Søg i denne blog

tirsdag den 24. maj 2011

GRILLET SALAT A LA CÆSAR

Det her kommer jeg til at spise HELE sommeren!

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer. - se den også HER

1 fed hvidløg
6 hjertesalater
flagesalt
god olivenolie
lidt citronsaft
rigeligt, revet parmesan
Del salaten i halve. Skær det allernederste af stokken, men kun lidt, så salaten stadigvæk sidder sammen. Dryp salaterne med lidt olivenolie og lidt hakket hvidløg og grill og dem på den varme grill. Krydr dem med salt, anret dem på et fad og dryp dem med olivenolie og en smule citronsaft. Top med rigeligt parmesan og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang 

PORTOBELLO BURGER



Seriøst! Det er sgu lisså godt som med kød. Giv det en chanche. Måske opdager du slet ikke at bøffen er blevet erstattet af en svamp?!


Opskriften giver 4 burgere

50 g blødt smør
1 fed hvidløg, hakket
1-2 tsk. chipotle i adobe, hakket (eller god chilisauce efter smag)
2 tsk. flydende honning
4 meget store portobellosvampe
lidt olivenolie
salt
4 platte burgerboller
1 romainesalater, i strimler
1 rødløg, i tynde skiver
2 tomater i skiver
TILBEHØR
Evt. ketchup
Rør smør med hvidløg, chipotle og honning. Pensl svampene med lidt olivenolie og grill dem på en grill ved middelvarme. Krydr svampene med salt og kom smør på de varme svampe.
Lun bollerne og fordel salat, løg, tomat og svampe i burgerne. Servér straks, evt. med ketchup til.

Opskrift: Louisa Lorang

QUINOASALAT MED HALLUMI OG MYNTE


Sund og simpel salat. Lav den på grillen eller brug en grillpande.

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer.


1 ½ dl quinoa
salt
2 røde peberfrugter
1 squash
olivenolie
salt
250 g hallumi
ENDVIDERE
1 lille rødløg
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 lille bundt mynte, plukket
Skyl quinoaen og kog den i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til den er mør. Hæld vandet fra den og lad den dryppe af i en si.
Skær imens peberfrugterne i både og squashene i skiver. Dryp begge dele med olivenolie og grill dem på en varm grill. Krydr med salt. Skær osten i skiver, dryp den med olie og grill den på en varme grill.
Hak imens løget fint. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Kom det hakkede løg i og vend den varme grøntsager, quinoa og mynte med dressingen. Smag til med salt og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang

mandag den 23. maj 2011

Burger med blå ost

En burger med blå overraskelse i midten! WHATS NOT TO LIKE!??






400 g hakket oksekød 
50 g blå ost, f.eks. Blå Kornblomst 
olie til stegning 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
2 burgerboller 
mayonnaise, gerne Hellmann’s 
1 hjertesalat, strimlet 
1 radicchiosalat, strimlet 
2 gulerødder strimlede 
TILBEHØR: 
ketchup 

Del kødet i fire lige store portioner, og lav fire flade bøffer. Fordel den blå ost på midten af de to bøffer. Læg de sidste bøffer ovenpå, og luk osten inde ved at klemme kødet forsigtigt sammen i siderne. Steg de to bøffer i olie på en varm pande, og krydr dem med salt og peber.
Lun burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Fordel salater og gulerod på underbollerne (kan det hele ikke være der, kan du servere det ved siden af). Læg bøfferne på. 
Servér straks med ketchup. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 22. maj 2011

Asparges i cæsardress

To top-favoritter; asparges og cæsardressing (her uden ansjos).

Spis salaten som forret eller som tilbehør til grillet kød eller fisk.

Opskriften er til 4






1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 blommer)
lidt salt
½ tsk. sennep
½ tsk. fintrevet hvidløg
1-2 spsk. æbleeddike
1 dl solsikke- eller vindrue-kerneolie
50 g fintrevet parmesan
ENDVIDERE:
2 citroner
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
1 tsk. smør
salt
TILBEHØR:
evt. groft brød (hvis du bruger salaten som forret) 


Pisk æggeblommerne med salt, sennep, hvidløg og eddike. Pisk olien i, lidt ad gangen, så dressingen tykner som mayonnaise. Rør parmesanen i, og smag til med salt og evt. lidt mere eddike.
Skær citronerne over, og rist dem med skærefladen nedad på en varm, tør pande. Skræl imens de hvide asparges med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Knæk den nederste, træede ende af både hvide og grønne asparges.
Kog lidt vand op i en høj, dyb pande. Tilsæt smør og salt, og damp aspargesene under låg i 1 minut. De må meget gerne have bid. Dræn vandet fra. Anret aspargesene på fire tallerkener eller et stort fad, og servér med cærsardressing og ristede citroner.




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 19. maj 2011

KRYDDERURTE-FRIKADELLER med sommer-kartoffelsalat


Totalt oldschool.......I LIKE!

Opskriften er til 2 store og 1-2 små - og meget nem at lave!



1-1½ liter vand
salt
600 g små kartofler
200 g rygeost 10%
200 g drænet yoghurt 10%
100 g radiser
1 bundt purløg
FRIKADELLER
1 lille løg
1 lille bundt kørvel
400 g hakket svin og okse
salt og peber
2 spsk. mel
¼ dl mælk
1 stort æg
lidt olie til stegning
TILBEHØR
Blandet, grøn salat

·      Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde sammen med salt og kog kartoflerne møre. Hæld koldt vand over dem og lad dem køle af så meget som muligt.
·      Rør imens rygeost med yoghurt. Skær radiserne i skiver og hak purløget og vend begge dele i dressingen. Vend kartoflerne i, når de er kølet godt af.
·      Hak løget fint, pluk kørvelen groft og hak den.
·      Rør kødet med løg, kørvel, salt, peber, mel, mælk og til sidst æg.
·      Form 12 frikadeller og steg dem i lidt olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 8 minutter at stege en frikadelle.
·      Servér frikadeller og kartoffelsalat med grøn salat til.

Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 17. maj 2011

Chokoladekage med hindbær

Du kan sagtens lave chokoladekagen dagen i forvejen, så du er klar når du skal have gæster. Lav hindbærcremen og pynt den lige inden servering.

Opskriften er til 6-8 personer.


200 g mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør + smør til formen
6 æg
1 spsk. mel
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
2 spsk. god hindbærmarmelade
125 g friske hindbær

Smelt chokolade, sukker og smør i et vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen, rør mel i.
Smør en springform med smør og fyld dejen i formen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek med en strikkepind eller et træspyd. Hvis der ikke sidder kagemasse på spyddet, er kagen gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Pisk imens fløden stiv og vend forsigtigt hindbærmarmelade i flødeskummet. Skær kagen i 6-8 stykker, top med hindbærskum og pynt med friske hindbær. 
Servér som dessert eller til kaffen.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt