Det her er en ægte vintersuppe. Nyd den med groft brød, eller lav en lidt større portion, og spis den uden brød.
100 g bacon i terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
evt. lidt olie
2 stilke bladselleri i tynde skiver
1 dl grønne linser
2 dl grøntsagsbouillon
4-6 dl tomatjuice
lidt timian
1 laurbærblad
salt
rigeligt peber
ENDVIDERE:
flager af parmesan
timian
groft brød
Rist baconen i en stor, varm gryde, til den er let gylden, men ikke tør. Tilsæt løg og hvidløg og måske lidt olie, og sautér, uden at det tager farve. Kom bladselleri og linser ved, og tilsæt derefter bouillon, 3 dl tomatjuice, timian og laurbærblad. Lad suppen simre under låg i 35-40 minutter, eller til linser og grøntsager er møre. Spæd med tomatjuice undervejs. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Servér straks suppen toppet med parmesanflager, lidt timian, og giv groft brød til.
Opskriften er til 2 personer.
TIP: Suppen kan sagtens laves uden bacon, hvis du ikke har lyst til kød
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Årh, hvor lyder det enormt lækkert.. Må prøves!
SvarSletHåber du blev glad og mæt :-)
Slet