Søg i denne blog

fredag den 17. februar 2012

Kommenskringler

Ja! Kommenskringler er med kommen. Og mange af dem. 
Jeg elsker virkelig kommen, og synes det er på tide at vi give den lidt kærlighed og opmærksomhed. 
Hvis du slet ikke kan være med (prøv altså lige først, ik), så lav dem uden eller måske med rosiner eller perlesukker?


Her hænger kringlerne klar i Go Morgen Danmarks studie, til en gang bide-til-kringle


Og min absolut favorit model; Mikkel Fønsskov står parat!


Opskriften giver 8 kringler:



25 g gær
1 dl lunet vand
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
50 g smør
1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. kommen
1 æg
ca. 275 g mel
1 æg til pensling + 2 spsk. koldt vand
flagesalt
Rør gæren ud i lunet vand (37 grader). Tilsæt salt, sukker, kardemomme, smør, kommen og æg. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen op og del den i 6-8 stykker. Rul hvert stykke til en aflang pølse og fold dejen til kringler og lad dem efter hæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Pensl dem med æg pisket med vand, drys med flagesalt og bag kringlerne i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er færdige, ca. 10 minutter.
Servér gerne lune.

Opskrift & fotos: Louisa Lorang





tirsdag den 14. februar 2012

From Russia with love


Lækker drink eller heftig morgenmad!

Opskriften giver 1 drink



masser af isterninger
4 cl vodka
1½ dl rødbedejuice (eller grøntsagsjuice med rødbede)
1 spsk. citronsaft
masser af friskkværnet peber
lidt urtesalt
ENDVIDERE
1 selleristang
1 skive citron
Fyld et højt glas med isterninger.
Fyld isterninger, vodka, rødbedejuice, citron og peber i en shaker og ryst i ½-1 minut.
Hæld isterningerne ud af glasset og sigt drinken over i det kolde glas.
Top drinken med urtesalt og pynt med selleri og citron.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Passion for passion


Super frisk drink til 1 person. Du kan erstatte limesaft med champagne eller andre bobler, hvis du har brug for lidt mere bling-fornemelse.

Opskriften giver 1 drink


2 passionsfrugter
1 dl isterninger
2 cl orangelikør
2 cl tequila
Saft af 1 lime
Skær passionsfrugterne over og skrab kødet ud med en teske.
Kom passionsfrugt, isterninger, orangelikør, tequila og lime i en shaker og ryst i 1 minut.
Hæld drinken i et glas.
Servér straks med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

mandag den 13. februar 2012

Valentines

I morgen er det Valentines. Og jeg må indrømme, at trods kærlighed til cowgirlmad og Sydstater, er det ikke noget der er noteret i min kalender. 


Meeeeeeeen, når det nu skal være, og manden er skøn og ungerne sover, så kan jeg jo nemt lokkes til at fejre hvad-som-helst med lækre drinks!


Se hvad jeg helst drikker i morgen tidligt i Go Morgen Danmark.....
.....Opskrifterne kommer på bloggen tids nok til, at du kan finde din shaker frem. 


Så happy Valentines for pokker!


Foto: Line Falck

søndag den 12. februar 2012

Svinemørbrad med lune æbler

Ret så oldschool! = sådan noget jeg elsker at spise, fordi jeg i virkeligheden er en gammel mand (så er det ude!)


Opskriften er til 2 personer




1 svinemørbrad
lidt olie til stegning 
salt 
1 spsk. grov sennep 
1 tsk. dijonsennep 
1½ dl piskefløde 
salt 
LUNE ÆBLER: 
2 æbler i både 
1 rødløg i både 
olivenolie 
timian 
salt 
TILBEHØR: 
ristede kartofler 

Puds mørbraden og skær den i 4-6 bøffer. Bank dem let flade med hånden, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. 
Tag bøfferne af panden, og kom de to slags sennep på panden. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Smag til med salt. 
Rist imens æbler og rødløg i lidt olie på en varm pande. Det skal bare riste i et par minutter. Krydr med timian og salt. 
Servér bøfferne med kartofler, lune æbler og sennepssauce.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 9. februar 2012

Linsesuppe

Det her er en ægte vintersuppe. Nyd den med groft brød, eller lav en lidt større portion, og spis den uden brød. 




100 g bacon i terninger 
1 løg, hakket 
2 fed hvidløg, hakkede 
evt. lidt olie 
2 stilke bladselleri i tynde skiver 
1 dl grønne linser 
2 dl grøntsagsbouillon 
4-6 dl tomatjuice 
lidt timian 
1 laurbærblad 
salt 
rigeligt peber 
ENDVIDERE: 
flager af parmesan 
timian 
groft brød 

Rist baconen i en stor, varm gryde, til den er let gylden, men ikke tør. Tilsæt løg og hvidløg og måske lidt olie, og sautér, uden at det tager farve. Kom bladselleri og linser ved, og tilsæt derefter bouillon, 3 dl tomatjuice, timian og laurbærblad. Lad suppen simre under låg i 35-40 minutter, eller til linser og grøntsager er møre. Spæd med tomatjuice undervejs. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Servér straks suppen toppet med parmesanflager, lidt timian, og giv groft brød til.
Opskriften er til 2 personer.

TIP: Suppen kan sagtens laves uden bacon, hvis du ikke har lyst til kød




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 5. februar 2012

Vinderen af smuk kogebog!

Okay, klokken blev mere end 15:00. Men jeg har trukket en vinder:
Og af de 23 super lækre lamme historier, blev der 23 orange sedler 
Og vinderen er:


Og så er det vel passende at sige 
Tillykke Lykke


Kh Louisa