Tærten er god både lun og kold. Lav den gerne dagen i forvejen, og servér den direkte fra køleskabet, eller lun den en smule i ovnen – men husk cremefraiche!
400 g hvedemel
175 g sukker
1 knsp. salt
250 g koldt smør
smør til formen
ENDVIDERE:
1,3 kg æbler
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødt allehånde
100 g sukker
1 æg TILBEHØR:
cremefraiche
Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Dejen skal kun lige samles. Del dejen i to, og læg den ene del i køleskab. Smør en ca. 28 cm stor tærteform grundigt, og tryk halvdelen af dejen ud i formen. Forbag den ved 180° i 10 minutter. Lad den køle en smule af. Skræl evt. æblerne (jeg gør det ikke selv), og skær dem i terninger. Vend dem med kanel, allehånde og sukker. Fyld æblerne på den forbagte tærtebund. De skal fylde godt. Rul den sidste del af dejen ud, og læg den over tærten. Tryk dejen flot sammen i kanten, og klip et par huller på midten, så dampen kan slippe ud (tærten skal ligne Bedstemor Ands!). Pensl med sammenpisket æg. Bag tærten i den 180° varme ovn i ca. 40 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Servér tærten lun eller kold med cremefraiche til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
jeg er vild med æbletærter! Jeg skal virkelig teste den her version. Indtilvidere har jeg kun fået bagt æblemuffins i år, men de var heldigvis også et HIT!
SvarSletUhmmmm...de ser virkelig også dejlige ud dine muffins. Det må være hausfrau-torsdag ;-)
SvarSletMums den ser god ud,og smager sikker ikke ringere :)
SvarSletDet skal da prøves.
Knus og kram herfra
Hausfrau-torsdag! Det burde være en tradition... jeg smutter hjem i forklædet og tænder ovnen med det samme ;)
SvarSletDejligt at du kigger forbi, Elfepige :-)
SvarSletOg håber at du bliver glad for kagen!
Kh Louisa
Her er det bestemt hausfra-torsdag. Med forloren hare til middag....og naturligvis manden med forklædet på ;-)
SvarSletSiden jeg så denne opskrift har jeg vidst at den skulle prøves. I dag var det så dagen (så er der jo et stykke til valgaftenen)og jeg har netp prøvesmagt den. MUMS hvor er den god - og rigtig nem at lave. Jeg glæder mig til at forkæle kæresten med et stykke til aftenskaffen...!!!
SvarSlet