Husmor-sushi er genialt til en travl hverdag. Kom de ting du ønsker dig i din sushibakke i en skål - og servér.
Denne version er med røget laks - men brug gerne bonito, hellefisk, omelet, rogn, tofu eller hvad du elsker mest.
Opskriften er til 2 personer.
3 dl grove ris
salt
1 dl æbleeddike
4 spsk. sukker
ENDVIDERE:
1 avokado i skiver
½ bundt forårsløg
100 g sukkerærter i strimler
100 g røget laks i tynde skiver
sesamfrø
TILBEHØR:
wasabi
soja
gari (sushi ingefær)
limebåde
Kog risene efter anvisningen på pakken. Krydr med salt, EFTER at risene er kogt, det forkorter kogetiden.
Kog imens eddike og sukker op i en kasserolle (eller mikroovn), til sukkeret er smeltet. Vend lagen i de varme ris, og lad dem køle en smule af. Anret de lune ris i to skåle. Top med avokado, forårsløg, sukkerærter og røget laks. Drys med en smule sesamfrø, og servér straks med wasabi, soja, gari og limebåde.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhmm, hvor ser det godt ud! Kunne godt lige spise sådan en portion til frokost :-D
SvarSletKH
B
Come get it :-)
SvarSlet