Uhhhh! I dag har jeg spist grønkålschips.....og så hurtigt at jeg måtte nøjes med at fotograferer bøtten. Kæft de er gode, selv for en skumbanan-pige som mig.
Find dem hos raw&more som jeg netop har sendt en kærlighedserklæring til!!
Søg i denne blog
lørdag den 31. marts 2012
fredag den 30. marts 2012
Pasta med bacon & salvie
Servér dampede grøntsager eller en stor, fyldig salat som forret eller tilbehør.
Opskriften er til 2 personer.
250 g frisk båndpasta, gerne fuldkornspasta
100 g bacon i strimler
2 kyllingebryster i strimler
olivenolie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
10-15 salvieblade
salt og peber
rigeligt revet parmesan
Kog pastaen al dente i rigeligt, saltet vand. Rist baconen næsten sprød i olie i en stor, dyb pande, og kom kyllingen på. Lad det hele stege lidt. Tilsæt hvidløg, og lad kyllingen stege til gennemstegt. Kom til sidst salvie og pasta på, gerne med en smule af kogevandet. Krydr med salt og rigeligt peber, og servér straks toppet med rigeligt parmesan.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer.
250 g frisk båndpasta, gerne fuldkornspasta
100 g bacon i strimler
2 kyllingebryster i strimler
olivenolie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
10-15 salvieblade
salt og peber
rigeligt revet parmesan
Kog pastaen al dente i rigeligt, saltet vand. Rist baconen næsten sprød i olie i en stor, dyb pande, og kom kyllingen på. Lad det hele stege lidt. Tilsæt hvidløg, og lad kyllingen stege til gennemstegt. Kom til sidst salvie og pasta på, gerne med en smule af kogevandet. Krydr med salt og rigeligt peber, og servér straks toppet med rigeligt parmesan.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
torsdag den 29. marts 2012
Dagens Dejlige
.....er bobler!
Faktisk 26 forskellige slags på tre timer, til hyggelig smagning hos Aller.
Her en af favoritterne.
Faktisk 26 forskellige slags på tre timer, til hyggelig smagning hos Aller.
Her en af favoritterne.
onsdag den 28. marts 2012
Dagens Dejlige
Til dem der er i tvivl: Jeg spiser meget. Mit nye faste punkt på bloggen tager udgangspunkt i min store appetit og hedder:
Dagens Dejlige
Her kan du følge med i hvad jeg spiser, hvor jeg spiser og måske med hvem hvem jeg spiser?
Der er intet der er for pinligt eller smart - for jeg spiser nemlig det hele.
I dag har jeg spist frokost på Brdr. Prices restaurant - og netop derfra kommer Dagens Dejlige Reuben Sandwich, som i brødrenes version er med sprængt oksebryst. og naturligvis sauerkraut.
Hep siger jeg bare - og tager mig en lille en på øjet.
![]() |
Reuben Sandwich hos Brødrende Price |
Følg med og se hvad der ryger indenbords i morgen :-)
Jeg tager dog forbehold for, at der er dage der er så travle, at Dagens Dejlige ikke når at blive dokumenteret.......
Håber at du vil spise med.
Kh L
Søde kartofler med chilisauce
Top-syndige, sprøde kartofler.
Spis dem som snack, som forret eller som et del af et stort måltid med masser
af småretter.
Den hjemmelavede chilisauce kan
holde sig i et par uger i køleskabet. Lav gerne ekstra og brug den til
forårsruller, risretter, nudelsalater eller i en burger måske?
Opskriften er til 2 personer som snack eller forret.
CHILISAUCE:
1 rød chili, hakket
1 dl sukker
1 dl risvineddike
SPRØDE KARTOFLER:
2-3 søde kartofler
1 æg, pisket
2-3 dl rasp, helst panko
olie til stegning
plukket koriander
lidt salat
kom chili, sukker og eddike i
en kasserolle og lad det lige koge op, til sukkeret er smeltet. Køl det dippen
helt af.
Skræl kartoflerne og skær dem i
skiver. Vend dem i æg og rasp og steg dem ved svag varme i olie på en varm
pande, til de er gyldne og gennemtilberedte. Det tager et par minutter eller 4
i alt.
Servér kartoflerne varme med
salat og sød chilisauce.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
søndag den 25. marts 2012
Grøn papajasalat med oksekød
Du kan købe grøn papaja hos asiatiske grønthandlere. De har det i deres faste sortiment, men har du ingen asiatisk grønthandler i nærheden, kan du slippe af sted med at købe to umodne mangoer og bruge dem. Det giver en anderledes, men bestemt også dejlig salat.
Opskriften er til 5-6 personer som forret. Eller servér ris til og brug den som hovedret til 3-4 personer.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Andes Schønnemann
Opskriften er til 5-6 personer som forret. Eller servér ris til og brug den som hovedret til 3-4 personer.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Andes Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)