Søg i denne blog

torsdag den 1. september 2011

Blomkåls-porresuppe

Enkel, sund hverdagssuppe. Servér den med syndige ostebrød eller blot med godt rugbrød.


Opskriften er til 2 personer.




2 porrer i skiver 
3 fed hvidløg i skiver 
olie 
1 lille blomkål i mindre stykker 
evt. 1 dl hvidvin 
1,2 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt 
ENDVIDERE: 
1 fladbrød 
100 g revet ost, comté eller primadonna 
lidt olivenolie 
50 g ristede mandler 
½ bundt oregano, 
groftplukket 
TILBEHØR: 
evt. ekstra brød

Skær porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt, stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk. 
Skær imens fladbrødet over, og top den ene halvdel med revet ost. Læg den anden over, og steg brødet på en tør, varm pande, til osten smelter. Skær ostebrødet i mindre stykker. 
Anret suppen i varme dybe tallerkener, og top med lidt hakkede, ristede mandler og oregano. Servér straks med ostebrød til. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann


5 kommentarer:

  1. Den ser godt nok god ud:)
    Blomskålssuppe er nok den eneste jeg ikke har prøvet...Så den her bliver helt klart prøvet af:)
    Tak for opskriften:)

    Knus og kram herfra

    SvarSlet
  2. Håber at du bliver glad. Er KÆMPE blomkål fan :-)

    Hav en smuk aften
    Kh L

    SvarSlet
  3. sådan en suppe går man aldrig galt i byen med! Elsker den også præcis sådan .... det er bare ofte svært at få fat på øko blomkål, og jeg har hørt at netop blomkål bliver sprøjtet med mere end 30 forskellige gifte, så jeg er ikke meget for de andre .....
    Knus fra marianne

    SvarSlet
  4. Synes du at det er svært at få øko blomkål? Min Irma har det tit.
    Hvis du er heldig får du fat i et af de smukke romanescokål.....så får du smuk lysegrøn suppe.
    Vidste ikke at blomkål var så slem. Men det lyder klamt. Er altid til Ø ;-)

    Kh L

    SvarSlet
  5. Uhmn jeg er også blomkåls-fan! Et sikkert hit i curry og supper! Jeg har netop meldt mig til en lokal øko-grøntkasse ordning og satser på, at der er blomkål i kassen! Det er vel stadig sæson!

    KH M

    SvarSlet