Jeg er lidt træt af at høre om folk der ikke kan lide rosenkål. Come on! Det er sundt, super smagfuldt og det vi bør spise i rå mængder, når det er vinter.
Så giv dem lige en ny chance og lad for pokker være med at over-tilberede dem, for så er der ikke noget der smager godt!
Pyhhhhh....dejligt lige at få det ud :-)
Opskriften er til 2 personer
2 fed hvidløg, hakkede
hakkede 1 løg
hakket smør + olie til stegning
1½ dl risottoris
1 dl hvidvin
6-8 dl grøntsags/hønse-bouillon
300 g rosenkål, halverede
100 g revet parmesan
salt
peber
2-3 rosenkål
citronsaft
50 g ristede mandler
Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre. Kom rosenkålene i, og lad dem simre med i nogle minutter. Både rosenkål og ris må gerne have en smule bid. Vend parmesanen i, og krydr med salt og peber. Pluk imens bladene af 2-3 rosenkål, og vend dem med citronsaft. Hak mandlerne groft. Top risottoen med mandler og rosenkålsblade, og servér straks.
TIP: Rist dine mandler på en tør pande, eller rist dem, en dag du alligevel har ovnen tændt.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar