Lækre, sammenbagte snegle. fyldt med kærlighed og snask.
1
dl sødmælk
50
g gær
1
knsp. salt
½
dl mørkt rørsukker
100
g smeltet smør
5
dl mel
FYLD:
50
g smør
1
dl brun farin
1
tsk. stødt kanel
½
tsk. stødt kardemomme
75
g valnødder, hakkede
50
g marcipan, revet
mel
til udrulning
TOPPING:
100
g mørk chokolade
1
spsk. blødt smør
Lun
sødmælken til ca. 37 grader. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og
smør. Rør til sidst melet i. sæt dejen
lunt og lad den hæve 1 time.
Kom
smør, farin, kanel og kardemomme i en gryde og lad det smelte. Tag det af
varmen og lad det køle lidt. Tilsæt valnødder og marcipan.
Rul
dejen ud og fordel fyldet på den. Rul dejen sammen om fyldet, forholdsvist
stramt sammen. Skær 7-8 stykker. Smør en springform (ca. 23 cm) og sæt sneglene i
formen. Lad dem hæve i 30 minutter.
Bag
dem ved 185 grader i ca. 20-30 minutter, til de gennembagte.
Lad
sneglene køle af i formen.
Smelt
chokoladen over vandbad, tag den af varmen og rør smør i. Fordel chokoladen på
sneglene og lad chokoladen sætte sig inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang







