Søg i denne blog

tirsdag den 18. januar 2011

Spareribs med søde kartofler

ÆLSKER spareribs! Se her hvordan du laver dem  - eller følg opskriften herunder


Kan du ikke skaffe røget salt, så brug røget paprika. Kan du heller ikke skaffe det, så lav dem alligevel. Du skal nok blive glad!


Opskriften er til 3-4 personer.



RUB
½ dl muscovardosukker eller brun farin
2 tsk. salt, gerne røget
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. sød paprika
½-1 tsk. cayennepeber
ENDVIDERE
1½ - 2 kg svineribben
4-6 søde kartofler
lidt olie
salt
cremefraiche
hakket purløg

Bland sukker, salt, oregano, spidskommen, paprika og cayenne sammen. Skær benene over i passende stykker og fordel dem i et par store fryseposer. Fordel rubben på kødet, luk poserne og gnid rubben godt ind i kødet. Luk poserne tæt og lad dem trække natten over i køleskabet.
Læg benene på bagepapir på bageplader og steg dem ved 150 grader varmluft i 2-2½ time, eller til de er helt møre. Vend dem et par gange undervejs.
Skær kartoflerne over på midten, dryp dem med lidt olie og krydr dem med salt. Bag dem med den sidste time af stegetiden.
Anret de bagte, søde kartofler med cremefraiche og hakket purløg (+ smør også, hvis du er en gris), og servér straks til de møre spareribs.

Opskrift: Louisa Lorang

Pink grapefrugt marguritas

Det starter med en sukkerlage! Så lav en, måske endda en stor portion, og opbevar den i køleskabet i mindst en uge.....så kan du altid lave en spontan-margurita ;-)

Se her hvordan du laver dem - eller følg opskriften herunder.


SUKKERLAGE
1 dl sukker
1 dl vand
Kom sukker og vand i en kasserolle og lad det koge i et par minutter, til sukkeret er helt smeltet. Hæld sukkerlagen i en skoldet flaske eller glas og sæt det i køleskabet til det er helt koldt.
Sukkerlagen kan holde sig i mindst 1 uge i køleskabet.

PINK GRAPEFRUGT MARGURITA
1 stor eller to små drinks

Du kan lave klassikeren og køre lidt lime på kanten af glassene og dyppe dem i salt eller sukker. Jeg er ikke så meget til det, så jeg serverer dem bare straight up!
Hvor meget sukkerlage du skal bruge, afhænger af grapefrugterne.

isterninger
½ dl tequila
¼ dl cointreau
¼ dl sukkerlage, eller efter smag
2 spsk. limesaft
1¼ dl friskpresset pink grapefrugtjuice

Fyld et eller to glas med isterninger. Kom tequila, cointreau, sukkerlage, limesaft og friskpresset grapefrugtjuice i en shaker og ryst. Hæld i glassene og servér straks. (eller lav drinken direkte i glasset og rør rundt). 

Opskriften: Louisa Lorang

Quesadillas med gedeost og spinat

Så er der dømt cowgirl-snack.....
......servér disse som forret, som tilbehør til en drink, eller bare fordi du er en gris :-)

Opskriften er til 3-4 personer som snack

AVOKADOSALSA
2 spsk. lime
lidt hakket rød chili
2 avokadoer, i tern
2 tomater, i tern
1 lille bundt koriander, groft hakket
salt
QUESADILLAS
250 g babyspinat
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning
salt
75 g blød gedeost
150 g revet cheddar
4 hvedemelstortillas
lidt groft hakket koriander
Bland lime, chili, avokado, tomat og koriander sammen og smag til med salt. Lad salsaen trække mens du laver quesadillas.
Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Rist hvidløg i olie på en varm pande til de er let gyldne. Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen. Smag til med salt og kom den igen i en sigte, så det værste væde kan dryppe af.
Fordel spinat og de to slags ost på 2 tortillas. Luk med de sidste 2 og steg dem på en tør, varm pande eller en varm grill, til de er gyldne og osten er smeltet. Skær dem i trekanter og servér straks med et drys koriander og avokadosalsa til.


TIP: Hvis du ikke er til gedeost, kan du bruge ekstra cheddar.

Opskrift: Louisa Lorang

lørdag den 15. januar 2011

Chokolade eclairs

Jeg indrømmer, at jeg i virkeligheden er en gammel dame, der totalt ELSKER vandbakkelser.
Giv mig mocca eclairs, profiteroles, waleskringler og selvfølgelig chokolade eclairs.....
......det varmer mit-gamle-dame-hjerte.

Opskriften giver dig 6 styk 



VANDBAKKELSER
3 dl vand
75 g smør
175 g mel
1 knsp. salt
4 æg
Kog vand og smør. Pisk mel og salt i. Lad det køle lidt og pisk æggene i. kom massen i en sprøjtepose med en stor tulle i, og sprøjt den ud på en bageplade. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Afkøl og fyld med creme.

CHOKOLADE CREME
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
¼ liter fløde
50 g mælkechokolade, smeltet
ENDVIDERE
100 g mørk chokolade, 70 %, smeltet
Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt. Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend forsigtigt flødeskummet i. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld den i de afkølede vandbakkelser.
Pynt med smeltet chokolade. Afkøl og servér.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 13. januar 2011

Pizza med chorizo og champignon

Jeg bruger de tykke, ferske chorizopølser til denne pizza (Irma har dem), men du kan også lave den med en stærk spegepølse i tynde skiver eller de små tyrkiske, krydrede pølser man ofte kan købe hos grønthandlere.


Opskriften er til 2-3 personer



DEJ:
25 g gær
1½ dl lunet vand, ca. 37°
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
½-1 tsk. sukker
salt og peber
lidt olie til stegning
salt
200 g ferske chorizopølser
200 g champignoner i skiver
2 mozzarellaoste a 125 g, gerne bøffel-
50 g babyspinat
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér hvidløget i lidt olivenolie; kom tomater og oregano på, og lad det småkoge i 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber Sæt saucen i køleskab indtil brug.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Kom tomatsauce på pizzaerne, men ikke alt for meget, så de bliver svampede. Klip hul i pølserne, tryk farsen ud i små kugler, og fordel dem på pizzaerne, sammen med champignonerne. Top med stykker af mozzarella, og bag pizzaerne på de varme plader i den brandvarme ovn, én ad gangen.
Servér pizzaerne varme og toppet med babyspinat.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 11. januar 2011

Rå mangochutney

Okay - det er ikke en rigtig chutney.....men brug den der, hvor du ellers ville anvende en chutney.....
.....det giver da mening!?!?!?!

Brug chutneyen til dahl eller prøv den til ristet lam, svin eller endda til fisk. Smag den til med chili efter smag – men lidt hot skal den være!

Opskriften er til 3-4 personer



100 g saltede pistacienødder med skal
1 mango
1 lille bundt mynte
1 lille bundt koriander
1 grøn chili, med eller uden kerner
3 forårsløg
saft af ½ citron
1 spsk. flydende honning
salt
Pil pistacierne, du skal ca. have 50 g tilbage, og hak nødderne groft. Skræl mangoen og skær kødet i små terninger. Hak mynte, koriander, chili og forårsløg. Rør citronsaft og honning og vend pistacier, mango, mynte, koriander og chili i. Smag til med salt.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 10. januar 2011

Dahl med tomat

Dahl er en slags grød lavet af alt fra linser til kikærter. Det er super sund spise – og kan spises som en selvstændig ret eller som tilbehør til både, lam, svin og kylling. 

Servér meget gerne noget sødt til. F.eks. en raw mangochutney eller en god købe-chutney.

Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af om du bruger den som tilbehør eller hovedret.



3 dl røde linser
8 dl vand
2 løg, hakket
lidt olie til stegning
lidt smør til stegning
4 fed hvidløg, hakkede
1 rød chili, hakket
2 spsk. stærk karry
6 tomater, hakkede
salt
plukket koriander
Skyl linserne og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager ca. 20 minutter. Sautér løg i lidt olie på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, chili, karry og tomater. Kom linserne på og en smule mere vand og lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Smag til med rigeligt salt. Servér gerne med et drys koriander.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann