Med æg fra Barresøgård, tomater fra Aarstiderne og karse fra E's lille have i vindueskarmen. Vi venter tålmodig på agurker og ærter og nyder masser af karse i ventetiden.
Jep! Jeg har spist en Snurris eller en snurretop. Oven i købet fra Hjemis.
Smagte lidt som skub-op-is fra 80'erne, så prøv hvis du er til det?! Jeg prøver igen................om 10 år oder so? Måske!
Ja, det lyder som en joke - men denne kage er lavet på sorte bønner, og indeholder ikke mel - altså en glutenfri chokoladekage, der smager helt fantastisk. Faktisk blev jeg selv så begejstret for den, at jeg overvejer kun at lave den fra nu af........altid.....hele tiden......
Den er svampet og fugtig, luftig og fin og kan holde sig i dagevis.
Opskriften giver 10-14 muffins
200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
korn af ½ stang vanilje
1 nip salt
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
5 æg
ENDVIDERE:
flormelis
bær
vaniljeis
Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og sukker i og bland kakao, bagepulver og natron sammen. Blend æggen i et ad gangen. Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 25-35 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem ved stuetemperatur. Drys dem med flormelis hvis du har lyst og servér gerne friske bær og måske vaniljeis til.
Opskrift & fotos: Louisa Lorang
BONUSINFO: Jeg lavede denne kage som en del af en tre-rettes bælgfrugt menu i Go Morgen Danmark fredag den 13. april. Her tester min favorit-model Mikkel kagen - eller tjek klippet her
Jeg er klart til vege-burgere - Og her er opskriften på Dagens Dejlige fra i går.
Selvom jeg spiser kød, synes jeg tit at en vegetar burger er mere interessant - den her er simpel og god og smager af 80'ernes legendariske vege-burger fra Astor Burger. I think!
Nok til 6 sultne mennesker
400 g kikærter, udblødte
1 lille squash
½ løg
2 fed hvidløg
100 g champignon
salt
evt. 2-3 spsk. mel
olie til stegning
ENDVIDERE:
mayo
burgerboller
tomater, i skiver
agurker, i skiver
salat, plukket
rødløg, i skiver
avokado, i skiver
TILBEHØR
ketchup
evt.slaw, fritter eller andet
Skylkikærterne og blend dem med squash, løg, hvidløg, champignon, spidskommen ogsalt. Form bøffer 8-10 styk i alt, bare tryk dem flade på panden, så skal de nok sætte sig, eller kom mel i, hvis massen er meget våd og svær at arbejde med. Stegbøfferne i olie på en varm pande. De skal være gyldne og gennemtilberedte. Dettager 6-10 minutter i alt.
Lunburgerbollerne og smør med mayo. Fyld dem med kikærtebøffer og grønt. Servérstraks med ketchup til. Giv gerne slaw, fritter eller andet snask til.
Super nem og god, hvis du ikke har fået sat kikærter i blød. Spis den som dip eller som fyld i sandwich.
Opskriften er til 4 personer
6 fed hvidløg
2 dl røde linser
1 spsk. tahini
saft af ½ citron, måske lidt mere
2 tsk. stødt spidskommen
rigeligt salt
masser af sprøde grøntsager
Pil hvidløgene og skyl linserne. Kog hvidløg og linser helt møre, det tager 12-15 minutter. Dræn vandet fra dem og lad dem dryppe godt af. Blend linser og hvidløg med tahini og smag til med citron, spidskommen og salt.
Servér humussen kold med masser af sprøde grøntsager.
I dag har jeg testet vegetarburgere til Go Morgen Danmark i morgen.
Opskriften får du i morgen, sammen med to andre bælgfrugt opskrifter. Den står nemlig på tre retters bælgfrugt menu fra klokken 6:49 i morgen!
Kig med, måske bliver du sulten?
Citronfromage! Elsker det virkelig.
I dag fik jeg det hos Nose2Tail i Kødbyen, sammen med en hel masse andet dejligt. Jeg holdt nemlig en ret så forsinket julefrokost for min troaste snitte-hjælper Aurea, der næsten altid er med mig til foto.
Skøn citronfromage, men må dog indrømme at den søde flødeskum på toppen røg i min kaffe..... Mormor med mormor på.....
Se hvad jeg mere fik på foodspotting :)