Søg i denne blog

torsdag den 13. januar 2011

Pizza med chorizo og champignon

Jeg bruger de tykke, ferske chorizopølser til denne pizza (Irma har dem), men du kan også lave den med en stærk spegepølse i tynde skiver eller de små tyrkiske, krydrede pølser man ofte kan købe hos grønthandlere.


Opskriften er til 2-3 personer



DEJ:
25 g gær
1½ dl lunet vand, ca. 37°
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
½-1 tsk. sukker
salt og peber
lidt olie til stegning
salt
200 g ferske chorizopølser
200 g champignoner i skiver
2 mozzarellaoste a 125 g, gerne bøffel-
50 g babyspinat
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér hvidløget i lidt olivenolie; kom tomater og oregano på, og lad det småkoge i 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber Sæt saucen i køleskab indtil brug.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Kom tomatsauce på pizzaerne, men ikke alt for meget, så de bliver svampede. Klip hul i pølserne, tryk farsen ud i små kugler, og fordel dem på pizzaerne, sammen med champignonerne. Top med stykker af mozzarella, og bag pizzaerne på de varme plader i den brandvarme ovn, én ad gangen.
Servér pizzaerne varme og toppet med babyspinat.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. Ja, tak 1 af dem! Der burde være tilknyttet udbringningsservice til denne blog :-D

    Det ser fantastisk ud - og bøffelmozzarella giver altså de helt rigtige "ostestrenge" når pizzaen deles eller bides i.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Mmmmm Chorizo!

    Jeg er så heldig at bo ved siden af "Den spanske vinhandel" som ejes af Rosa (fra "Rosas Tapas") og de har den skønneste chorizo, det er altid den vi spiser, den skal da vidst i brug i denne opskrift!

    - Maj

    SvarSlet
  3. Uhhhh.....lyder dejligt med chorizo fra den spanske vinhandel. Jeg må nøjes med den fra Irma (som også er fino).....
    Og B: der er i det mindste "all-you-can-eat" når du kommer og besøger mit køkken ;-)

    Kh L

    SvarSlet