Søg i denne blog

fredag den 17. februar 2012

Kommenskringler

Ja! Kommenskringler er med kommen. Og mange af dem. 
Jeg elsker virkelig kommen, og synes det er på tide at vi give den lidt kærlighed og opmærksomhed. 
Hvis du slet ikke kan være med (prøv altså lige først, ik), så lav dem uden eller måske med rosiner eller perlesukker?


Her hænger kringlerne klar i Go Morgen Danmarks studie, til en gang bide-til-kringle


Og min absolut favorit model; Mikkel Fønsskov står parat!


Opskriften giver 8 kringler:



25 g gær
1 dl lunet vand
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
50 g smør
1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. kommen
1 æg
ca. 275 g mel
1 æg til pensling + 2 spsk. koldt vand
flagesalt
Rør gæren ud i lunet vand (37 grader). Tilsæt salt, sukker, kardemomme, smør, kommen og æg. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen op og del den i 6-8 stykker. Rul hvert stykke til en aflang pølse og fold dejen til kringler og lad dem efter hæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Pensl dem med æg pisket med vand, drys med flagesalt og bag kringlerne i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er færdige, ca. 10 minutter.
Servér gerne lune.

Opskrift & fotos: Louisa Lorang






4 kommentarer:

  1. Uhmm, elsker kommen - og også lidt Mikkel Fønsgaard ;-)

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Kommen.....måske med tilløb. Og hvis jeg kan verfe billedet af min piberygende morfar fra nethinden. Okay, jeg prøver. Mens jeg venter på opskriften på lækre fastelavnsboller med hele svineriet:)

    God weekend.

    KRAM
    Lis

    SvarSlet
  3. ...man kunne jo også bare bladre lidt baglæns. Fandt den under 2. marts sidste år. SÅ er der god weekend forude:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt fundet! Og håber du tør kaste dig ud i en morfar-oplevelse....Det kan klart anbefales ;-)

      Slet