Disse små Spis-Med-Fingrene-Salater er perfekte som en snack før maden, eller måske til sommerens studenter?
Snack til 10-12 personer
2
pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1
tsk. salt
1
tsk. dijonsennep
2
spsk. æbleeddike
½
fed hvidløg, presset
2
dl smagsneutral olie
75
g fintrevet parmesan
evt.
3 hakkede ansjoser
ENDVIDERE:
4 kyllingebryster
lidt olie til stegning
salt
4 skiver rugbrød
olivenolie
salt
4 hjertesalater
2 potter brøndkarse
høvlet parmesan
Pisk
æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd
stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Steg
kyllingebrysterne i en smule olie på en varm pande til de er gennemstegte.
Krydr dem med salt. Lad dem køle en smule og skær dem i tynde skiver.
Skær
rugbrødet i små tern, vend dem med olie og salt og rist dem i en 200 grader
varm ovn i ca. 5 minutter, eller på en varm pande. Lad croutonerne køle af.
Pluk salaterne fra hinanden
og skyl dem. Tør dem i et rent viskestykke og anret salatbladene på et stort
fad. Snit de inderste blade fint og vend
dem med brøndkarse og en smule dressing.
Anret den marinerede salat
i salatblade, kom kylling på og dryp evt. med mere dressing. Top med croutoner og parmesan
og servér.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Sådan nogle laver jeg også, mine ser dog ikke så fine ud som dine men mere (øhm) rustikke... Måske jeg skulle kæle lidt for detaljen næste gang.
SvarSlet