra Femina 
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 28. juni 2011

Falaffel


Lav dine egne falafler. Det er super nemt og hurtigere end du tror!? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen i forvejen.

Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af tilbehør. 
Ca. 14 falafler i alt.




200 g kikærter (udblødt natten over)
1 bundt bredbladet persille
½ bundt koriander
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. salt
¼ dl citronsaft
olie til stegning
TILBEHØR: 

fladbrød
tomat
agurk
rødløg
salat
mynte 

yoghurt
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne; blend kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg, spidskommen,salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafeler, ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem helt runde. Steg falafelerne i rigeligt olie i en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér de varme falafler i lune fladbrød med tomat, agurk, løg, salat og mynte. Giv yoghurt, chilisauce og citronbåde til.



Opskrift fra Femina, af Louisa Lorang 
Foto: Anders Schønnemann

NOUGATIS

Hvis du ikke har en ismaskine og bare fryser isen i fryseren, vil den krystalliserer let. Det er stadigvæk en dejlig is – eller nærmere en parfait – men ikke det samme som hvis den er frosset på en ismaskine.

½ liter sødmælk
½ liter piskefløde
100 g sukker
100 g glykose (fås i specialvarer og hobbybutikker)
1 stang vanilje
1 nip salt
8 æggeblommer – pasteuriserede
½ dl sukker
ENDVIDERE
100 g sukker
Kom mælk, fløde, sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet.
Pisk æggeblommerne let luftige med 100 g sukker.
Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.
Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.
Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.
Smelt sukkeret i en gryde. Hæld det ud på bagepapir på en bageplade og lad det blive stift. Knus  karamellen og bland den med nødderen.
Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren. Vend karamelknaset i isen, når den er halvfrossen. Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.

Opskrift fra Go' Morgen Danmark af Louisa Lorang

Kakaois



- knap så usund is, der er top nem at lave.


2 modne bananer
4 dl sojamælk
2 dadler, uden sten
2 spsk. kakao
2 spsk. agavesirup, gerne mørk
Kom alle ingredienserne i en blender og blend. Sigt evt. massen og fyld den i isforme. Frys og nyd! Orh, hvor nemt!

Opskrift fra Go' Morgen Danmark af Louisa Lorang

JORDBÆRIS

Nem is, der kan laves uden en ismaskine. Bare hæld ismassen direkte i forme, så får du skønne jordbæris til børn eller voksne 

¼ liter sødmælk
125 g fast, dansk honning
300 g jordbær
100 g mascarpone
Kom mælk og honning i en kasserolle og lad det varme op til honningen er smeltet. Køl mælken af i køleskab.
Skyl bærrene, nip blomsterne af og blend bær, den afkølede honningmælk og mascarpone. Hæld massen i forme og frys dem i mindst 4 timer.
Servér og nyd!

Opskrift fra Go Morgen Danmark af Louisa Lorang

tirsdag den 21. juni 2011

Jordbærsmoothie


Dette er den ultimative smoothie for mig. Det er bestemt en dessert-en-af-slagsen (igen: TIL MIG!), og så er den hurtig og tyk.
Sojamælken skal helst være Provamels den grønne. Den er klart den bedste på markedet i DK.

Opskriften giver 4 små smoothies eller to store.


400 g jordbær
1 banan
1 æble
3 dl kold sojamælk
Skyl forsigtigt jordbærrene og fjern blomsterne. Skær æblet i mindre stykker og fjern kernehuset. Skræl bananen og kom alle ingredienserne i en blender. Blend til smoothien er cremet. Servér straks i glas med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang, Go Morgen Danmark

Rabarbersaft med stjerneanis


Skønt med et lille hint af stjerneanis.
Saften er til at fortynde. Brug koldt vand, danskvand eller måske mousserende vin.
Forhold ca. 1:3

Opskriften giver ca. 1/2 liter koncentreret saft.

300 g rabarber
½ fed vaniljestang
1 stjerneanis
3 dl sukker
7 dl liter vand

Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med vaniljekorn, vaniljestang, stjerneanissukker og vand. Lad det hele simre i 25 minutter, sluk for varmen og lad det derefter trække i yderligere 20 minutter. Sigt rabarbersaften og sæt den i køleskabet til den er iskold.
Spæd saften med koldt vand, danskvand eller mousserende vin ved servering. Forholdet er ca. 1:3, eller efter smag.

Opskrift: Louisa Lorang, fra Go Morgen Danmark