Søg i denne blog

lørdag den 12. maj 2012

Dagens Dejlige

Tykke pandekager! Med banan, sojamælk og vanilje.
E har selv stegt dem og spist ca 75% af dem. Det er vel fair?

torsdag den 10. maj 2012

Dagens Dejlige

E's marengs og sure jordbær. Love it!

Mormor-kylling


Jeg elsker mormormad. Og når et for alvor er forår, er der intet bedre end en kylling med kærlighed, surt og sødt. AKA Kylling Danoise.
Denne laver jeg tidligt i morgen, i Go Morgen Danmark. Vil du have mere mormormad, så tjek mine seneste opskrifter til FEMINA

Opskriften er til 4-6 personer som hovedret.



1 stor (øko) kylling
lidt smørklatter
salt
KOMPOT:
1 bundt rabarber, ca. 500 g
2 stjerneanis
3 kardemomme kapsler
350 g sukker
evt. lidt vand
AGURKESALAT:
2 agurker
1 spsk. groft salt
2 dl sukker
2 dl eddike
10 peberkorn
FORÅRSMOS:
1200-1500 g nye kartofler
salt
2-3 spsk. smør
2-3 spsk. olivenolie
hakket persille


Gå kyllingen efter for indmadsrester og fjer. Dup den tør med køkkenrulle og sæt den i en bradepande, evt. på en rist. Gnid den med smør og salt og steg den ved 200 grader i 45-60 minutter, eller til den er gennemstegt.
Snit rabarberne i grove skiver og kom halvdelen af rabarberne i en kasserolle sammen med stjerneanis, let knuste kardemommekapsler og sukker. Lad det simre i 5-8 minutter. Tilsæt et par spsk. vand, hvis det har svært ved at komme i gang. Tilsæt de sidste rabarber og kog op i yderligere et par minutter, Sæt kompotten koldt.
Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og kom dem i en sigte med groft salt. Lad agurkerne trække i 15-20 minutter, vend dem rundt undervejs.
Kog sukker, eddike og peberkorn op, til sukkeret er smeltet. Køl lagen af. Klem så meget væde som muligt fra agurkerne og vend dem i syltelagen.
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Dræn vandet fra dem og mos dem groft med et piskeris. Tilsæt smør, olivenolie og hakket persille. Smag til med salt og peber.
Servér straks kylling, rabarber, agurkesalat og forårsmos.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 9. maj 2012

Dagens Dejlige

Fotomad igen! Signatur-kotelet lavet til Danmarks sejeste dameblad m/k (For jeg VED at I læser med, drenge)

tirsdag den 8. maj 2012

Dagens Dejlige

Fajitas!!!! Æææææælsker dem. Spiste dem til frokost efter de var blevet fotograferet til FEMINA.
Uhmmmm mm....

mandag den 7. maj 2012

søndag den 6. maj 2012

Gunkan maki med tartar


Noget af det bedste tatar, jeg nogensinde har fået, var på Geist hos Bo Beck. Det var ganske simpelt rå okse rørt med stenbiderrogn. Enkelt, flabet og godt! Her i min version i en gunkan-maki. Frys dit kød i mindst 24 timer ved mindst ÷18°, for at sikre dig mod parasitter. Desuden er kødet nemmest at arbejde med, når det er let frosset. 
Rør færdigkøbt mayo med wasabi og en smule eddike, hvis det skal gå stærkt. 


Opskriften giver ca. 16 styk




100 g let frosset oksemørbrad 
100 g stenbiderrogn 
salt 
noritang 
knap 1 portion sushiris (se opskrift nedenfor) 

ENDVIDERE: 
2 pasteuriserede æggeblommer 
1 tsk. salt 
2-3 tsk. wasabipasta (eller efter smag) 
1 spsk. riseddike 
1 dl smagsneutral olie 
2 forårsløg i fine skiver 

Tjek, at mørbraden er helt fri for sener og hinder. Hak kødet fint i hånden med en stor kniv, og bland det sammen med stenbiderrognen. Smag til med salt, og opbevar tataren koldt indtil brug. Form ca. 16 kugler af risene; de skal være en smule mindre end golfbolde. Dyp hænderne i koldt vand, det gør det nemmere. Klip tangen i 6 cm høje stykker. Tryk risen lidt flad, og sæt tang rundt om den, så du får et rør med ris i bunden og plads til fyldet. Fyld rogn-tataren i rullerne, og sæt dem koldt, indtil resten er parat. 
Pisk æggeblommerne med salt, wasabi og eddike. Tilsæt olie, lidt ad gangen, til mayonnaise. Smag til, og top gunkan-maki med mayo og forårsløg. Servér med ingefær, soja og mere wasabi.


SUSHIRIS
1 portion

Risene er nærmest det vigtigste når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris og jeg beklager på forhånd min bonderøvs tilgang til processen. Her er hvad der virker for mig:

3 dl sushiris
masser af koldt vand
3 ½ dl koldt vand
2 ½ spsk. riseddike
1 ½ spsk. sukker
½ tsk. salt
Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet og bliv ved til vandet er klart. Det tager uendeligt lang tid, men selv denne bonderøv springer ikke over her.
Afdryp risene og kom dem i en gryde med 3 ½ dl vand. Kog risene op og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget!
Rør imens eddike, sukker og salt sammen til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det blive helt opløst.
Køl risene ned og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.

TIP: du kan sagtens bruge grødris i stedet for sushiris, de er både billigere og til at få i en økovariant.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Se flere sushiopskrifter på FEMINAS side