Søg i denne blog

tirsdag den 12. juni 2012

Mini cæsarsalat

Der er intet bedre en små hapsere man lige kan serverer for sine gæster (og uden særligt besvær).
Disse små Spis-Med-Fingrene-Salater er perfekte som en snack før maden, eller måske til sommerens studenter?Snack til 10-12 personer


2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 tsk. salt 
1 tsk. dijonsennep 
2 spsk. æbleeddike 
½ fed hvidløg, presset 
2 dl smagsneutral olie 
75 g fintrevet parmesan 
evt. 3 hakkede ansjoser 
ENDVIDERE:
4 kyllingebryster
lidt olie til stegning
salt
4 skiver rugbrød
olivenolie
salt
4 hjertesalater
2 potter brøndkarse
høvlet parmesan

Pisk æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Steg kyllingebrysterne i en smule olie på en varm pande til de er gennemstegte. Krydr dem med salt. Lad dem køle en smule og skær dem i tynde skiver.
Skær rugbrødet i små tern, vend dem med olie og salt og rist dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter, eller på en varm pande. Lad croutonerne køle af.
Pluk salaterne fra hinanden og skyl dem. Tør dem i et rent viskestykke og anret salatbladene på et stort fad.  Snit de inderste blade fint og vend dem med brøndkarse og en smule dressing.
Anret den marinerede salat i salatblade, kom kylling på og dryp evt. med mere dressing. Top med croutoner og parmesan og servér.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

1 kommentar:

  1. Sådan nogle laver jeg også, mine ser dog ikke så fine ud som dine men mere (øhm) rustikke... Måske jeg skulle kæle lidt for detaljen næste gang.

    SvarSlet