Søg i denne blog

søndag den 19. februar 2012

Fastelavnsboller med hindbærskum


Spis bollerne som de er , måske med lidt glasur. Eller go all in og fyld dem med hindbærskum. 

Opskriften giver 24 styk


3,5 dl mælk
100 g smør, smeltet
50 g gær 
½ tsk. salt
50 g sukker
ca. 600 g hvedemel
ENDVIDERE:
50 g blødt smør
50 g sukker
1 æg, pisket med 2 spsk. koldt vand, til pensling
HINDBÆRSKUM:
2 ½ dl piskefløde
2-3 spsk. god hindbærmarmelade
evt. lidt flormelis
GLASUR:
pasteuriseret æggehvide
flormelis
lidt hindbærsaft
Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter mel. Det svinger lidt hvor meget mel du skal bruge, men dejen skal være fast og elastisk.
Lad dejen hæve 30-45 minutter.
Pisk imens smør og sukker luftigt.
Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord. De skal hver være ca. 30x40 cm. Skær hvert stykke dej i 12 kvadrater og kom 1 tsk. smørcreme på hvert stykke. Fold dejen om cremen, så cremen ikke kan flyde ud af bollen. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad, på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve lunt i 30 minutter.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter.
Lad bollerne køle af.

Pisk fløden til blødt skum og vend den med marmelade og evt. lidt flormelis.
Rør æggehvide med flormelis og lidt hindbærsaft.
Flæk bollerne og fuld dem med skum. Top dem med glasur og lad glasuren sætte sig inden servering.

TIP: Bollerne kan også spises som de er, med eller uden glasur.

Se et klip fra Go Morgen fastelavnsboller

Se et klip fra Go Morgen  hindbærfyld

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: TV2

lørdag den 18. februar 2012

Risotto med rosenkål og mandler

Jeg er lidt træt af at høre om folk der ikke kan lide rosenkål. Come on! Det er sundt, super smagfuldt og det vi bør spise i rå mængder, når det er vinter. 
Så giv dem lige en ny chance og lad for pokker være med at over-tilberede dem, for så er der ikke noget der smager godt!

Pyhhhhh....dejligt lige at få det ud :-)

Opskriften er til 2 personer




2 fed hvidløg, hakkede
hakkede 1 løg
hakket smør + olie til stegning
1½ dl risottoris
1 dl hvidvin
6-8 dl grøntsags/hønse-bouillon 
300 g rosenkål, halverede 
100 g revet parmesan
salt 
peber
2-3 rosenkål
citronsaft
50 g ristede mandler
Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre. Kom rosenkålene i, og lad dem simre med i nogle minutter. Både rosenkål og ris må gerne have en smule bid. Vend parmesanen i, og krydr med salt og peber. Pluk imens bladene af 2-3 rosenkål, og vend dem med citronsaft. Hak mandlerne groft. Top risottoen med mandler og rosenkålsblade, og servér straks.


TIP: Rist dine mandler på en tør pande, eller rist dem, en dag du alligevel har ovnen tændt. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 17. februar 2012

Kommenskringler

Ja! Kommenskringler er med kommen. Og mange af dem. 
Jeg elsker virkelig kommen, og synes det er på tide at vi give den lidt kærlighed og opmærksomhed. 
Hvis du slet ikke kan være med (prøv altså lige først, ik), så lav dem uden eller måske med rosiner eller perlesukker?


Her hænger kringlerne klar i Go Morgen Danmarks studie, til en gang bide-til-kringle


Og min absolut favorit model; Mikkel Fønsskov står parat!


Opskriften giver 8 kringler:



25 g gær
1 dl lunet vand
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
50 g smør
1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. kommen
1 æg
ca. 275 g mel
1 æg til pensling + 2 spsk. koldt vand
flagesalt
Rør gæren ud i lunet vand (37 grader). Tilsæt salt, sukker, kardemomme, smør, kommen og æg. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen op og del den i 6-8 stykker. Rul hvert stykke til en aflang pølse og fold dejen til kringler og lad dem efter hæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Pensl dem med æg pisket med vand, drys med flagesalt og bag kringlerne i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er færdige, ca. 10 minutter.
Servér gerne lune.

Opskrift & fotos: Louisa Lorang





tirsdag den 14. februar 2012

From Russia with love


Lækker drink eller heftig morgenmad!

Opskriften giver 1 drink



masser af isterninger
4 cl vodka
1½ dl rødbedejuice (eller grøntsagsjuice med rødbede)
1 spsk. citronsaft
masser af friskkværnet peber
lidt urtesalt
ENDVIDERE
1 selleristang
1 skive citron
Fyld et højt glas med isterninger.
Fyld isterninger, vodka, rødbedejuice, citron og peber i en shaker og ryst i ½-1 minut.
Hæld isterningerne ud af glasset og sigt drinken over i det kolde glas.
Top drinken med urtesalt og pynt med selleri og citron.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Passion for passion


Super frisk drink til 1 person. Du kan erstatte limesaft med champagne eller andre bobler, hvis du har brug for lidt mere bling-fornemelse.

Opskriften giver 1 drink


2 passionsfrugter
1 dl isterninger
2 cl orangelikør
2 cl tequila
Saft af 1 lime
Skær passionsfrugterne over og skrab kødet ud med en teske.
Kom passionsfrugt, isterninger, orangelikør, tequila og lime i en shaker og ryst i 1 minut.
Hæld drinken i et glas.
Servér straks med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

mandag den 13. februar 2012

Valentines

I morgen er det Valentines. Og jeg må indrømme, at trods kærlighed til cowgirlmad og Sydstater, er det ikke noget der er noteret i min kalender. 


Meeeeeeeen, når det nu skal være, og manden er skøn og ungerne sover, så kan jeg jo nemt lokkes til at fejre hvad-som-helst med lækre drinks!


Se hvad jeg helst drikker i morgen tidligt i Go Morgen Danmark.....
.....Opskrifterne kommer på bloggen tids nok til, at du kan finde din shaker frem. 


Så happy Valentines for pokker!


Foto: Line Falck

søndag den 12. februar 2012

Svinemørbrad med lune æbler

Ret så oldschool! = sådan noget jeg elsker at spise, fordi jeg i virkeligheden er en gammel mand (så er det ude!)


Opskriften er til 2 personer




1 svinemørbrad
lidt olie til stegning 
salt 
1 spsk. grov sennep 
1 tsk. dijonsennep 
1½ dl piskefløde 
salt 
LUNE ÆBLER: 
2 æbler i både 
1 rødløg i både 
olivenolie 
timian 
salt 
TILBEHØR: 
ristede kartofler 

Puds mørbraden og skær den i 4-6 bøffer. Bank dem let flade med hånden, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. 
Tag bøfferne af panden, og kom de to slags sennep på panden. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Smag til med salt. 
Rist imens æbler og rødløg i lidt olie på en varm pande. Det skal bare riste i et par minutter. Krydr med timian og salt. 
Servér bøfferne med kartofler, lune æbler og sennepssauce.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann