Det er desværre ikke så almindeligt at vi spiser nyrer i Danmark. Men come on. Prøv det! Her i en elskelig, flødeversion, hvor de fleste kan begynde.
Nok til 4-6 personer
2-3 kalvenyrer, ca. 1-1,3
kg
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
3 spsk. mel
1 spsk. dijonsennep
1 ½ spsk. grov sennep
3 dl piskefløde
3 dl sødmælk
salt
TILBEHØR
ristede kartofler
salat
Fjern fedtet fra nyrerene.
Det er okay hvis der sidder lidt tilbage. Skær nyrerene i skiver, ½-1 cm og læg
dem i koldt vand i køleskabet imens du tilbereder saucen.
Sautér løg og hvidløg i en
lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom mel på og rør rundt. Kom 2 slags
sennep på og derefter fløde og mælk i. Lad saucen koge op i 10 minutters tid og
smag til med salt. Justér evt. med lidt mælk, hvis den bliver for tyk.
Dup nyrerne tørre på
køkkenrulle og brun dem i lidt olie på en stor, varm pande. de skal bare have
2-3 minutter på hver side. Krydr dem med salt.
Kom nyrerene i saucen og
lad det hele koge op.
Servér straks nyregryden med
ristede kartofler og en frisk, gerne bitter salat.
TIP: vælg en bitter salat
som tilbehør til denne ret. F.eks. en frisée eller radichio. Det giver et godt
modspil til både indmad og fløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar