Søg i denne blog

fredag den 26. august 2011

Pizza med kartoffel og rosmarin

AKA nummer 14.
En hel enkel pizza er noget af det bedste. Både fordi den smager skønt og er såååå nem at lave.


Opskriften giver to pizzaer


25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
1 rødløg i tynde skiver
2 mozzarellaer a 125 g
1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
olivenolie

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde. Servér straks gerne med en stor salat til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Åh kartoffelpizza er bare gudernes spise!

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig lækkert ud! Har du nogensinde prøvet at tilføje lidt gedeost på pizzaen? - Jeg tror det ville klæde den :)

    God weekend!

    SvarSlet
  3. Uhm...ja, gedeost er altid skønt, Laura.
    Bruger den gerne på pizza, men her kan jeg også godt lide det helt enkle med kartofler, mozzarella og rosmarin.
    Og, nemlig Michelle ;-)

    Kh Louisa

    SvarSlet
  4. Jeg går amok i pizzabageriet for tiden. Det er så let og lækkert - men jeg laver altid bunden med halv fuldkornsdurummel og halvt hvededurummel. Jeg elsker bare smagskombinationen af kartofler, hvidløg og rosemarin..

    SvarSlet