Søg i denne blog

tirsdag den 28. juni 2011

Falaffel


Lav dine egne falafler. Det er super nemt og hurtigere end du tror!? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen i forvejen.

Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af tilbehør. 
Ca. 14 falafler i alt.




200 g kikærter (udblødt natten over)
1 bundt bredbladet persille
½ bundt koriander
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. salt
¼ dl citronsaft
olie til stegning
TILBEHØR: 

fladbrød
tomat
agurk
rødløg
salat
mynte 

yoghurt
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne; blend kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg, spidskommen,salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafeler, ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem helt runde. Steg falafelerne i rigeligt olie i en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér de varme falafler i lune fladbrød med tomat, agurk, løg, salat og mynte. Giv yoghurt, chilisauce og citronbåde til.



Opskrift fra Femina, af Louisa Lorang 
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. Uhmm, sikke et billed, nu bliver jeg jo sulten! - eller MERE sulten :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Hej Louisa,

    Tak for en dejlig og inspirerende blog.

    Ved du om falaflerne kan fryses efter tilberedningen?

    vh Katrine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej katrine.
      Jeg har faktisk ikke prøvet det, men mon ikke de kan. Måske bliver de lidt tørre, men tror klart på det!!
      Kh L

      Slet