Jeg har brugt røget laks, så der er ikke noget med at fryse fisk eller ander. Det er bare derudaf.
Opskriften giver 10-12 små sushibåde.
RIS:
3
dl sushiris
masser
af koldt vand
3½
dl koldt vand
2½
spsk. riseddike
1½
spsk. sukker
½
tsk. salt
MAYO:
1
dl mayonnaise
1-2
spsk. wasabipaste
2-3
spsk. limesaft
lidt
salt
TOPPING
& GEAR:
10
små engangs ”både” eller underkopper
evt.
bananpalmeblade
300
g røget laks (gerne vild)
2
avokado, i skiver
½
-1 agurk, i små tern
2-3
forårsløg, snittede
radiser,
i tynde skiver
sesamfrø
gari
(syltet ingefær)
Skyl
risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand, og vend dem
rundt og rundt med hånden. Skift vandet, og bliv ved, til vandet er klart. Det
tager uendelig lang tid, men selv jeg springer ikke over her.
Lad
risene dryppe af, og kom dem i en gryde med 3½ dl vand. Kog risene op, og lad
dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene, og lad dem trække i
yderligere 10 minutter. Løft ikke låget! Rør imens eddike, sukker og salt
sammen, til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det bliver
helt opløst.
Køl
risene af, og vend lagen med risene.
Rør
mayonnaise med wasabi, lime og salt. Smag til, den skal være stærk, men ikke
overvælde det hele.
Klip små stykker af
palmebladene og læg dem i ”bådene”. Kom en skefuld ris på og top med laks,
avokado, agurk, forårsløg, radiser, sesam og ingefær. Top lidt mayo på og
servér.
TIPS:
- Du kan sagtens bruge grødris i stedet for sushiris.
- Er du rigtig overskudsagtig, kan du sylte din egen ingefær
- Små "bambusbåde" kan købes blandt andet hos Skjalm P
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer:
Send en kommentar