Søg i denne blog

tirsdag den 21. juni 2011

Rabarbersaft med stjerneanis


Skønt med et lille hint af stjerneanis.
Saften er til at fortynde. Brug koldt vand, danskvand eller måske mousserende vin.
Forhold ca. 1:3

Opskriften giver ca. 1/2 liter koncentreret saft.

300 g rabarber
½ fed vaniljestang
1 stjerneanis
3 dl sukker
7 dl liter vand

Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med vaniljekorn, vaniljestang, stjerneanissukker og vand. Lad det hele simre i 25 minutter, sluk for varmen og lad det derefter trække i yderligere 20 minutter. Sigt rabarbersaften og sæt den i køleskabet til den er iskold.
Spæd saften med koldt vand, danskvand eller mousserende vin ved servering. Forholdet er ca. 1:3, eller efter smag.

Opskrift: Louisa Lorang, fra Go Morgen Danmark

2 kommentarer:

  1. Hvor længe kan saften holde sig i køleskab?

    SvarSlet
  2. Hvis du skolder flasken kan den holde sig i 1-2 uger i køleskab. Du kan evt. koge saften længere ind, så du får en endnu mere koncentreret saft - så holder den sig længere.

    Kh L

    SvarSlet